ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Tem Cum, 2015 07:25

Evet dün tam da bu tek yolu basmışken oradan geçtik ve tahminim hemen bu yönde olmuştu, doğru çıktı :) fotoğrafta Otogar yönüne doğru da yol dolmuş, zamanında kurtarmışız paçayı

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 24 Tem Cum, 2015 09:19

Bu projeninde başına gelmeyen kalmadı.Doğalgaz patlaması,TBM makinasının binayı yana devirmesi, ölümlü iş kazası ve son olarak İSKİ borusunun patlatılması.Bu projede tüm şantiyelerde kurban kesilmesi gerekli diye düşünüyorum :D :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Tem Cum, 2015 10:20

dinozor büyüklüğünde bir şeyler kesmek lazım gibi

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 24 Tem Cum, 2015 10:27

decimus yazdı:Bu projeninde başına gelmeyen kalmadı.Doğalgaz patlaması,TBM makinasının binayı yana devirmesi, ölümlü iş kazası ve son olarak İSKİ borusunun patlatılması.Bu projede tüm şantiyelerde kurban kesilmesi gerekli diye düşünüyorum :D :D
Ölümlü iş kazası hangi durakta oldu? :( Allah rahmet eylesin..

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 24 Tem Cum, 2015 10:30

Mecidiyeköy'de iş makinasının yanında oturan bir işçi düşerek makinanın altında kalmıştı.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 24 Tem Cum, 2015 11:12

Esat yazdı:dinozor büyüklüğünde bir şeyler kesmek lazım gibi
Aynen :arrow: :D :D

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 27 Tem Pzt, 2015 09:11

Edil Arda yazdı:Mecidiyeköy'de iş makinasının yanında oturan bir işçi düşerek makinanın altında kalmıştı.
Allah rahmet eylesin :(

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy kesimine ilişkin temel atma töreni yapıldı mı?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Tem Pzt, 2015 09:17

Engin Y yazdı:Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy kesimine ilişkin temel atma töreni yapıldı mı?
Yapıldı, Mecidiyeköy itfaiyenin orada bir temel atma töreni gerçekleştirildi geçen ay içindeydi galiba şimdi geriye doğru mesajlara bakmadım.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 27 Tem Pzt, 2015 09:35

Mecidiyekoy-Kabataş arası tünel açılması ve Mahmutbey-Kabataş arası Elektrik+Mekanik,İnce işler ve test sürüşleri gibi hattın kaba inşaat sonrası geriye kalan tüm işlerini alan Alarko firması bu projede çalıştırmak üzere eleman arayışlarına başlamış.

Mecidiyekoy'de Cevahir AVM yanından başlayarak Ortaklar caddesine kadar olan ana cadde üzerinde 1 şerit trafiğe kapatılmış.Beşiktaş ve kabataş şantiyeleri ile ilgili herhangi bir yerin kapatıldığını görmedim.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 27 Tem Pzt, 2015 11:11

Esat yazdı:
Engin Y yazdı:Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy kesimine ilişkin temel atma töreni yapıldı mı?
Yapıldı, Mecidiyeköy itfaiyenin orada bir temel atma töreni gerçekleştirildi geçen ay içindeydi galiba şimdi geriye doğru mesajlara bakmadım.
Gözümden kaçmış, hadi hayırlısı bakalım..
decimus yazdı:Mecidiyekoy-Kabataş arası tünel açılması ve Mahmutbey-Kabataş arası Elektrik+Mekanik,İnce işler ve test sürüşleri gibi hattın kaba inşaat sonrası geriye kalan tüm işlerini alan Alarko firması bu projede çalıştırmak üzere eleman arayışlarına başlamış.

Mecidiyekoy'de Cevahir AVM yanından başlayarak Ortaklar caddesine kadar olan ana cadde üzerinde 1 şerit trafiğe kapatılmış.Beşiktaş ve kabataş şantiyeleri ile ilgili herhangi bir yerin kapatıldığını görmedim.
İnşallah Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Mecidiyeköy-Kabataş kesimlerinin tünel kazma işleri yaklaşık aynı zamanda biter de eletromekanik işler iki tarafta da koordineli olarak tamamlanır ve hat 2019 seçimlerinden önce açılır..

Bakalım Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir kesimini ne zaman ihale edecekler? Gerçi o tarafın açılışı 2023'ü bulur her şekilde..

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 27 Tem Pzt, 2015 11:16

Aşağıdaki levhayı dikmişlerdi, ama daha Mecidiyeköy-Kabataş tarafının temel atma töreninde Kadir Başgan enseyi karartıp 2018 ortasına çekmiş açılışı.. Gerçi bence 2019 olacak ya, yaşayıp göreceğiz zaten..
Hattın Bağcılar ve Bahçeşehir'e uzanacağı bilgisini veren Topbaş, "Birileri Bolu Tüneli yapmaya kalkıştı, 17 yıl sürdü. İnşallah 2018 yılının ortalarında bu metroyu hizmete alacağız. Bağcılar-Mecidiyeköy hattının toplam uzunluğu 23 kilometre ve metronun maliyeti 2 milyar 810 milyon lira.
http://www.aa.com.tr/tr/turkiye/514184- ... eli-atildi

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Tem Pzt, 2015 11:17

Engin Y yazdı:Bakalım Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir kesimini ne zaman ihale edecekler? Gerçi o tarafın açılışı 2023'ü bulur her şekilde..
Uzun iş ama öncelikler pat diye değişebiliyor, o bölgedeki konut yoğunlaşması yeni değil ama artık toplu ulaşımı konusunda bir adım atılmalı. İhalesi yapılıp inşaatı başlamış olanlar dışında benim M2 uzatması ve Anadolu yakasında bir hat dışında kısa vade beklentim yok, Bahçeşehir bölgesinin kentin içine daha hızlı bağlanabilmesi için bahsettiğin uzatma çok beklememeli derim ama yolculuk talebi anlamında fizibil olur mu bunun iyi araştırılması lazım.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön