ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Ağu Cmt, 2010 15:57

Esat yazdı:Vay be sendeki öngörüye bak, Başkan 9 Nisan da söylemiş ama sen 4 Nisan' da yazmışsın :) malum oldu herhalde. Ya bir de kaynak göstermişsin :P

Neyse, ben ne dedim, Başkan hadi gari der olur. Demek ki Başkan hadi gari demiş bile, bizde şimdiden hayırlı olsun diyelim Unkapanı-Taksim mekik hattına :D
4 nisanı nerden çıkardın? 9 nisan tarihli bir haber bu. beni yalan söylemekle mi itham ediyorsun? başkan tvde söylemediği halde ben söylemiş gibi yazıyorum zannediyorsun? yalancımıyım yani?

(((ayrıca bazı haberleri öne çıkarmak için tarihleri ile oynuyorum zaten.)))

açık konuş.

birde kaynak göstermiş diyorsun? amacın ne yav?

ayrıca unkapanı-taksim mekik hattı diye bir şey konuşmadık. bahse konu yer ŞEHZADEBAŞI. unkapanı değil. unkapanı köprüde zaten. ama öyle bir işletme de olabilir bilemem.

Mehmet Kasım
Seyyah

al işte bu

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Ağu Cmt, 2010 16:01

http://www.gercekgundem.com/?p=267000

haberin tam metni.

LEVENT - MASLAK METRO HATTI

Levent-Maslak metro hattını sordunuz ben göreve gelmeden önce metro hattının en sonu Maslaktı yani Teknik Üniversite önü bitiyordu. Biz bunu üç istasyon daha uzattık nereye getirdik, Atatürk Oto Sanayine getirdik. Ki önemli çok talep var. Darüşafaka mahallesine, Hacı Osman’a uzatıyoruz. Atatürk Oto Sanayi’ini açtık, Darüşafaka test sürüşlerine başladık, Haziran veya Temmuzda yolcu taşımaya başlayacak, yıl sonu itibariyle de Hacı Osman’a test sürüşlerine başlayacak. Kesintili çalışıyordu neden, bizim yaptığımız sistem çok daha ileri bir sistem ve uyumlu değil, bizimki 70 sn aralığa kadar düşebilen bir sistem onlarınki 4,5 dk aralığında seyredebilecek bir sistem geliştirmişlerdi.

İkisi uyumlu değil, biz farklı bir şey yaptık, NewYork’da çalışan bir sistemi geliştirdik , biz 70 sn aralıklara düşebiliyoruz daha güvenlikli bir sistem, diğerini de buna uyarladık. Şimdi Taksim den Atatürk Oto Sanayi başladı , 4 -5 dakika civarı devamlı ve süreleri de uzattık ve aynı vagonla gidiyor. Eskiden iniyor ve bekliyordu artık kesintisiz devam ediyor. Daha da zaman olarak düşürme imkanımız var ki burada ki büyük yapıların trafik yoğunluğunu sordunuz, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyabilme kapasitesine sahip, ki bu düşünün 70 sn de 70bin ki bu yoğunluk süratte artınca mesafeler kısalınca daha da artacak bir sistem geliştirmiş bulunuyoruz, bunun Yenikapı’ya inmesini planlıyoruz. Ama biz 2011-2012 başına Beyazıt’a geleceğiz , bu Yenikapı’daki arkeolojik kazılar nedeniyle biraz gecikir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Ağu Cmt, 2010 17:18

Mehmet Kasım yazdı:son resime bakarak 1 senede orada bir alan açılabilir gibi zannediyorum. çünkü miyosen tabaka önemli imiş. oraya ulaşınca arkeologlar tamam diyrlarmış. o tabakaya da şubatta 3 m derinlik vardı. şimdi 30 santim inmiş olsa :) seneye istasyon için girerler alana. inşaallah demekten başka çaremiz yok ama köprü işi biterse Hacıosman-Şehzadebaşı aktarmalı, karışık mekik falan bir işletmeler olur.

*Hacıosman-Unkapanı tam hat

*Unkapanı-Şehzadebaşı şimdiki şişhane gibi.

nede olsa unkapanında makas var.
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 2075#12075

