Elektrikli otobüsler fena moda oldu

Viyana' da iyi bir test alanı. Gerçi diğer Avrupa Toplutaşımacılık Başkentlerinde de benzer testlerin yapıldığını düşünüyorum ama burada görmekte güzel oluyor. Bu sefer Siemens üretimi bir elektrikli otobüs eski kent merkezinde test sürüşüne tabi tutuluyor. Burada sokakların çok dar olması nedeni ile ufak bir otobüs hizmete sunulmuş.
Haberin Linki
Fotoğraflar aynı linkten alıntıdır.
Henüz kendi gözümle göremedim, hafta sonu fırsat bulursam kendi fotolarımıda çekeceğim.
Bir diğer haber Viyana metro sisteminin dallanıp budaklanıp yeşerip serpilmesi ile ilgili. Malum Yeşiller eyalet hükümetine ortak olunca ortalık birden toplu taşıma projeleri ve fikrim geldiler ile doldu

sonuç, sosyal devleti savunan sosyalistler bile "huh be kardeşim o kadar da değil" dediler. Öncelikle her yere bisiklet bisiklet diye tutturan yeşiller pek çok yola ilave bisiklet yolları yapmak için para kopartmaya çalışıyorlar, şimdilik biraz zor gibi zaten bisikletliler için cennet gibi olan bir yerde pek çok kişi bu kadar para yeni bisiklet yollarına harcanıp caddeler daralacağına tramvay hatlarına uzatma yapılsın diyorlar ama sadece diyorlar, malum buralarda bir söz var "Viyanalılar mızıldanır" sonra bir referandum ile sorulur gider paşa paşa yapın derler
Yeşillerin bir sonraki saldırgan projesi ise eyalet dışı bölgelere metro hatlarının uzatılması, buna iktidar ortakları olan ve en çok oy sahibi Sosyalist Parti ve Eyalet Başbakanı "yok öyle bir şey" dedi ama onlar ısrarcılar bakalım ne olacak. Daha doğrusu eğer böyle bir şey olacaksa Aşağı Avusturya eyaletide elini cebine atsın dediler, parayı verirlerse biz metroyu uzatırız diyorlar, yanlız bunun için sanırım bir takım kanun değişiklikleri de gerekebilir.
Bu tartışmalar ışığında söylemin baş sahibi olan Eyalet Başbakan yardımcısı ve Trafikten Sorumlu Bakan bayan Vassilakou biraz değişik bir öneri ile gelmiş. Mevcut banliyö hatlarında metro standartında yolculuk

:) bunlar bize çok tanıdık sözler, sanırım Marmaray yapmak istiyorlar

benim haberden anladığım bu Başar linki vericem bir göz atarsın yanlış ya da eksik anladığım pek çok nokta var gibi. Ama temel olarak anladığım hem Aşağı Avusturya eyaletinin bu büyük yatırımdan mali olarak kaçmaya çalışması, mevcut banliyö hatlarının zaten kenti çepeçevre geçiyor olması, ve neden mevcut rayların yanına ray yapıp daha da alan genişletelim gibi bir şeyler demiş, çözüm olarakta REX yani Bölgesel Ekspresler ve yeni P+R alanları ile ilişkilendirilmiş banliyö hattı üzerine kurulabilecek bir metro şebekesi olabilir/neden olmasın demiş.
Söz Başar' da bakalım ben ne kadar saçmalamışım