katliam yazdı:sizin söylemlerinizden 29 ekime yetişmeyeceğini anlamıştım zaten aslında sormak istediğim açılacağı zaman son durağının gebzemi yoksa pendikmi olacağı ikisi çok farklı yerler

Eh işte bir de bunu tam açıklasalar

hattın bazı kesimlerinde meydana gelen gecikmelerden yola çıkarak Pendik' e kadar açılışın olma ihtimali var diye düşünüyorum, yani o tünel işleri tamamlanırken bir yandan bu kesimde de çalışmalar devam edecektir, kaldı ki bir ara yine yetkililer en azından tek hat üzerinden YHT nin Pendik' e geleceğini söylemişlerdi, yani hiç yetişmezse tek hat üzerinden getirecekler yine getirecekler ama bu gecikmenin Pendik açısından pozitif olduğunu düşünüyorum. Arada bazı noktalar var mesela Arifiye ne olacak? Bir tren burada duracak deniliyor bir de bakıyoruz istasyon listesinde yok, güzergah üzerimi değil mi açıkçası bilmiyorum ve mesajları da hatırlamıyorum ama bu gibi bir iki tartışılan noktada var.
Bir diğer husus, açılış gecikecek denildi ama ne zamana kadar? Yani ikinci bir tarih verilmedi, şu ayda şu günde diye bir şey yok henüz. Bu işin yerel seçimler ile direkt bir bağlantısı olmadığını düşündüğüm için seçim öncesi şov amaçlı yetiştirilme kaygısı olacağına da inanmıyorum (yanılabilirim

)
Şu an benim söylediklerim tahmin kategorisinde, bir iki resmi açıklamayı daha görmek lazım.