
Şu hızlı mızlıyı bırakıp, tren hattı becerdiklerini yazsalar, daha normal olurdu. Yani, rezil oluyoruz. Bah len, drenn gızlıh o ne yahu?

Başar, sen tezini bitirdin mi? Kolay gelsin. Ne diyorsun sen ya? Tamam bende o listenin hepsi YHT demiyorum ki çoğu öyle, ha şimdi kalkıp yok neden 300-350 ile giden hat yapılmıyor tantanası yapmayalım. Evet bu bencede saçma, bugün ortalama işletme hızlarında 300 zorlanmaya başlamışken bizim 2011 yılında 250 km/s lik hat inşa ediyor olmamız hoş olmayabilir. Ama yapılan şeyin adı "Hızlı Tren" dir, basitçe ve Türkçe, herkesin anlayabileceği şekilde. Kalkıpta illa "Yüksek Hızlı Tren" mi yazalım, harf israfı, gerenk yok. Sen o hatların hepsini YHT kabul et.alabay yazdı:Tren, o kadar, hızlısı mızlısı yok. YHT başka şey, TGV veya ICE gibi bir sistem, peki. Ama �hızlı tren�?
Karaman, şu anda temeli atılacak ilk hızlı tren hattının da Bursa-Bilecik olduğunu belirterek, buranın ihalesini yaptıklarını, yakın zamanda çalışmaların başlatılacağını söyledi.
Bu ay içerisinde ayrıca Ankara-İzmir hattının yapımına Polatlı ve Afyon'dan başlayacaklarını anlatan Karaman, 2013'ün sonunda İstanbul, 2014'te Sivas, 2015'te Bursa ve Afyon hızlı tren hatlarının yapımını tamamlayacaklarını bildirdi. Karaman, İzmir hızlı tren hattının yapımının ise 2016'ya doğru bitebileceğini belirtti.
Hızlı tren hattı yapımı çalışmalarının daha sonra Doğu'ya doğru ilerleyeceğini aktaran Karaman, ''Erzurum, Kars ve Tiflis'i birleştirmek için çalışmalarımız var'' dedi.