ist-M.03:03 » M1B Otogar-Kirazlı (Halkalı) Metrosu 1.Etap

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Eki Çrş, 2009 11:10

Yıkılan viyadük nasıl depoya giriş olacak? Orada şirketin ana giriş kapısı var ve o viyadük bayağı yukarıda hazır bir yol varken daha yukarıdan gelecek bir yol inşa etmek pek doğru gelmiyor bana, eğimi var cartı var curtu var :) benim bildiğim o viyadüğün yıkılma sebebi yeni projedeki istasyona yaklaşım açısının doğru olmaması idi, bu sebeple yıkıldı ve yeniden yapılacağından söz ediliyordu ama hem Ulaşım A.Ş. den aldığımız bilgi edinmede hem de imalatçı firmanın sitesinde gördüğümüz kadarı ile tek hat ile işletme olacak deniliyordu, valla çözemedim bilmiyorum :)

İstasyon renginin başka bir şey ile alakalı olduğunu sanmıyorum, sponsorluk konusunda başka bir yerde yazmıştım diğer bir istasyonda söz konusu olmuş ama kabul edilmemiş, istasyonun renk ağırlığının yapılmış olan hat numaralama çalışması ile alakası var diye bir fikir yürüteyim diyorum ama o da pek mantıklı gelmiyor, tabi bana göre o istasyon M3 ün istasyonu ve rengi kırmızı olmaz, kırmızı M1 in rengi ama daha geçen tartıştık işte bu A B olayına girilirse kırmızı da olur kıpkırmızıda.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Eki Çrş, 2009 11:47

yeni durumda depoya giriş, şu anda mevcut olan yoldan olabilecek dimi? bir engel yok. buna ilave olarak yeni bir yol daha olacak menderesten depoya doğru. bu arada zeytinburnu'na bir depo daha yaptılar ne oldu acaba orası?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Eki Çrş, 2009 19:13

Ben oraya yeni viyadükte yapılsa bir engel olacağını düşünmüyorum, zaten araçların depoya hızlı giriş çıkışı için Otogar yönünden direkt giriş olması daha doğru, yani orada bir 3. yol olmalı ki, diğer sefer aralarına girecek araçların beklemesi için yer olsun, orada şimdi aklıma değil ama 3 sinyal var yanyana, orda bekleyebiliyor araç ortada, dolayısı ile daha pratik bir işletme, ve tabi Menderes yönünden gelişte de bir giriş olması yine daha önce bahsettiğim işletme esnasında manevra yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor araç direkt depo sahasına girebilecek, kaldı ki orada zaten yıllar önce bir giriş ve 2 ray hattı vardı, şu an ki tünel giriş ağzının üstüne kadar gidiyordu o raylar.

Zeytinburnu depo ve bakım sahası tramvay araçları için inşa ediliyor, ama maalesef orada bir takım sorunlar nedeni ile yine yeterli bir park sahası inşa edilemiyor, İSKİ' nin ana isale hattı ve dere geçiyor alttan, dereden ziyade İSKİ nin hattı deplase etmesi gerekiyor büyük ve gerçek bir garaj sahası için ama maalesef bu işlem gerçekleştirilemiyor. Yani o garajın metro araçları ile alakası yok.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Eki Prş, 2009 11:50

Esat yazdı:Yani o garajın metro araçları ile alakası yok.
abi bizimkiler sokarlar oraya metro araçlarını sen merak etme :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Eki Prş, 2009 18:34

Ray bağlantısı var girmesine engel yok, sorun tramvay araçları için dahi yetersiz bir alana metro araçlarının park edilmesine gerek yok, Esenler' deki sıkışıklıktan yola çıkarak böyle bir şey söz konusu olabilir diyorsanda zaten Rotem LRV34 ler T4 e gidecekler, Başakşehir araçları Olimpiyatköy e iniyor, M2 araçları zaten kendi hattına iniyor, şu anda ekstra olarak Alstom Citadisler Esenlere indirilmeye başlandı ama onlarda yılbaşından sonra direkt olarak tramvay hattında gecelemeye başlarlar herhalde.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 09 Eki Cum, 2009 12:42

birazda dedikodu yapalım. belediye seçimlerinde akpartinin maltepe ve kartalı kaybetmesi bu metro hattını vurdu. o bölgeyi yeniden kazanabilmek için kadıköy-kartal hattına acayip asılıyorlarmış. önceliği o hatta vermişler. başakşehir halkını çantada keklik görüyorlar galiba :) şaka bir yana paralar kartala akıyor. bakalım seçimlerde ne olacak? eğer bu olmasaydı esenler hattı bitmiş olurdu. şimdi açılıştan bahseden yok.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Eki Cum, 2009 15:21

Maltepe'de ben şaşırmadım pek, çünkü az çok kazanan belliydi, ama Kartal tam anlamıyla şok oldu, hatta Pendik ve Tuzla'da şokun dozunu artracaktı az kala, şaka değil bunlar hakikaten hizmet eksikliğinden dolayı oldu.

