tr-HT.03:01 » Ankara-İstanbul YHT 2. Etap İnşaatı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Eki Prş, 2013 14:35

katliam yazdı:sizin söylemlerinizden 29 ekime yetişmeyeceğini anlamıştım zaten aslında sormak istediğim açılacağı zaman son durağının gebzemi yoksa pendikmi olacağı ikisi çok farklı yerler :-)
Eh işte bir de bunu tam açıklasalar :) hattın bazı kesimlerinde meydana gelen gecikmelerden yola çıkarak Pendik' e kadar açılışın olma ihtimali var diye düşünüyorum, yani o tünel işleri tamamlanırken bir yandan bu kesimde de çalışmalar devam edecektir, kaldı ki bir ara yine yetkililer en azından tek hat üzerinden YHT nin Pendik' e geleceğini söylemişlerdi, yani hiç yetişmezse tek hat üzerinden getirecekler yine getirecekler ama bu gecikmenin Pendik açısından pozitif olduğunu düşünüyorum. Arada bazı noktalar var mesela Arifiye ne olacak? Bir tren burada duracak deniliyor bir de bakıyoruz istasyon listesinde yok, güzergah üzerimi değil mi açıkçası bilmiyorum ve mesajları da hatırlamıyorum ama bu gibi bir iki tartışılan noktada var.

Bir diğer husus, açılış gecikecek denildi ama ne zamana kadar? Yani ikinci bir tarih verilmedi, şu ayda şu günde diye bir şey yok henüz. Bu işin yerel seçimler ile direkt bir bağlantısı olmadığını düşündüğüm için seçim öncesi şov amaçlı yetiştirilme kaygısı olacağına da inanmıyorum (yanılabilirim :))

Şu an benim söylediklerim tahmin kategorisinde, bir iki resmi açıklamayı daha görmek lazım.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

YHT İstanbul'a gelecek...

Mesaj gönderen Kamil16 » 18 Eki Cum, 2013 11:00

Az önce Eskihisar'da Demiryolu köprüsünden araba ile geçtim.
Yanlış görmedi isem zeminde ray döşeli değildi.
Şu anda ray döşeme işlemleri ne durumda? Bu bölgede yaşayan arkadaşlar bilgi verebilir. :?

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Kas Pzt, 2013 18:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni hattını hizmete açtı. Başbakan, İstanbul-Ankara hızlı tren seferlerinin de 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları sırasında başlayacağını da açıkladı.
Kaynak

Başbakan, ertelemeye ilişkin bir açıklama yaptı mı? "Gecikmeden ötürü özür diledi mi?" demiyorum, duyuru yapıldıysa bilgilenmek istiyorum sadece..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Kas Pzt, 2013 20:40

Engin Y yazdı:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni hattını hizmete açtı. Başbakan, İstanbul-Ankara hızlı tren seferlerinin de 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları sırasında başlayacağını da açıkladı.
Kaynak

Başbakan, ertelemeye ilişkin bir açıklama yaptı mı? "Gecikmeden ötürü özür diledi mi?" demiyorum, duyuru yapıldıysa bilgilenmek istiyorum sadece..
Büyük bir beklenti olmuş bu :) Duyuru olarak kabul edilebilecek bir şey görmedim açıkçası, sadece önce bölge müdürü, sonra tcdd derken bakanlık ve en sonunda Ulaştırma Bakanı tarafından yetişmeyeceği basına dile getirildi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Kas Sal, 2013 17:47

Şu hattın Eskişehir - Ankara arası ilk etapta yapılıp bitmedi acayip kızıyorum. Eskişehir gibi bir tren kentine belki de en önce bu geçiş ve gar yapılmalı idi.

http://www.marasgundem.com/hizli-tren-h ... 36839h.htm

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 05 Kas Sal, 2013 18:31

Yılbaşından önce Pendik'e kadar yetiştireceğiz diye çok fazla haber dönmeye başladı internette...Arada eve dönerken görüyorum inaılmaz hızlılar Pendik'te sene sonuna yetişir ama test sürüşleri filan yapmadan açmazlar herhalde? Açarlarsa 2014 Ocak-Şubat'a kalır

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 05 Kas Sal, 2013 19:15

Açılacak YHT, Sincan-Pendik YHT'si olacak, değil mi?
Ankara'dan Sincan'a kadar konvansiyonel hat var. Pendik'ten İstanbul'a zaten ray yok..
Sahi bir de zemini yumuşak olduğu için açılamayan ve varyantla geçilmesi düşünülen kesim vardı. Orası bakalım ne durumda..

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Kas Sal, 2013 21:44

ama test sürüşleri filan yapmadan açmazlar herhalde?
Neden? Şöyle güzel beleş biner herkes, bi bakarlar :wink:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Kas Çrş, 2013 07:41

Resmiyette yapılmış bir tarih duyurusu yok sanırım, yani resmi duyuru zaten hiç olmuyor da işte yetkililerin ağzından çıkan anlamında demek istiyorum. Dolayısı ile yılbaşına yetişmez belki, bence kastırmaya da gerek yok Şubat' a kadar yolu var.

Açılış Pendik' e kadar olacak tabii ortada henüz bir Pendik Gar inşaatı var mıydı bunu hatırlayamadım bak.

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 06 Kas Çrş, 2013 11:02

Çok hızlı ilerliyor Pendik Garı inşaatı...En son bayramda gördüğümde artık zemin kat ve peronlar ortaya çıkmıştı.

langur
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen langur » 18 Kas Pzt, 2013 13:29

"Resmi" bir aciklama gelmis gibi sanki:
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2014 bütçesi ile ilgili sunuş yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın gelecek yıl Şubat ayında devreye girebileceğini ifade etti.
Kaynak

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Kas Pzt, 2013 13:59

langur yazdı:gelecek yıl Şubat ayında devreye girebileceğini
[/quote]

şu kalın yaptığım yer ihtimal dahilinde anlamına gelirse açıklamanın resmiyetine gölge düşüyor :)

“Hızlı Tren Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön