ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
İstanbul'da daha doğrusu Türkiye'de gereksiz bir fazladan dolaşım var bunu bende kabul ediyorum, inşallah bizim de hiç işimiz düşmez ama bu adliye işini bence çok iyi yapıyorlar. İstanbul'da 3 adliye oluyor, Bakırköy'deki zaten hizmette diğerleri de Kartal ve Çağlayan'da. Avukatların Hakimlerin Savcıların gereksiz yere koşuşturmacaları bitecek, adam Tuzla'da işi oluyor oradan Beykoz'da davaya gidip geri geliyor falan bunlar sona erecek. Ayrıca güvenlik sıkıntıları tek elden çözülebilir, bir de yer sıkıntıları vardı çoğu yerde şimdi geniş geniş çalışırlar artık. Neyse bizim memleketin dertleri çözmekle bitmiyor ama bu bence önemli bir adımdı.
Esenkent'de de bizim kullanacağımız alan zaten kısıtlıdır herhalde, yolcu bilet holünde koridorda yürür, gider jeton alır oradan merdivenle peronlara iner biner metroya gider. Yapının kalan kısmında ne işi olacak ki, bu sebeple bize küçük gibi görünebilir ileride. Ne kadar küçük ya da büyük olduğunu yerleri temizleyen çalışanlara sormak lazım en iyi onlar bilir...
Esenkent'de de bizim kullanacağımız alan zaten kısıtlıdır herhalde, yolcu bilet holünde koridorda yürür, gider jeton alır oradan merdivenle peronlara iner biner metroya gider. Yapının kalan kısmında ne işi olacak ki, bu sebeple bize küçük gibi görünebilir ileride. Ne kadar küçük ya da büyük olduğunu yerleri temizleyen çalışanlara sormak lazım en iyi onlar bilir...
- alabay
- Evliya Çelebi
Ama adliye dediğiniz sadece kriminal ile alâkadar değil ki? Yani adliye bütün toplum/kanun kesim noktalarını içeriyor. Tabiîki büyük olur. Öte yandan bunun burada çok katı bir şekli var, o şekil orada da var mı, bilmiyorum. Yani (burası için) bir federal adliye var, bir eyalet adliyesi, bir de il ve ilçe adliyeleri. Yani bölüm bölüm. İstanbul Adliyesi nerede olursa olsun, ama Üsküdar adliyesini (varsa öyle bir şey) Şişli'ye götürmek olmaz aslında, o zaman Üsküdar adliyesi olmaz. BIlmem ki, orada insanlar nasıl ve nerede boşanıyor 

- Esat
- Pir-i Seyyâh
İşte benimde söylemek istediğim şey bu, İl adliyesi başka bir şey ilçe adliyesi başka bir şey, bu hesapla baktığımızda Anadolu yakası ilçeleri adliyeleri de burada toplanacak, bu hakim ve avukatların koşturmacasını azaltmak için iyi bir şey olabilir ama orada hakim ve avukattan daha fazla vatandaş geliyor ve faydalanıyor, bana biraz amacı yanlış geliyor bu merkezi adliye uygulamasının, avukatın hakimin aracı var istediği yere gidiyor vatandaş, kaç aktarma ile gidecek, ya da kaç paraya, adliye ye her işi düşenin cebinde parası yok, bilmem çok fazla halkçı ya da sosyal düşünüyorum herhalde bu konuda.
Aman neyse ne
yapılıyor işte, sistem böyle kurulmak isteniyorsa öyle kurulsun ne yapalım biz eleştirimizi sunmuş olduk. Kapatalım gitsin mevzu Kadıköy-Kaynarca metrosu ve Hakan'ın fotoğrafları, şu an için çalışma başlamayan istasyon kaldımı hiç, yeni eklenen bölümdekiler haricinde?
Aman neyse ne

-
- Kadrolu Personel
Şu an için inşasına başlanmayan tek istasyon Ayrılıkçeşme, onunla ilgili olarak da galiba marmaraydaki bir takım çalışmalar yüzünden başlayamadı.şu an için çalışma başlamayan istasyon kaldımı hiç, yeni eklenen bölümdekiler haricinde?
http://www.rayturk.net/?p=5847
Bakın buradaki metinden ben şöyle bir yeri cımbızla aldım.
Ayrılıkçeşme'de işlere başlanamamasının sebebi orayı ardiye olarak kullanmaları, halbuki orada malzemeler techizatlar olmasa çoktan başlayacaklardı, neyse 1 ay kadar hazırlıklar olacakmış, sonra 4 ay da kazılar sürecek, sonra 1 ayda da bu malzemeleri taşırlar. 6 ay sonra Ayrılıkçeşme istasyon inşaatı başlayacak. Sıkı çalışma ile 2011 yazına kadar istasyon inşaatı bitirilebilir ama normal hızlarla ilerlerse 2012'yi bile bulur...Her 2 TBM’inde işlerinin tamamlanamsından sonra Ayrılıkçeşme şantiyesinde bulunan ve TBM’in işlerine yardımcı olarak kullanılan techizatlar kaldırılarak istasyon inşaatına başlanacaktır.
Bunun dışında diğer istasyonlarla ilgili son durumu http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 1494#11494
daha önce özetlemiştim, çok değişen bir şey yok herhalde, 2 ay sonra bir derleme daha yaparım...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
O verdiğin linkteki durum Marmaray' ın Ayrılıkçeşme istasyonu ile alakalı değil mi? Orada iki istasyon aynı kompleks içerisinde mi yer alıyorlar, yoksa Marmaray Natulius'un karşısında, metro ise yanında mı yer alıyor? Benim bildiğim söylediğim gibi, dolayısı ile o haberde bahsedilenler Marmaray' ın TBM leri ise ki doğrudur Marmaray' a yapılan bir teknik geziye katılmış ve sitemizde yayınlamıştım oradaki resimlerde de bu durum görülüyordu, orada çalışan TBM lerin çıkardığı atık Ayrılıkçeşme istasyonunun bulunacağı yere atılıyor, orada kurutuluyor, çamuru alınıyor suyu geri basılıyor falan filan
bir de beton segmentler ve TBM lerin kafalarından kırılarak kenara atılan kesiciler falan her şey orada depolanıyordu.
Ama tabi konumuz olan metro kazısı içinde belki TBM ler Ayrılıkçeşme ismi verilecek bu istasyonun olduğu yerden inmiştir, yani benim bildiğim kadarı ile Natulius' un yanı ya da Acıbadem' e doğru olan tarafı diyelim, Kadıköy İDO' nun orada monte edilip kazmaya başlamadıysalar tabii ki.

Ama tabi konumuz olan metro kazısı içinde belki TBM ler Ayrılıkçeşme ismi verilecek bu istasyonun olduğu yerden inmiştir, yani benim bildiğim kadarı ile Natulius' un yanı ya da Acıbadem' e doğru olan tarafı diyelim, Kadıköy İDO' nun orada monte edilip kazmaya başlamadıysalar tabii ki.
-
- Kadrolu Personel
O linkte bahsedilen marmaray kazısı yapan TBM, onun işinin bitmesi bekleniyor.
Ayrılıkçeşme istasyonu iki istasyonun bir arada bulunduğu bir kompleks, hemzemin durumda marmaray, altta tünellerde ise metro olacak. Bu istasyonu marmaray sözleşmesine almadılar, Metro işi kapsamında. Size güzel çizimler göstereyim

Yukarıdan aşağıya kompleksin BB kesiti, yukarıda marmaray peronu görülüyor, en altta görünen ise metro peronları...
Ayrılıkçeşme istasyonu iki istasyonun bir arada bulunduğu bir kompleks, hemzemin durumda marmaray, altta tünellerde ise metro olacak. Bu istasyonu marmaray sözleşmesine almadılar, Metro işi kapsamında. Size güzel çizimler göstereyim

Yukarıdan aşağıya kompleksin BB kesiti, yukarıda marmaray peronu görülüyor, en altta görünen ise metro peronları...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Kadrolu Personel
İstasyonlar oralarda değil, sizin gçsterdiğiniz yerde(mavi) tünel başlıyor, yeşil işaretli alanda sadece tünel var.
Size Ayrılıkçeşme istasyonunun mayıs 2009 tarihli vaziyet planını yolluyorum
http://rapidshare.com/files/369608048/0 ... e.pdf.html
Burada da benim çizdiğim temisli istasyon var, tabi bu metro için...

İstasyon kompleks öyle ayrı yarı yerlerde değil bilet holleri bile ortak...
Size Ayrılıkçeşme istasyonunun mayıs 2009 tarihli vaziyet planını yolluyorum
http://rapidshare.com/files/369608048/0 ... e.pdf.html
Burada da benim çizdiğim temisli istasyon var, tabi bu metro için...

İstasyon kompleks öyle ayrı yarı yerlerde değil bilet holleri bile ortak...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Plan için teşekkürler indirince bir bakayım kafamda daha iyi netleşir, zaten orada işaretlediğim alanlar inşaat alanları idi tabii istasyon yapılarını bende biraz daha aşağıda düşünmüştüm ama belki alt uçları birbirine değen yapılardır diye düşünüyordum. Diğer taraftan İBB yapacak denilmesi aslında iyi bir ipucu imiş yani ayrı olsa neden İBB yapsın ikisinide, tek sorun üstteki peronların konumu ile bu istasyonu konumunu ilişkilendiremedim onu da plana bakınca anlarım herhalde.
-
- Kadrolu Personel
29 Mart itibariyle;
Kazılacak Mesafe : 56.136 m
Bugün Kazılan : 68 m
Kazılmış Olan : 49.988 m
Kalan Mesafe : 6.148 m
Tamamlanma Oranı :%89.04
Bugün itibariyle, 50 km barajını aşmış oluyoruz, eğer 148 metreyi bugün ve yarınki kazılarla kazabilirlerse yeni aya son 6 km ile başlayacağız, eğer olmazsa 1 nisan günü son 6 km tüneller kazılıyor olacak...
Kazılacak Mesafe : 56.136 m
Bugün Kazılan : 68 m
Kazılmış Olan : 49.988 m
Kalan Mesafe : 6.148 m
Tamamlanma Oranı :%89.04
Bugün itibariyle, 50 km barajını aşmış oluyoruz, eğer 148 metreyi bugün ve yarınki kazılarla kazabilirlerse yeni aya son 6 km ile başlayacağız, eğer olmazsa 1 nisan günü son 6 km tüneller kazılıyor olacak...