Bana İBB veya Maltepe belediyesinin, şu işi yaptım bana seçim de bu yeter diyebileceği hiç bir şey yoktu, Kartal'da aslında öyle değil di ama ben tek kelimeyle şok oldum, Arif Dağlar gibi bir belediye başkanı keşke Pendik'de olsa.

Halk kültür seviyesi ile birlikte keşke bu tür oyunları da becerebilse, A partisi 10 senedir ilçeyi yönetiyorsa, şimdi C'ye verip, 5 sene sonra A'nın süper projelerle sahneye çıkmasını sağlamak lazım, yoksa A seni çantada keklik görüyor.

Ama benim şaşırdığım şey, eğer İBB dedidiğin gibi bir planda olsa Bahçeşehir'i elde etmeyi düşünmez mi? Başakşehir'de zaten oy alıyor da Bahçeşehir'de alabilir mi?

Nyese fazla siyaset yapmayalım ben her şartta hem Otogar-Kirazlı hem Kirazlı-Başakşehir hem de Kadıköy-Kartal hatlarının seçimlerden önce açılacağını düşünüyorum, genel seçimlerden önce bunları açarlar, yerel seçimlerden önce de sıradaki 2-3 hattın temelini atarlar. Bunlar İstanbul'da rahatlıkla 1 seçim daha kazandırmaya yeter, hele bir de bu hatları bir süre ücretsiz, sonra da bir süre aktarmasız çalıştır, oy farkı atarsın...

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Eki Cmt, 2009 08:43

Hakan yazdı:Nyese fazla siyaset yapmayalım ben her şartta hem Otogar-Kirazlı hem Kirazlı-Başakşehir hem de Kadıköy-Kartal hatlarının seçimlerden önce açılacağını düşünüyorum, genel seçimlerden önce bunları açarlar, yerel seçimlerden önce de sıradaki 2-3 hattın temelini atarlar. Bunlar İstanbul'da rahatlıkla 1 seçim daha kazandırmaya yeter, hele bir de bu hatları bir süre ücretsiz, sonra da bir süre aktarmasız çalıştır, oy farkı atarsın...
2011 seçimlerine endeklenmesi kötü oldu işlerin. En az 2 sene kayıp var demektir. Bu işleri anlamıyorum. Seçim 2010'da olsaydı bu seferde 2010'a yetiştirmeye çalışılacaktı. Neden böyle oluyor? Halbu ki en makul zamanda bitir ve aç. Seçim zamanı gelince zaten demiyormusun şurayı yaptık burayı açtık diye. Millet 6 ayda unutacak değil ya. Kimin ne yaptığını kimin yattığını herkes zaten biliyor.

Hakanın dediği 2011'den sonra 2014'e kadar olan zaman diliminde 2-3 hattın temelini atarlar ifadesine katılmak isterdim. Ama çok zor. Para gelmesi lazım. İnşaallah olur.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 10 Eki Cmt, 2009 13:02

Mehmet hocam dert ettiğin şeye bak, temelini attıklarında inşaata başlayacaklar demek olmuyor ki? Kadıköy-Kartal hattının temeli Ocak 2005'de atıldı ama çalışmalar 2006 yılının Nisan-Mayıs aylarında başladı, o da yavaştan...

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Eki Cmt, 2009 19:39

O zaman şöyle bir takvim ortaya çıkıyor.

Seçime kadar bir hat (şanslı ümraniye) inşaatına başlanması; 2010

Seçim ayağına yatış pozisyonu 2011

Seçim sonrası kafyı ellerini arasına alıp düşünme pozisyonu, 2012

Kafaya dank etme ve 1 metroya başlama 2013 (bakırköy-kirazlı yada beylikdüzü)

Seçim zamanı başını kaşıyamama pozisyonu 2014

ohooo

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 30 Kas Pzt, 2009 13:18

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Ara Prş, 2009 23:51

Bu resmi bulamadım verdiğin linkte ama şöyle bir soru sorayım, sen o bölgeyi iyi biliyorsun istasyonun konumu şu şekilde mi? Eğer böyle ise o kırmızı ile işaretlediği yerde de bir giriş olmalıydı diye düşünüyorum, yoksa sağ üstteki girişi göz önüne alırsak böyle yatay değil de dikey mi duruyor?

Resim

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön