ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 27 Kas Cmt, 2010 12:38

Giriş-Çıkış Yerleri ile ilgili daha önce bir çalışma yapmıştım ama o zaman henüz inşaatı başlamış bir giriş çıkış yeri yoktu. Şimdi çoğunluğu tamamlandığı ya da inşası sürdüğü için benim işaretlerdiklerimden bazılarının planlarda olduğunu ancak inşa edilmediğini de gördüm.

Yeni bir çalışma yaptım ve tamamlanmış ve inşası başlamış olanları işaretledim, yine bazı giriş çıkış noktalarında çalışma yapılacağı düşüncesiyle onları da ekledim.

Şu an çalışma olmayan ama benim yapılacağını tahmin ettiklerimi not olarak altlarına iliştireceğim. Diğer işaretlediklerim ise şu an hali hazırda inşa edilmiş durumda...

Kadıköy

Resim

---
Ayrılıkçeşme

Resim

---
Acıbadem

Resim

Acıbadem'de krokideki işaretli giriş çıkış yerlerinden en sol ve en sağdaki henüz inşa edilmedi ama ikisi de şantye alanı içinde...

---
Ünalan

Resim

---
Göztepe

Resim

---
Yenisahra

Resim

Yenisahra'da kuzey girişi henüz inşa edilmedi...

---
Kozyatağı

Resim

Kozyatağı'nda kuzeydeki karşılıklı 2 giriş henüz inşa edilmedi...

---
Bostancı
Resim

Bostancı'da en soldaki ve kuzeydeki 2 giriş henüz inşa edilmedi, buradakilerden emin değilim inşa edilmeyecek olan da olabilir...

---
Küçükyalı

Resim

---
Maltepe

Resim

Maltepe'de güney giriş henüz inşa edilmedi...

---
Huzurevi

Resim

Huzurevi'nde güney girişi tünel şeklinde ve henüz tamamlanmadı...

---
Gülsuyu

Resim

---
Esenkent

Resim

---
Hastane
Resim

Hastane'de sağdaki adliye kısmındaki iç taraftaki yani E-5'e yakın olmayan giriş hazır, E-5 kenarındaki hazır değil, diğer kısımda ise henüz ano imalatı tamamlanmadığı için doğal olarak girişler de hazı değil...

---
Soğanlık

Resim

---
Kartal

Resim

---

Şimdi diyeceksiniz ki bunları neden tekrar buraya koydun? Şevki beyin paylaştığı interaktif haritanın benzerini kendisinin de desteği ile yapacağım. Planım şu bu krokileri benim ana güzergah haritama entegre edeceğim.

Resim

Bu haritada hangi istasyonun üzerine tıklarsanız, o istasyonun yukarıdaki giriş çıkış yerleri krokisi pop-up açılacak. Bu krokileri de biraz geliştirmek istiyorum krokilerin güzel noktalarına merkezi istasyonlara ulaşım süreleri ve ileride işletme saatleri eklenebilir. Bir de her krokide giriş yerlerinin temsil edildiği işaretlere tıklandığında o yerin fotoğrafı gösterilebilir ama bunları yapmak için 1-2 sene beklemek gerekir yani sonraki işler...

Evet arkadaşlar şidmi fikir ve önerilerinizi bekliyorum, bir de photoshop'dan anlayan varmıydı aramızda?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Kas Cmt, 2010 13:16

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=418

Bu başlığı okumuşmuydun sen Hakan? :) Biz o tip bir proje üzerine bayağı bir çalıştık, aslında bitti bile, ama ben şu istasyon fotoğraflama işini yapamadığım için kaldı, tabi bir de yolculuk süresi hesaplama yazılımını entegre etmek gerekiyordu :)

Yanlız oradaki linkte yer alan çalışma şu an aktif değil, yeniden yükledim fakat çalışmadı, sanırım siteyi yeniden yüklerken path değiştiği için bir problem var, onu çözünce haber veririm bir göz atarsın, bu arada ben Totoşop biliyorum ama vakit ile ilgili çok ciddi sıkıntılarım var :( sen yine de kafandakini anlatırsın bir göz atarız.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 27 Kas Cmt, 2010 13:27

Esat benim photoshop işim çok kısa benim güzergah haritasındaki yıldızların yerlerine M logosonu koymaktan ibaret ama, ben kullanmayı bilmediğim için belkide çok basit olan bu işi yapamıyorum. Ben sana haritayı ve logoyu yollayayım, sen bu işi yapıver zaten çok kısa bir iş. Ben bu işlerimi bir arkadaşıma yaptırıyordum, şu ara aramız limoni o yüzden ona söylemek istemiyorum, yoksa biliyorum 10 dakikalık iş tabi bilene..