Bak senin mesajın 4 Nisan' da yazmışsın, yalancı falan demedim, niye üstüne öyle alındın? Evet kaynak göstermenle kafa buldum, çünkü 4 Nisan' da bir şey yazıyorsun bunu 9 Nisan tarihli haberler destekliyorsun, ama o tarihte öyle dememişsin, her zaman ki gibi kol çıksın, makas takılsın yapmışsın, sıcakta oruç zor oluyordur, iftardan sonra bir düşün :D ayran iç tansiyonun kendine gelsin, ben kızıyormuyum her şeye, neler neler oluyorda gıkımız çıkmıyor, ya da benim gibi yap doktora git, iki ilaç, her şey çok güzel olacak diyorsun, 2 tane daha aldın mı zaten her şey güzel anasını satayım diyorsun :D
ayrıca unkapanı-taksim mekik hattı diye bir şey konuşmadık. bahse konu yer ŞEHZADEBAŞI. unkapanı değil. unkapanı köprüde zaten. ama öyle bir işletme de olabilir bilemem.
Konuşmamışız zaten, sen öngörülerini yazmışsın. Bende ne diyorum, bugün için böyle bir şey yok, ha Başkan' ın vardır, gazetelere beyanat vermiştir o başka. Sonuçta geçmiştede Şişhane-Taksim mekikte istenmediği zamanlar vardı ama bak yıl oldu belki de geçti hala çalışıyor. Neydi o laf be, köprünün altından çok sular akar falan, bizde daha köprü yok ama var gibi akıyor sular altından :D Sen köprü bittimi, ortaya çıktımı ne durumda ondan haber ver, köprü yapılınca Şehzadebaşı-Unkapanı bir mekik, Unkapanı-Taksim bir mekik olur yine işletilir Memedim.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Ağu Cmt, 2010 17:24

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 2075#12075

Bak senin mesajın 4 Nisan' da yazmışsın, yalancı falan demedim, niye üstüne öyle alındın? Evet kaynak göstermenle kafa buldum, çünkü 4 Nisan' da bir şey yazıyorsun bunu 9 Nisan tarihli haberler destekliyorsun,

bak şimdi oldu. 4 nisanda yazmışım topbaş bizim siteyi okumuş. 9 nisanda tv'de söylemiş. adama bedava fikir vermişiz :)

bunu yayan sensin derken adamın kafasına ben sokmuşum yani :)

belediyede bu siteleri takip edenler var. gerek burayı gerekse wowu gerekse raytürkü takip ediyorlar. ör. geçen raytürkte bir haber yadım tcdd bölge müdürü aradı :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 28 Ağu Cmt, 2010 17:31

1x Popcorn, bitte! :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Ağu Cmt, 2010 17:44

Len tepemin tasını attırmayın, tamam ihtiyarladık, kafa zaten uyuşuk ama o kadar da ölmedik, sen benim birine mesnetsiz, kaynaksız, desteksiz dalaştığımı gördün mü? Valla zımparalarım pasınızı alırım :D

Başar, gefaellt dir dieser Film? Du bist der Held des naechsten Film.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 28 Ağu Cmt, 2010 18:37

:P

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 28 Ağu Cmt, 2010 19:42

şehzadebaşı yenikapı arasında tünel tamamlandığına göre oraya bir makas koydularsa taksim-şehzadebaşı işletmesi mümkün olur. durak durak metro açan belediye bunu neden yapmasın. 12 senedir bekleyen bir iş. artık tamamlansın. artık bitsin. ne bu yaaa.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 01 Eyl Çrş, 2010 16:30

Köprü inşaatında son durum:
Kazıkların içine demir donanımlar yerleştirilip betonlanıyor...
Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Eyl Çrş, 2010 17:08

Kazık çakma işi tamamen bitti herhalde, bu aşamadan sonra geriye köprünün inşaatı kaldı diyebiliriz, geçenlerde burada yayınlandımı başka yerdemi okudum hatırlamıyorum ama köprünün elemanlarının da üretimi yapılıyordu bir yerlerde, yani betonlayıp ayakları sağlamladıktan sonra köprünün üst yapı inşaatıda süratli bir şekilde başlayacak demek ki, tünel taraflarında sadece şu Ceneviz Kapısı tarafında sorun vardı herhalde en son yine Kemal abi bölgeden bir iki resim vermişti.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 01 Eyl Çrş, 2010 17:13

Söylediklerinin hepsi doğru, çakılacak kazık kalmadı ve üst yapı elemanları da hazırlanıyor...

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Eyl Çrş, 2010 19:13

yalovada tersanede çelik aksam tamamlanmış. teslimata hazırmış. bu kazıkların içi dolup beton basınca sanırım üstüne köprünün kendi direklerini monte etmek için yalovadan getirecekler.

çizimlerini gördüğümüz köprü direkleri yani. onlar hazır. sanırım 1-2 ay içinde haliç'te görürüz.

tabi asıl çelik aksam köprünün istasyonunun oturacağı ve ray hattının oturacağı aksam. onun imalatı devam ediyor yalova'da. imalat bitince bir şekilde haberimiz olur ama sözleşmesi yıl sonunda idi. yanlış hatırlamıyorsam.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön