Bursa güzergahı belirlenmiş.Proje'de bana göre bir artı iki eksi var
Garın yapılacağı Geçit bölgesi Bursa'nın şu anda konut projeleri için en gözde olan bölgesi.Bu bölge gelecekte çok büyük bir nüfusa sahip olacak ve metronun şu anda bu bölgeye uzaklığı sadece 1km. Belediye kolayca metroyu gara bağlayabilir.Bu artı olan konuydu.
Eksi olan konulara gelince,
1- Demiryolu otobüs terminalinin yanından geçmesine rağmen burada bir istasyon planlanmamış.Güzergah planına göre sadece şehrin batısında gar var. Bu gar Yıldırım,Kestel,Osmangazi bölgelerine uzakta kalıyor ve ulaşım metro uzatılana kadar sorun olabilir.Terminal yakınına bir istasyon yapılması.Trenle gelen her yolcunun Bursa'da istediği noktaya ulaşmasını kolaylaştırırdı.
2-Güzergahta görülene göre TCDD Yenişehir havaalanı için bir istasyon planlamamış.Demiryolu yine bir ulaşım merkezinin yanından geçiyor ama buraya bir istasyon düşünülmemiş. Üstelik havaalanına ulaşım sıkıntısı sürekli dile getirilmesine rağmen.
Bence Bursa'da 4 istasyon yapılmalıydı.
1-Geçit'teki ana gar (Güzergahta planlanan),
2-Otobüs terminali yanına bir aktarma istasyonu,
3-Demirtaş bölgesi halkına ve sanayisine hitap eden bir istasyon,
4-Yenişehir Havaalanı istasyonu.
Güzergahta planlanan Kazıklı istasyonu ise Bursa için bir artı olmuş ama ben bu istasyona bir anlam veremedim.Bana göre saçma bir yere konumlandırılmış.