Tamam şimdi hatırladım, zaten hatları düzeltmem için vermiştiniz bu çizimleri. Ben bunun ışığında şöyle bir çizim yaparak anlatmak istiyorum düşüncemi
Mavi - Heykel hattı aynı zamanda Çekirge hattıda oradan geçiyor sanırım, burada çizmemişim.
Sarı - Yıldırım hattı
Pembe - Cumhuriyet hattı
Turuncu - Öneri Cumhuriyet hattı
Siyah daireler aktarma ya da kesişim noktaları olarak işaretledim. Sol üstten başlarsak; ben doğru bir tramvay planlaması için bu hattın dairesel Heykel hattını 2 noktada kesmesi gerektiğini düşündüm, her ne kadar Heykel hattıda tek raylı ve tek yönlü olsa da aktarma kolaylığı için bunu ideal gördüm.
Bir alttaki nokta metronun Şehreküstü istasyonu zaten ideal
sol altta kalan nokta da Cumhuriyet hattının bir kolu olarak kalabilir, ben Cumhuriyet hattını oradan dolaştırmadım çünkü orada zaten çok geniş bir cadde yok, hali hazırda oradan 2 hat geçmesi planlanıyor ise o dar caddeye bu üçüncüyü sokmak istemedim, ama mesafe kısa olsa da oraya bir kol ile ikinci bir parkur olarak işletilebileceğine inanıyorum.
orta alttaki nokta yine Heykel hattı ile Cumhuriyet hattının kesişme noktası
sağ alttaki noktada ben normalde Cumhuriyet hattının burada bittiğini düşünüyorum, yanılıyormuyum? Eğer böyle ise zaten Yıldırım hattı ile kesişmiş olacak, yani bir şekilde aktarmaya imkan veriyor ama o aktarma yeterli mi, yukarıda sağdaki noktanın orada bir metro durağı var galiba, eğer böyle ise bence Cumhuriyet hattı o bulvardan yukarı çıkarak Yıldırım hattı ile bir süre ortak yürür, asıl aktarma noktası sağ üstteki daire olur, böylece o kısa mesafe için Yıldırım hattına da aktarma yolcusu yüklenmiş olmaz. Tabii işletmeciler aktarmayı tercih edebilir

sonuçta işin profesyoneli onlar, profesyonellikte maddi düşünmeyi gerektirir
Tüm bunların olması için ise sanırım Cumhuriyet hattını ciddi bir işletme olarak görmek gerekiyor, öyle nostalcik incik boncuğu değil.