abi bu geri dönmüş haliEsat yazdı:O zaman Şubatta bir adım daha geçilmiş olacak, Mehmet hatırladığım kadarı ile bu TBM geri dönecekti değil mi? Tekrar geriye doğru kazacaktı galiba öyle bir plan vardı, doğru mu hatırlıyorum.

abi bu geri dönmüş haliEsat yazdı:O zaman Şubatta bir adım daha geçilmiş olacak, Mehmet hatırladığım kadarı ile bu TBM geri dönecekti değil mi? Tekrar geriye doğru kazacaktı galiba öyle bir plan vardı, doğru mu hatırlıyorum.
Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün söz konusu yazısı ekindeki iş programına göre Marmaray projesinin tamamlanarak hizmete açılma tarihi 18 Haziran 2015′dir.
2013 yılının sonuna kadar Marmaray’da test sürüşlerine başlayacağız.
2004 yılından bu yana inşaatı devam eden 14 km’lik çift hat tünelden oluşan Marmaray Tüp Geçit Projesinde BC1 işlerinin sonuna yaklaşılıyor. Geçtiğimiz yıla kadar Yenikapı-Ayrılıkçeşme arasında gidiş-geliş tünellerinin, Yedikule-Yenikapı arasında ise sadece gidiş tünelinin (güney tüneli) kazıldığı projede kalan son tünel olan Yedikule-Yenikapı geliş tünelinde (kuzey tüneli) son metreler kazılıyor. 19 Aralık Pazartesi günü TBM’in Yenikapı kuyruk tünelinin en batı ucuna ulaşması için tören yapılacak. Böylece 14 km’lik çift hat tünellerinin kazılma işi tamamlanacak. BC1 Projesinde geriye kalan işler ise şöyle:
1-Kazlıçeşme istasyon inşaatı
2-Kazlıçeşme-Yedikule aç-kapa tüneli ve tünel bağlantısı
3-Yenikapı istasyon ve kuyruk tüneli iç inşaatı
4-Sirkeci istasyon inşaatı
5-Üsküdar istasyon içi inşaatı
6-Ayrılıkçeşme istasyon inşaatı
7-Ayrılıkçeşme-Söğütlüçeşme bağlantıları
Ray montajı ve elektromekanik işler için CR3 ihalesini kazanan yükleniciye Üsküdar’da yer teslimi yapıldı. Firma ilk olarak Ayrılıkçeşme-Üsküdar-Sirkeci arasında ray montajı yapacak. Daha sonra Sirkeci-Yenikapı-Yedikule arası ray döşenecek. Tünel içinde ray montajı devam ederken istasyonlarda ince işler devam edecek. İstasyonların 1 yılda tamamlanması bekleniyor.
evet tbm kazı işi sonlandı. natm işleri var. sirkecide. birde tbm ile kazıldıktan sonra tünel içinde başka işi kalıyor mu bilmiyorum? izolasyon falan yapılıyor galiba. sarı branda tarzı şeyler vardı resimlerde.Tünel işinde sona gelindi bu habere göre doğrumu Mehmet?