Ülke genelinde iş yapan müteahhitlerin ne idüğü belirsiz vakıflara yardım yapma şartı varsa, böyle ayrıcalıklı (!) mahallelerden geçen projelerde illegal örgütlere yedirmeleri gereken kısmı da maliyet olarak öngörüp öyle teklif versinler ihaleye..Bu engellemelerin bazı illegal örgütlerin o bölgedeki şantiye sahiplerinden avanta koparmak için yaptıkları gözdağı olduğunu düşünüyorum. Örgüt ayağına, çalışmayıp sağdan soldan aldıkları haraçlarla geçinen bir sürü güruh var, muhtemelen onun için taciz ediyorlardır.
ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
-
- Kaçak Yolcu
-
- Seyyah
Alibeyköy durağı viyadük üzerinde olacağından, viyadüğün iki ucundan ikişer adet olmak üzere dört iniş olacağını varsayabiliriz. Tünellerdeki duraklar gibi farklı yerlere çıkış söz konusu olmayabilir.alibeyköy'de metro çıkışları stadının yanının haricinde başka nerelere yapılacaktır?
Dün sabah Gül Proje'nin Yeşilpınar'da yapmakta olduğu projenin önünden geçerken, ana yoldan biraz içeride, "Veysel Karani İstasyonu Yakında Burada" yazan dev levhayı gördüm. Tam olarak şu göbekteydi levha: https://www.google.com/maps/@41.0788565,28.926641,21z
-
- Kaçak Yolcu
-
- Seyyah
Güzel haber, inşallah yaz bitmeden başlarlar kazıya..Bu projede kazı ypacak TBM'lerin biri Mahmutbey istasyonundan diğeri ise Yeni Mahalle istasyonundan kazı yapmak için planlama yapıldığını duydum. İki noktadan 1'er TBM ile kazılar başlayacak ağustos ayı sonunda.
Projenin Mahmutbey-Yenimahalle durakları arasında, beş duraklık mesafe bulunuyor. Yenimahalle-Mecidiyeköy durakları arasında dokuz duraklık mesafe var, ama Alibeyköy ve Kâğıthane durakları vüyadük üzerine inşa edileceğinden, kazılacak mesafeyi yedi durak gibi düşünebiliriz.
Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nda iki durak arası kazma süresinin çift TBM ile 45 gün sürdüğünü okumuştum bir yerde, yanlış hatırlamıyorsam. Bu durumda, toplam 12 duraklık kazma işi 18 ay sürer, 18 ay da diğer tünel sürse, 36 ayda kazma işi tamamlanabilir. Aynı sürede viyadükler ve istasyon kaba inşaatları da tamamlansa, 2017 sonbaharında ray döşeme ve mekanik/elektrik işlerine girişilir. Bunların yaklaşık bir yılda tamamlanacağını ve üstüne 3-4 aylık bir test sürüşü yapılacağını düşünürsek, 2019 başlarında metronun açılışı yapılabilir.
Kazı için hesap doğru mu bu arada? Biliyorum, iki durak arasının kaç metre olduğu da önemli, ama öyle bir bilgim olmadığı için 45 gün/durak şeklinde bir kazı hesabından gittim..
- decimus
- Kadrolu Personel
Kazı hesabı için farklı bir projenin iki durak arası kazı süresini 45 gün sürmesini baz almanız çok doğru değil. Hatta aynı proje içinde bile iki istasyon arası kazı süreleri farklılık gösterebilir. Hatta ve Hatta aynı projede aynı iki istasyonun iki farklı TBM ile kazılmaında bile farklıkıl gösterebilir. Bakınız ;Kazı için hesap doğru mu bu arada? Biliyorum, iki durak arasının kaç metre olduğu da önemli, ama öyle bir bilgim olmadığı için 45 gün/durak şeklinde bir kazı hesabından gittim..
1. TBM : Bulgurlu - kısıklı arası kazı başlangıç-bitiş 30.112013 - 14.03.2014 ( 104 gün )
2. TBm : Bulgurlu - Kısıklı arası kazı başlangıç-bitiş 31.12.2014 - 27.05.2014 ( 146 gün )
İkiside aynı istasyonlar arası kazı yaptı ama farkli sürelerde kazılar tamamlandı.Burda TBM kazı performansı (yeni makina olması ), toprağın sert veya yumuşak olması gibi faktörler değişebilir. Hassa noktalar veya istasyon person kazıları NATM yöntemi ile kazılabilir.Bu sebeple kazıların ne kadar süreceiği ve ortalama ne kadar zamanda istasyonlar arası kazının tamamlanacağı çok kolay tahmin edilemez.
Mecidiyekoy- Mahmutbey projesinin en büyük handikapı İBB'nin diğer metro projelerinde yapmış olduğu hataları tekrar etmesi. Seçimlerden önce temel atıldı ve çalışmalar başladı. Fakat TBM kazıları toplam 2 Makina ile ağustos ayında başlamaları büyük eksiklik biraz daha geç kazılara başlarsın ama 4 TBM yerin altına yerleştirisin ve iş programanını buna göre planlarsın. Bu zamanda metro = TBM ....Geçtiğimiz günlerde yine yazmıştım. Katar'da 2022 dünya kupası hazırlıkları için yapılacak en büyük Metro projesini Türk firmalar kazandı. Şartnamamede yazan en önemli maddelerden biri projede 6 TBM ile kazıların yapılması. Yani adamlar şartlarını en baştan ve net olarak koyuyolar ki işlerini şansa bırakmıyorlar. Bugün hangi projede 6 TBM, projenin başlarında kazıya başlarsa o proje çok büyük aksilik olmazsa zamanında yetişebilir.
Ama bizim ülkemizde görüyoruz ki 1. TBM ile 4. TBM arasında nerdeyse 18 aylık bir kayıp var. Üsküdar-çekmeköy projesinde zamanında 3 ve 4 numaralı TBM'ler kazılara başlasaydı şimdi kazı miktarı 19 km yerine 29 km olacaktı.Kaldı ki 3 ve 4 numaralı 4 TBM'lerin kazı yapılacağı alan projenin EN UYGUN alanı. Yani makinayı oaraya koymak için hiç bir engel yoktu.İBB'de bundan sonraki ihalelerde en az 4 TBm ile kazıların başlamasını ve toplamda 6 TBm ile kazıların yapılmasını şart koşmaları. NATM yöntemi bu zamanda çok ilkel ve ciddi zaman kaybı olan kazı yöntemidir.
-
- Seyyah
- Özgür Türkler
- Yıllık Paso
- decimus
- Kadrolu Personel
www.gulermak.com.tr 'de verilen bilgiler aşağıdaki gibidir ..!
yılında açılır.
Anlaşılan o ki sadece kazı ve istasyon kaba inşaatı için 3 yıl verilmiş.Onunda bir aralık 2013 sözleşme başlangıcı olarak düşünürsek 7 aylık bir süre geçmiş ve daha yeni yeni şantiyeler kurularak fore kazık makinaları sahaya getiriliyor. TBM'ler eski olduğu için bakım yapılmak üzere sökülüyor gerekli bakımlar yapıldıktsan sonra birleştirilmek için çqalışma sahasına getiriliyor.Kısacası başlangıç performansı olarak proje sınıfta kaldı.Umarım çok hızlı ilerleme yapar ve 2017İşin Yeri: İstanbul / Türkiye
İşin Süresi: 36 Ay
Sözleşme Tarihi: Aralık 2013
Bu proje ile İstanbulun en önemli hatlarından biri olan Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy Mahmutbey kısmıdır. Proje tamamlandığında Mecidiyeköyden Mahmutbeye metro ile 26 dakikada ulaşılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında, mevcut Mecidiyeköy ve Mahmutbey istasyonlarına entegre olacak şekilde; EPB Tünel Açma Makinasıyla açılacak toplam 25.500 metre Ana Hat Tüneli, Yeni Avusturya Metoduyla açılacak toplam 7.800 metre Peron, Bağlantı ve Merdiven Tünelleri, Anahat üzerinde toplam 1.200 metre Viyadük, Delme, Aç-Kapa ve Viyadük tipinde toplam 15 adet İstasyon, Yaklaşık 1 kmlik Viyadük ile ulaşılacak Depo Sahası ve Bakım Alanı, inşaatı yapılacaktır.