at-TS.09 » Viyana Toplu Taşımacılık Sistemi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 23 Oca Pzr, 2011 00:33

btgn yazdı:Viyana'daki tramvay hatlarının tamamı çift hatmı yoksa tek hat olan bölümler de var mı?
Dün kısa bir cevap vermiştim ama sanırım önce soruyuda açmak lazım, sanırım sen İstanbul İstiklal tramvayı ya da Moda hattı, ya da Bursa' da yeni yapılan şu nostaljik hat gibi tek hat işletmesi soruyorsun, doğrumu anladım? Yani gidiş geliş aynı yol üzerinden olan araçların bir şekilde geçiştiği sistem. Öyle bir sistem ise Viyana' da o yok, benim bahsettiğimi dünkü cevapta açıklamıştım, bir sokaktan giden hat hemen paraleldeki bir başka sokaktan dönüyor bu tip olan bölümler var, bugün bunlardan bir tanesini görüntüledim, aslında kısa bir bölüm ve bana ilginç geliyordu çünkü burada tramvaylar sollama yapıyorlar :) Bu yüzden orayı çektim, bu kavşakta tramvay hattının geldiği ana güzergahın açısı dikine kestiği caddeye göre çok dar, dolayısı ile orada bir kurp ile dönerek sonra tekrar 90 derecelik bir sola dönüş için hattı S şeklinde yapmak gerekmesi, bununda karayolu trafiğini çok daha fazla etkileyeceği ve büyük ihtimal ile de ilk dönüşteki kurptan tramvay dönemeyeceği için böyle bir uygulama yapılmış olsa gerek.

Bu bölgeye 3 tramvay hattı geliyor, biri alttaki kavşaktan başka bir yola dönüyor 2 tanesi bu sokaktan geçiyor, resimde solda görünen düz yol 9 numaranın son durağı, araçlar burada hareket saatini bekliyor. Bu bekleme esnasında arkadan gelen karayolu araçları ve 40 numaralı tramvay sağ tarafta gördünüz sollama cebi ile duraktaki tramvayı geçiyorlar :) burdan sonrası tek hat ama tek yön, hemen bir sonraki köşede 9 tramvayının geri dönüşü için ve 40 ın devam etmesi için iki adet makas var, her iki hatta bu sokaktaki tek hat tek yönden geri dönerek aşağıda çift hatta bağlanıyorlar. Enteresan bir sistem, istenilse bu cep bölgesi olmadan da çift hat yapılabilirmiş ama dönüş sokağında mecburen tek hatta düşerdi diye düşünüyorum çünkü belli bir çapı yakalamak zorundasınız tramvayda olsa.

Resim

Resim

Bu da bir sollama anında çekilmiş kare, dondum be bunu çekecem diye 10 tane araç geçti, :) aynı anda her zaman denk gelmiyorlar doğal olarak. Eğer durakta araç yoksa zaten 40 numarada düz olan yoldan geçiyor.

Resim
Resim
Resim

Bu resimlerde tek hat yolun makas bağlantılarından görüntüler, makas izlemeyi sevenler için :P
Resim
Resim
Resim
Resim

Mesaj mesaj bölüp durmayayım çektiğim diğer fotolarıda koyayım bari, bu resimlerde yukarıdakilerde aşağıda görünen bir durak var, 3 hattın kesişip ayrıldığı oraya ait,
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5586
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 23 Oca Pzr, 2011 11:42

Resimler çok hoş be Esat!

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 Oca Pzr, 2011 17:02

ecdad viyanayı fethedemedi ama esat etti yavv :)

helal olsun. tam bir belgesel gibi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 23 Oca Pzr, 2011 18:30

Ya fotoğraflayacak, anlatmak ve açıklamak gerekecek aslında o kadar çok şey var ki, aslında cidden görmesi gereken kişi Mehmet :) yanlış anlama ha, ama ciddi anlamda bu ya da benzeri bir sistemi gözlerinle görmenin senin ufkunu çok daha açacağına inanıyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 07 Şub Pzt, 2011 19:44

