Engin tam olarak nereden inmesini kast ediyorsun? Sur dibinden dersen araba bile inemiyor malum


İstanbul için tramvay önerileri diye bir başlığımız vardı orada bahsetmişimdir, ya da eskiden başka bir sitede bence Topkapı minibüs duraklarından hareket eden ve minibüs yolundan Bayrampaşa' ya giden bir tramvay hattından bir kol önce M1 Bayrampaşa ya uğrayıp buradan T4 Demirkapı ile kesişerek Eyüp' e inebilir, eğim yüzünden sorun var yazmayalım, defalarca yazdık istenir ise böyle bir eğim sorunu yaşanmaz.
Haberde bahsedildiği gibi Eminönü-Alibeyköy tramvayı ile bağlantılı bir hatta gayet güzel olur, benim gördüğüm iki sorunlu kesim var birisi Eyüp meydana girişteki daralan yol, malum gün boyu sıkışır, ikinci olarak Demirkapı' da ki alt geçit bölgesi.
Benim bir diğer önerimde sistemin yüksek tabanlı inşa edilmesi ve Topkapı - Mescidi Selam tramvay hattı ile entegre olması, bu sayede şu işletmelerde yapılabilir (belki)
Topkapı - Mescidi Selam
Topkapı - Eyüp - Alibeyköy
Topkapı - Eyüp - Eminönü
Mescidi Selam - Eyüp - Eminönü
Mescidi Selam - Eyüp - Alibeyköy
bu tip bir çatallı işletme ile bölgede otobüs hatlarından da tasarruf edilebilir