alabay yazdı:Vay be, şu son mağara neresi?

Bence güzel bir geniş açı kare, bazı resimlerde böyle mavi bir filtre yapmışlar diğerlerinde daha kötü duruyordu bunda iyi olmuş, aynı karenin bir de ortam aydınlatması yapıldıktan sonra çekilmesi iki kare yan yana gelince ilginç olacak, neresi olduğunu bilmiyorum bu arada.
alabay yazdı:Böyle bir metro hattını kentin göbeğine indirmemeleri bana garip geliyor. Bakırköy deniyor (ki görelim de inanalım), ve aktarması bir HR sisteme. Yani, kapasite açısından bana bayağı garip geliyor. Yüksek kapasiteli kentin dışından geliyor, kente varmadan kapasitesi düşük bir sisteme aktartıyor. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum?
Doğru anladığını belirtmiştim soruyu sorduğun yerde, aslında tam tersi olmalıydı ama planlanana göre olamazdı, o zaman M3 sadece Otogar' a kadar çalışabilirdi, onda da Otogar mevcut istasyona giremezdi, ayrı bir istasyon yapılması gerekirdi. Bu handikapı aşmanın tek yolu frekansları farklı çalıştırmak olabilir ama geçtiğimiz yıllarda çok ciddi bir yolculuk analiz çalışması yapıldı kent genelinde eğer bu hesaplama ve geleceğe dönük bir takım hesaplamalar yapılarak ele alındı ise bilemem.
Yani şöyle özetleyeyim bu hattın yolcusunun sadece yarısının Kirazlı' da inerek Aksaray' yönüne gideceği ya da oradan geleceği gibi bir istatistik var ise, varsayımsal olarak kentin yerleşim ve iş alanları dağılımıda göz önüne alındığında

özete bak beeee. Neyse Bu hattın kuzey ve güney ucundan yapılacak yolculuklarda yolcunun yarısının Kirazlı' da inerek doğu-batı aksı işletmesi yapacak olan M3 Yenikapı-Halkalı, bugünkü hali ile Otogar-Kirazlı hattına aktarma yapacağını düşünür isek sistemde sorun yok. Her 2 sistemide 4 dk frekansında çalıştırırsın pik saatte o zaman HRS de yığılma da meydana gelmez.
İkinci senaryo, aktarma yapan yolcunun fazla olduğunu düşünür isek, o zamanda bu hattı 4 dk. frekansında çalıştırırsın M3 hattını 2 dk. frekansında 2 işletme ile çalıştırırsın, yani 1 araç Otogar' a kadar, 1 araç Aksaray-Yenikapı istikametine, o zaman ne şiş yanar ne kebap.