Viyana' da geçtiğimiz yıl içerisinde meydana gelen bir kaç hadise sonrasında geçen ay hatların revize edilmesi ile ilgili tartışmalar yapıldı. Yeşiller partisininde koalisyon ortağı olması ile bu işlerde meydana gelen hararetli durum sonrasında öncelikle enerji ile ilgili sorunlar yaşanarak hatta kalmaların olduğu (2 sefer) U4 hattında eski araçların seferde alınmasına öncelik verilerek bu hatta da V Wagen olarak isimlendirilen yeni model vagonların hizmete girmesi ve enerji sisteminin elden geçirilmesi planlandı. Aynı şekilde metro sisteminin en eski parçası olan U1 hattı Reumannplatz - Karlsplatz kesimininde 2012 yılında 7-8 haftalık bir süreçte kapalı tutularak yenilenmesi planlanmış, tabi bu süreç içerisinde diğer toplu ulaşım araçları ile aynı güzergahın deplase edilmesi söz konusu fakat bu yüzden yolcuları biraz meşakketli yolculukların beklediği haberlerde belirtiliyor, bu yenilemenin detayını öğrenemedim ama bunun sadece sanat yapıları ile ilgili olacağını sanmıyorum, bir ihtimal geçen yıl yaşanan kazalar sonrasında güvenlik ile ilgili bir takım çalışmalarda yapılacağını düşünüyorum bakalım göreceğiz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 19 Şub Cmt, 2011 00:09

Daha önce bahsettiğim Başgar inşaatı esnasında yine bir bomba bulunma hadisesi yaşanmış. İkinci dünya savaşında bombalamalardan nasibini alan kentlerden olan Viyana' da özellikle bu gar bölgesine çok sayıda bomba atılmış, daha önce de bir kaç bomba çıkmıştı ama bu sefer bulunan sanırım biraz büyük. Başar bir göz atarsa daha doğru bilgilendirebilir, ben 100 kadar evin boşaltıldığı ve trafiğinde kapatıldığı şeklinde anladım, hatta bugün öğlen tramvay duraklarında oradan geçen tramvayların çalışmadığı ya da çalışmayacağı gibi bir anons vardı sanırım bununla ilgili.

http://www.vienna.at/suedbahnhof-fliege ... 8-11543453

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5586
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 19 Şub Cmt, 2011 11:57

Yakında, kente/belediyeye ait olan bir kiracılar binasında 100 daire boşaltılmış. 250 kg bombanın ateşleme parçası çıkarıldıktan sonra, kendisi oradan uzaklaştırılabilmiş.

Tipik bir şey, bizim burada da bir veya iki hafta önce oldu, yani o kadar günlük bir şey ki, haber vermeye bile değmiyor, ama hep arada sırada ev boşaltmaları oluyor. Ama geçen sene mi ne, öyle bir bomba infilâk da etti. O bayağı kötüydü. O bombalar bugüne dek açık patlayabilecek hâlde.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 22 Şub Sal, 2011 16:37

Bugün sabah saatlerinde Währinger caddesi üzerinde meydana gelen katener kopması sonucunda 37, 38, 40, 41, 42 hatları bir süreliğine kısa parkur ile çalışmak zorunda kalmışlar, tabiki bu kısalmadan dolayı pek çok tramvay yolcusu yaya olarak diğer toplu taşıma araçlarına yönelmek durumunda kalmış, haberde SEV olarak adlandırılan Schienen Ersatzverkehr otobüslerinin işletmeye alınıp alınmadığı belirtilmemiş, ama tabii ki olay anında araçlarda olanlar illa ki yürümek durumunda kalmıştır, sanırım biraz kızmışlar :)

http://www.vienna.at/strassenbahnstoeru ... 2-09445414

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 26 Şub Cmt, 2011 22:16

Viyana Toplu Taşıma Şirketi Wiener Linien 2019 yılına kadar hayata geçireceği 12 maddelik bir güvenlik kriteri taahhüdü yayınlamış, bunları şu şekilde özetleyebiliriz.

* Tüm metro araçlarının kapı sistemlerinin yüksek hassasiyette güvenlik sistemi ile donatılması, mevcuttaki araç kapılarının 3 te 1 inde bu sistem varmış ve 2016 ya kadar bu işlem bitecekmiş (acaba 3 te 1 ile sadece eski araçlara takılı olanı mı kast ediyorlar bilmiyorum)
* Tüm metro araçlarına 2016 yılına kadar sürücüler için bir oksijen maske seti konulacakmış (ya da sistem) bu sayede tünelde meydana gelebilecek herhangi bir yangın olayında kontrolü alması gereken sürücünün hayati tehlikesi azaltılmış olacak.
* Tüm personelin sistematik olarak eğitim seviyesi yükseltilecek. (Ne anlama geliyorsa artık, herhalde onlarda makinist için elektrik elektronik mezunu, ofisboy için üniversite mezunu, internet surfer için mühendis şartı getirecekler :))
* Otobüs filosunun yan aynalarının görüş açısının yetersiz olduğu düşünülüyormuş, bunun için daha geniş açılı ayna uygulaması yapılacakmış.
* Otobüs filosunda düzenli yapılan fren kontrolleri dışında ekstra olarak aks ve frenler için ara kontrol uygulaması yapılacakmış.
* ULF (ultra alçak tabanlı) tramvaylarda tüm hortumlar ve hidrolik sistemin artık 6 yılda bir değil 4 yılda bir değiştirilmesi kararlaştırılmış, ayrıca yeni nesil ULF lerde 100 derecede değil 230 derecede parlama yapan hidrolik yağı kullanımına geçilmiş. (geçtiğimiz günlerde ikinci defa bir ULF de durduk yere yangın çıktı da)
* Personele yönelik bazı hizmet ve denetim sözleşmelerinde yenilemeler yapılmış ve bunlar şehir idaresinin onayına sunulmuş.
* Güvenlik kuralları ve uygulamalar hakkında halkın ve yolcuların bilgilendirilmesi için ofensif bir medya programı hazırlanmış, bunun ilk çalışması araçlarda yeni anons, yeni piktogram serisi ve orta öğrenim çocuklarına özel güvenlik kriterleri eğitimi gibi programlar hayata geçirildi.
* Tren ve otobüs sürücüleri üzerindeki denetimler sıklaştırılmış.
* İstasyonlarda yer alan acil durdurma butonlarının etkisi arttırılacak ve istasyon amirlerinin kontrolüne araç durdurma yetkisi verilecek. Daha önce yaşanan bir iki olayda acil durdurma butonlarına basılmış fakat sistemin işleyiş prensibi nedeni ile araçlar ilk istasyona kadar durmamıştı, bu sistemi aracın istasyon amiri tarafından hemen durdurulabileceği şekilde değiştirilmesi planlanıyor.
* Güvenlik amacı ile yıllardır kullanılan "Zug faehrt ab!" yani "Araç Hareket Ediyor" anonsu yerine "Zurückbleiben bitte!" "Lütfen geride durun!" anonsu kullanılmaya başlandı. Makinist önce "Lütfen geride durun!" anonsunu yaparak kapıları kapatıyor ve ardından "Araç Hareket Ediyor" anonsu yapılıyor.
* Tüm araçlarda yangın koruma malzemesi ile üretim ve yenileme yapılması için çalışmalar yapılacak.

Açıkçası hatalarım olabilir, bazılarını uygulamadan bildiğim için direkt yazdım bazılarını anlamaya çalıştım bazılarıda gugul amcanın yardımı :) orjinali burada, tıklayın okuyun.

Yeri gelmişken başka mesaj yazmayayım, bu aşağıdaki de metro araçlarında yeni uygulamaya geçen piktogram serisi.
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 26 Şub Cmt, 2011 23:02

Bayağıdır darül harptan bir şeyler yazmıyordum, bir iki çiziktirem. Bugün uzun bir aradan sonra yine şu menşur Bahnorama kulesine çıktım, bu kulenin en çok geri inişini seviyorum, asansörle çıkarken rezalet bir tedirginlik ve hatta korku hissi kaplıyor beni :) Neyse kuleden ve Başgar inşaatından yeni bir iki kare ile devam edeyim. Bu arada kuleye çıkış 2,50 € olmuş, önceden beleşti artık paralı.

lanet cam asansörün girişi
Resim

kuleye dipten bakış
Resim

hala yapımı devam eden yeni köprü, üzerinde bir Wiener Lokalbahn Lokomotifi, bir tanede Wiesel B baş lokosunu çeken dizel,
Resim

Gar giriş çıkış yollarının yapımı devam ediyor, gar tarafında ise yükselen bir şey yok
Resim

Resim

Ostbahnhof yani Doğu Gar ına doğru bir bakış, Siemens Talent ler dizilmiş,
Resim

Bu da gar önünden geçen O ve 18 tramvaylarının kesişim noktası, geçen bir 18 tramvayı.
Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5586
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 27 Şub Pzr, 2011 00:04

Vay be, şu Viyana'daki medeniyete hayran kalıyorum.

Ama „Zurückbleiben bitte“ demeyi yeni öğrenmelerine de şaşıyorum. Eh neyse, Almanya, Avusturya ve İsviçre Almanca konusunda bayağı farklı, hep ve her zaman belli oluyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18158
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 27 Şub Pzr, 2011 00:10

Daha önce "Zug faehrt ab" yeterli diye düşünüyorlarmış, yani bu anonsu duydu isen araca binmeye çalışma, bu kadar basit bir kural aslında, ama bir iki olay oldu ya işte. Makinistler bu anonsu kapıları kapamadan önce yapıyordu, dolayısı ile aslında hatalı bir anons oluyordu, insanlarda kapı açık görünce zıpp. Şimdi önce "Zurückbleiben bitte" anonsu yapılıyor, kapı kapanınca (bazende yine tam kapatırken) diğerini, bazende en önce direkt makinist "Einsteig bitte!" diye bir ilk anons yapıyor, her zaman değil işte, koşan varsa araca doğru ona falan.

Cevapla

“Toplu Ulaşım Sistemleri İncelemeler” sayfasına dön