Ulaşım süreleri ile ilgili olarak da ben öyle program falan kullanmayacağım, kendim oturup hesaplarım yazarım. Fotoğraf işine gelince onu da zamanla oturtmak kolay, bu hat aktif olmadığı için onun zamanı var. Şimdilik krokiler yeter.

Başlığı inceleyeceğim, tabi sen bütün İstanbul hatlarıyla ilgili hazırlayacağın için o uzun soluklu bir iş, senin için en kolayı her hat için bir temsilci bulman. Kadıköy-Kaynarca temsilcisi hazır, öbür hatları bilmem.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Kas Cmt, 2010 13:44

Dur bakalım çalışmanın yazılım kısmını yapan benim kuzenim o da bu ara korkunç yoğun en azından çalışır hale getirsin, bir göz atarsın. Kafamızdaki tüm detayları da o başlıkta anlatmıştık zaten, sende benim mail adresim vardı herhalde sen haritayı at, logo bende vardı ama istersen onu da at hemen halledeyim, bu arada programın açılması onu yapmaktan daha uzun sürer :P

Bir Kozyatağı istasyonu ile ilgili bir şey sorayım, sence güney çıkışı olarak bir tane yeterlimi? Sonuçta orada trafik iki yönlü ve otobüs trafiği de aynı şekilde 2 yönlü yoğunlukta, bir diğer husus yerleşim alanı da güneyde yoğun, neden öyle bir erişim planlamışlar bana çok garip geldi.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 27 Kas Cmt, 2010 13:48

Kuzeyde transfer merkezi yapacaklar. İETT başdurakları olacak orada, öyle sanıyorum ki Kadıköy'de baş durağı olan hatların yarısının baş durağı burası olacak...

Tabi buna rağmen bence güneyde tek giriş yetersiz kalabilir, en azından Bostancı yönüne doğru mesela Nida Kule önünde de bir giriş olabilirdi...

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 01 Ara Çrş, 2010 16:38

Bugün Kadıköy istasyonunun inşaat alanına bir sürü beyaz ambalaj kaplı yürüyen merdiven ve ekipman yığılmıştı, ayrıca 1 hafta içinde Yenisahra metro tanıtım merkezi de açılıyor , artık işin sonu iyice göründü.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 01 Ara Çrş, 2010 23:37

Yenisahra açılacak tanıtım merkezini başkan açacakmış, vait bulabilirsem gideceğim ama şu ara zor :cry:

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 02 Ara Prş, 2010 16:46

Kadıköy meydanında yürüyen merdiven paketleri...
Resim

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 04 Ara Cmt, 2010 13:01

Kadıköy istasyonu benim iyice canımı sıkmaya başladı, içerideki işler ne kadar hızlı ilerliyorsa dışarıda o kadar uyuşuklar sanki?

İBB lütfedip arada sırada 1 fotoğraf koyuyor, ona göre içerisi süper ilerlemiş ama dışarıda gördüğümüz sadece 1 tane merdiven rampası, 3-4 tane baca çıkışı :(

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Cmt, 2010 13:37

Bir gece ansızın hokus pokus yapacaklar diyeceğim ama o da imkansız :) belki de dışarıdaki işleri çok fazla önemsemiyorlardır Hakan, yani yolcu giriş çıkışını sağladıktan sonra gerisi teferruattır gibi.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 04 Ara Cmt, 2010 14:17

Doğrusu anlamak mümkün değil bu belediyeyi yada yükleniciyi neyse. Kadıköy en fazla sirkülasyonun olduğu yer, tanıtım merkezini buraya kursana , madem alt kısım nerede ise bitmiş, ne diye Yenisahra'ya milleti yolluyorsun ...gerçekten anlamak zor. Kadıköy meydanında trafik de allak bullak yap bitir bir an evvel ortalık rahatlasın yahu. :?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 08 Ara Çrş, 2010 23:26

7 Ocak günü ilk vagonun hatta indirilmesi planlanıyormuş, planlarda aksama olmaz umarım...

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön