ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Kaçak Yolcu
Ben Ekim ayında Seoulu ziyaret ettim. Büyük bir şehir, nüfusu 10 milyonun üzerinde.. Halkın çoğunluğu kültürlü kişilerden oluşuyor.. örneğin metroda yolculuk edenlerin çoğu açıp bir kitap (veya dergi) okuyor yada hiç bir şey yapamazsa telefondan TV seyrediyor..Her tarafa ulaşabilir bir metrosu var. Ancak metro istasyonlarını beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Çoğu istasyonda yürüyen merdiven bile yok. Aktarma sistemi iyi değil.. Yaşlılar ve özürlüler için oldukça zor koşullar oluşuyor. Ben de bir kaç aktarmadan sonra, kendimi bitap hissettim. Bir kaç istisna metro istasyonu dışında Estetiğe de dikkat edildiğini söyleyemeyeceğim
Bence bizim yeni (temalı) metro istasyonlarımız çok güzel olacak. Böyle de olmalıydı zaten. Tüm yeni istasyonlarda da konfor ve estetiğe dikkat edilmeli derim. Bu konuyu bilare yazacağım.
Bence bizim yeni (temalı) metro istasyonlarımız çok güzel olacak. Böyle de olmalıydı zaten. Tüm yeni istasyonlarda da konfor ve estetiğe dikkat edilmeli derim. Bu konuyu bilare yazacağım.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ahmet Bey, goruslerinizi merakla bekliyorum cunku bu "Temali Istasyon" uzerine benimde bir iki kelamim olacak, acikcasi hos bir dusunce ama yanlislari oldugu kanaatindeyim.
Seoul`de ulasim hizmetlerinin genel olarak iyi oldugunu biliyorum ama erisilebilirlikte bu kadar problemleri oldugunu tahmin etmemistim, hayret.
Seoul`de ulasim hizmetlerinin genel olarak iyi oldugunu biliyorum ama erisilebilirlikte bu kadar problemleri oldugunu tahmin etmemistim, hayret.
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah
Eylül ayına kadar çekil modüllerin başka bir sahada imal edilip, eylül ayında Haliç'e getirileceği ve monte edilemsine başlanacağı bilgisine ulaştım. Bilgiyi veren sağlam kaynak diyor. Onun yalancısıyım.
Ama kesin doğru olan şey çelik modüller başka bir yerde imal ediliyor. Orayı bulana helal olsun.
http://san.web.tr/Halic/Halic%20Koprusu ... lar%C4%B1/
Ama kesin doğru olan şey çelik modüller başka bir yerde imal ediliyor. Orayı bulana helal olsun.
http://san.web.tr/Halic/Halic%20Koprusu ... lar%C4%B1/
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Acaba o iki tane taşıyıcı ayak için bir çalışma varmı? Sonuçta o ayakların zeminde oturacağı yerde çok ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor, bu kadar sürede zeminde uygun bir çalışma yapılmamıştır herhalde?
Verdiğin linki şimdi inceledim, çok güzel dökümanlar var bir ara hepsini indirmek lazım
Bence oradaki en önemli detaylardan bir tanesi Katodik Koruma başlığı, biliyorsunuz Karaköy iskelesinde bu konuda bir sorun yaşandı ve şahsi görüşüm olarak resmen üstü kapatıldı, bir gecede sigorta dahi beklenmeksizin apar topar her şey kaldırıldı, deniz suyuna maruz kalan yapıların duba sistemlerinde ya da deniz için kalan metal aksamlarında bu Katodik Koruma çok önemli.
Verdiğin linki şimdi inceledim, çok güzel dökümanlar var bir ara hepsini indirmek lazım

Orada bu ifade geçiyor, bu da köprüdeki Katodik Sistemin hasar görmeye başlaması için 30 yıl öngörüldüğü, yani düzenli ölçümler dışında en geç 28 yıl sonra yeni bir katodik kaplama yapılması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor, o Karaköy İskele başlığında bununla ilgili bir takım teknik veriler vermiştik diye hatırlıyorum.Aksi Proje Şartlarında belirtilmediği sürece, katodik koruma sistemi için 30 yıllık tasarım ömrü dikkate alınacaktır.
En son Esat tarafından 05 May Sal, 2009 16:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Seyyah