ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Kas Pzt, 2011 18:14

Esat yazdı:O zaman Şubatta bir adım daha geçilmiş olacak, Mehmet hatırladığım kadarı ile bu TBM geri dönecekti değil mi? Tekrar geriye doğru kazacaktı galiba öyle bir plan vardı, doğru mu hatırlıyorum.
abi bu geri dönmüş hali :) 1. tüneli kazdı. geri dönüp şimdi 2.sini kazıyor. işler aydınlığa kavuştu yani. son tünel bu. tbm amcaya teşekkür edip kaldırıcaz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Kas Pzt, 2011 18:27

Ehem, o zaman başta TBM olmak üzere senden ve diğer arkadaşlardan bu unutkanlığım için özür diliyorum, ihtiyarlık başa bela :oops:

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Kas Pzt, 2011 18:34

estağfurullah ben senden gencim ama bende unutkanım. konu marmaray olunca hiç unutmam :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Pzr, 2011 15:28

http://www.rayturk.net/?p=142

Marmaray için açılış tarihi olarak 2015 yazı planlanıyormuş, acaba bu parçalı bulutlu bir açılış olmayacak anlamına mı geliyor, tamam tüneli bir turlarlar canım aşağı yukarı :)
Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün söz konusu yazısı ekindeki iş programına göre Marmaray projesinin tamamlanarak hizmete açılma tarihi 18 Haziran 2015′dir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Ara Cum, 2011 23:27

http://www.rayturk.net/?p=278

Bir öngörü de test için gelmiş, bu mantıklı geldi bana ama.
2013 yılının sonuna kadar Marmaray’da test sürüşlerine başlayacağız.

Mehmet Kasım
Seyyah

PAZARTESİ SON TÜNEL DE BİRLEŞİYOR

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 16 Ara Cum, 2011 03:19

OLEY BEE

ÇOK ŞÜKÜR.

Pazartesi son tünelde birleşiyor.

http://www.rayturk.net/?p=399
2004 yılından bu yana inşaatı devam eden 14 km’lik çift hat tünelden oluşan Marmaray Tüp Geçit Projesinde BC1 işlerinin sonuna yaklaşılıyor. Geçtiğimiz yıla kadar Yenikapı-Ayrılıkçeşme arasında gidiş-geliş tünellerinin, Yedikule-Yenikapı arasında ise sadece gidiş tünelinin (güney tüneli) kazıldığı projede kalan son tünel olan Yedikule-Yenikapı geliş tünelinde (kuzey tüneli) son metreler kazılıyor. 19 Aralık Pazartesi günü TBM’in Yenikapı kuyruk tünelinin en batı ucuna ulaşması için tören yapılacak. Böylece 14 km’lik çift hat tünellerinin kazılma işi tamamlanacak. BC1 Projesinde geriye kalan işler ise şöyle:

1-Kazlıçeşme istasyon inşaatı

2-Kazlıçeşme-Yedikule aç-kapa tüneli ve tünel bağlantısı

3-Yenikapı istasyon ve kuyruk tüneli iç inşaatı

4-Sirkeci istasyon inşaatı

5-Üsküdar istasyon içi inşaatı

6-Ayrılıkçeşme istasyon inşaatı

7-Ayrılıkçeşme-Söğütlüçeşme bağlantıları

Ray montajı ve elektromekanik işler için CR3 ihalesini kazanan yükleniciye Üsküdar’da yer teslimi yapıldı. Firma ilk olarak Ayrılıkçeşme-Üsküdar-Sirkeci arasında ray montajı yapacak. Daha sonra Sirkeci-Yenikapı-Yedikule arası ray döşenecek. Tünel içinde ray montajı devam ederken istasyonlarda ince işler devam edecek. İstasyonların 1 yılda tamamlanması bekleniyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ara Cum, 2011 16:54

Tünel işinde sona gelindi bu habere göre doğrumu Mehmet? Güzel, hayırlı olsun. Diğer taraftan geriye kalan işleride çok küçümsememek gerek ama :)

Bu arada

Kasım ayı ilerleme videosu

http://www.youtube.com/watch?v=j8liIb0WGgw

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 17 Ara Cmt, 2011 12:51

Tünel işinde sona gelindi bu habere göre doğrumu Mehmet?
evet tbm kazı işi sonlandı. natm işleri var. sirkecide. birde tbm ile kazıldıktan sonra tünel içinde başka işi kalıyor mu bilmiyorum? izolasyon falan yapılıyor galiba. sarı branda tarzı şeyler vardı resimlerde.

aylık ilerleme videosuna göre yenikapı istasyonunu bayağı toparlamışlar. tünel ile istasyon arasını kapatırlar.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Ara Pzr, 2011 11:40

bu garip köprü geçici hat için değil dimi? kazlıçeşme yeni istasyonunun hizasına denk geliyor. yanlışmıyım?

kazlıçeşmede güneye yeni hat döşemişler. banliyö trenlerinin geçici olarak yana alınması için. malum trenler şaft ile kesişiyorlardı. şaft işi bitince şaft ile kazlı arasını oymaları gerek. tamda tren yoluna denk geliyor.

Resim

hat bu şekilde mi uzanacak acaba? sarı çizgiler marmaray hattı mı olacak. o köprünün güneyine deniz tarafına bir köprü daha mı yapılacak?

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Ara Pzr, 2011 18:07

Daha önce bazı resimler yüklemiştin ya Kazlıçeşme ile ilgili orada zaten kazılmış bir bölüm vardı ama sanırım onlara köprüye yaklaşım için bir yükselme viyadüğü gibi bir şey için ayak yapılacak yerler. Köprüye gelince bu kalıcı köprüdür çünkü Ayrılıkçeşmedekinin aynısı, orada da 2 adet koymuşlardı diye hatırlıyorum, ama yerinde görmeden kaç tren geçer nasıl geçer bilemedim şimdi, yani orası oldukça müsait aslında 3 değil 4 hatta geçer en azından tünel ağzına kadar ama tünel ağzında değil de acaba istasyon sonrasında mı 3 hat 2 ye düşecek? Köprü durumu bana bunu çağrıştırdı. İstasyon ile köprü arasında 2 ye düşerek bu şekilde devam edecek.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 18 Ara Pzr, 2011 21:02

bu resimde soldaki alana geçici hat çekmişler. sağdaki yerde harfiyat alıp tünele giriş yaklaşım alanı olacak herhalde.

Resim

burda sağda geçici hat. tren şaft hizasında. bu tren sağdan geçecek. ray hattı kaldırılıp şafta erişim sağlamak için harfiyat alınacak. görüldüğü gibi tren şafta yaklaşınca sağa kıvrılıyor yol.

Resim
En son Mehmet Kasım tarafından 18 Ara Pzr, 2011 23:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Ara Pzr, 2011 21:03

Tamam, benim için daha net oldu şimdi. O zaman o kazılmış alan bahsettiğin geçici 3. yol, yani diğer tarafta tünele yaklaşım için yapılacak yeni 2 yol olacak.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön