ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 18 Haz Cmt, 2011 11:57

Tam aklımda kalmadı ama montajı tamamlanan ray 34.500 ya da 34.600'lü değerlere ulaşmıştı dün...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Haz Pzr, 2011 20:00

Ortalamayı tutuyor, en son 15 gün önceki rakamı vermiştim aradı farkı 34.500 den alırsak günlük 133,33 metre gibi bir ray döşeme hızı çıkıyor.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 19 Haz Pzr, 2011 21:47

Bugün tekrar baktım galiba 34.654 müş...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Haz Çrş, 2011 18:35

22 Haziran saat 12:00 itibari ile :)

Montajı yapılan ray : 35401 m.
Montajı yapılacak ray : 13171 m.
Bugün yapılan montaj : 160 m.

Bu arada katener montajında 30 km nin üzerinde katener hattının montajı gerçekleştirilmiş durumda, geçen testten de anladığınız üzere büyük kısmı da enerjili, tabii ki ufak tefek sıkıntılar ve küçük geriye dönüşler ile testler yapılarak çalışmalara devam ediliyor. Hattın açılışı için yıl sonu öngörülüyor ama kesin bir tarih yok, yani benim Şubat 2012 söylemimi "o tarihe kadar kesin" diye düzelteyim :) ama hedef yıl sonu.

Bu süre içerisinde bitirilemeyen tek istasyon Ayrılıkçeşme olacak. Daha öncede belirttiğimiz gibi Ayrılıkçeşme pas geçilecek, ince işler ve elektromekanik anlamında geri kalan iki istasyon Kadıköy ve Kartal bu iki baş istasyonda çalışmalar devam ediyor, geri kalan hiçbir istasyonda sorun ve sıkıntı yok. Sinyalizasyon merkezide kurulmuş durumda, bu konu ile ilgili bir detay da şu araçların makinistsiz sürüş testleri de yapılmış durumda, şimdi gözümle gördüm desem yalan olmaz 75km/s hıza kadar çıkıyor, otomatik hızlanma, frenleme, durma şimdilik bir sorun yok. Maşallah diyeyim nazar etmeyeyim :)

Depo sahası ile ilgili bilgiyide düzelteyim, evet halen daha önce söylediğim gibi bir ortak depo sahası düşüncesi halen var fakat uzunca bir süre, (ne kadar uzun bilemem) evet uzunca bir süre daha önce sözünü ettiğim hattın yanında yer altına inşa edilecek olan yaklaşım tünelleri içine yapılacak bakım onarım alanı kullanılacak. Yanlız bir ilave burada M2 hattındaki gibi kısıtlı ve yetersiz bir alan söz konusu değil, gayet büyük bir alana yayılacak, tabii ki bakıma alınacak araçları manevra ettirmekte sorun olabilir gibi geliyor bana ama doğru planlamalar ile böyle bir sorun da yaşanmayacaktır.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Haz Çrş, 2011 19:38

Hazır el atmışken Kadıköy inşaat alanından da bir iki kare ekleyeyim.

Resim

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 26 Haz Pzr, 2011 13:45

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Dışarıdan bakıldığında en gerideki (inşaat ilerleme yüzdesi anlamında) 2.istasyon Kadıköy...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Haz Pzr, 2011 13:49

Sanırım içeride de aynı şekilde imiş, elektrik işleri ince inşaat işleri falan olarak. Açılışa yetişecek yani Kadıköysüz falan açılış söz konusu değil ama en sona kalan iki istasyon varmış birisi de Kadıköy dediler.

Hakan fotolar için teşekkürler, ben aşağıdan da çekmek istedim ama pek gizli gizli çekmeyi sevmiyorum demirlerin üzerinden çekmeye çalışmak istemedim, senin fotolar gayet güzel.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 26 Haz Pzr, 2011 14:30

Resimleri görünce yine aklımda biraz bir kaç soru oluştu. Daha geçenlerde yine deniz seviyelerinin yükselişi hakkında bir kaç yazı okumuştum. Onlar bir yana, büyük fırtınalarda dalgalar vs. o metro istasyonuna/girişine çarparsa, su dolma gibi durumlara karşı tedbirler var mı? Ne düşünülüyor? Kapamak mı, pompalamak mı?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 02 Tem Cmt, 2011 15:22

Ben o metro istasyon girişlerinin oralara kadar dalga geldiğini görmedim, uzun yıllardır Kadıköy'e yaz-kış gider gelirim. Kadıköy boğazdan biraz içeride ve Haydarpaşa yönünde vapurlar için yapılmış dalga kıran da Kadıköy koyunu ölü bir deniz haline getiriyor. Bence risk çok düşük düzeyde, b planları var mı yok mu bilmiyorum...

Bugün tamamlanan ray Mntajı: 132 metre
Tamamlanan Ray Montajı: 37.127 metre

Neyse bu haber ilk kez burada, Kozyatağı'nda durum ne?

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Yazın İstanbul nüfusunun gözle görülür şekilde düştüğü, sıradan bir öğleden sonrasında ki şu trafiğin azalması ümidiyle...
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Tem Cmt, 2011 15:39

Hakan vallahi Kozyatağı harika :) fotolarda emeğinde harika, tabii ki çevre düzeni de bittiği zaman mükemmel görünecek ama o çok ikincil bir iş, şu yürüyen merdiven, asansör takım taklavatı tam ya o bana yetiyor, içeride işlerin iyi gittiğini de zaten az çok biliyoruz.

Kadıköy konusuna gelince, Başar' ın bahsettiği şey zaten normal bir İstanbul Poyraz ya da Lodos fırtınası değil, o daha çok şu belgesellerde anlatılan dünyanın sonu senaryolarına atıf yapıyor :) tabi bir de örneği geçen yaşanılan Japonya daki gibi hadiselere, bu gibi durumlar için değil bir B, A planı dahi olduğunu sanmıyorum.

Açıkçası İstanbul bir deprem bölgesi evet ama siz binanızı buna uygun yaptı iseniz sorun yok, efenim 9 olursa? Valla 9 olursa zaten kalanlara sabır gidenlere rahmet dilemekten başka, kimsenin yapacağı bir şey yok. Tsunami olursa? Bilim adamları çok büyük bir tsunami olmayacağına inanıyorlar, ha tedbiren İDO iskelesi açıklarına bir dalga kıran daha yapılır mı? Bir metro istasyonu için böyle bir plan varmıdır? Olmalı mıdır? Başar bunları soruyorsan, abi sana Belediye baksın biz ne diyelim.

Ah o trafik ah, ya tamam yakın bir mesafe değil biliyorum ama Kurtköy - Kadıköy arasını otobüs ile 1 saatte gitmek çok iyi sayılıyor ya ona yanıyorum, bitsede gelip şu Anadolu yakasının ilk metrosunun tadına doyasıya bir varsam.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 02 Tem Cmt, 2011 22:48

Hakan! tek kelime ile bravo :D

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 03 Tem Pzr, 2011 19:22

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim