ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Mar Sal, 2010 14:10

:) Böyle iste, neyse isler bir yandan devam ediyorsa iyi ne diyelim artik, ama sacma isler tabii ki bunlar, yani isi yürütebilmek adina birileri takla atmak tarzanlik yapmak zorunda kaliyor, cünkü diger türlü islerin hizlanmasina ya da yürümesine pek imkan yok gibi.

Tugrulhan
Transit Yolcu

Mesaj gönderen Tugrulhan » 02 Mar Sal, 2010 17:43

Sadece okumıyım biraz da faydam olsun :)

Panolarda
bugün 87m kazılmış
Geriye 48066m kalmış

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Mar Sal, 2010 17:47

Teşekkür ederiz, aktif katılımdan tabii ki memnun oluruz :) Açıkçası sitede kazı hızını en aktif takip ettiğimiz hat inşaatı da Kadıköy-Kartal oldu. Günlük 87 metreden Mart ayı girişi itibari ile sapma yok, demek ki 80 üzeri bir hızla devam edilecek. Zaten daha önce kaynaklarımızdan aldığımız bilgilerde elektromekanik ile ilgili aşağı yukarı herşeyin hazır olduğunu öğrenmiştik, daha sonra Hakan Bey' in sanırım sinyalizasyon ve haberleşme ile ilgili bir mesajı da bu durumu doğrulamıştı. Tüm bu veriler ışığında aslında favorim olan Otogar-Bağcılar hattı inşaatıda ikinci plana düştü, maalesef orada en baştaki hız bayağı bir kesildi, Kadıköy hattı ise onu geçtiği gibi hız kesmeden devam ederek ara bile açtı bana göre.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 02 Mar Sal, 2010 18:47

Tuğrulhan bey hoşgeldiniz, ben daha güncel bilgi vereyim.

Bugün Kazılan 77 m
Toplam Kazılan 48235

Buradan yola çıkarak, mart henüz bitmediğine göre, 77 metrelik kazı 1 mart gününe ait diye düşünüyorum. O halde Şubat ayının kazıları 48158 metre ile tamamlandı.

Ekim-2009 : 3072 metre
Kasım-2009 : 1989 metre
Aralık-2009 : 2381 metre
Ocak-2010 : 2023 metre
Şubat-2010 : 2348 metre

Son 5 aylık kazılar böyle...

Mart ayı içerisinde 50.000 metreye ulaşılmış olacak, bunun psikolojik bir eşik olduğunu düşünüyorum. Bu seviyeye ulaşmak muhtemelen motivasyon aracı olarak da kullanılıyordur...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 04 Mar Prş, 2010 18:18

Enteresan bir olay daha gerçekleşti yine. Kazılardaki metrajlarla ilgili bilgi alabildiğimiz günden beri toplam kazılacak tünel mesafesi 8 km kadar uzadı, son kısmı bugün...

Kazılacak Mesafe : 58.388 m
Bugün Kazılan : 94 m
Kazılmış Olan : 49.709 m
Kalan Mesafe : 7.975 m

2178 metre daha zam geldi, kazılmış olan tünel ise 49709'a çıkmış, yani cuma+cumartesi+pazar günlerinde yapılacak kazılarla 50 km geride kalacak...

Esat bey, bu konu hakkında bir fikriniz var mı? İçeriden tanıdık varsa, şöyle biraz bilgi almaya çalışsanız. Yani bu işim projesi, tünel mesafesi her şeyi baştan beri bellidir, snradan 8 km nasıl uzar hayret ediyorum...

21,7 km metroda 58,5 km tünel kazılması da beni ayrıca hayretler içerisinde bırakıyor...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Mar Prş, 2010 19:04

Merdivenlikler, havalandırma, asansör kuyuları .. :lol:

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 04 Mar Prş, 2010 19:09

Tuvalet deliğinden kanalizasyona inen boruların mesafesine kadar eklediler herhalde :lol:

Yuarıdaki mesajımda, çıkarmada hata var, kopyala yapıştır hatası. Kalan mesafe 8679 metre, yani 10 gün kadar kayıp var bu güncellemeden sonra...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Mar Prş, 2010 23:34

Yani bu işim projesi, tünel mesafesi her şeyi baştan beri bellidir, snradan 8 km nasıl uzar hayret ediyorum...

21,7 km metroda 58,5 km tünel kazılması da beni ayrıca hayretler içerisinde bırakıyor...
valla bu iş pek öyle kanal, havalandırma, su şaftı ile falan olacak şey değil :) bir araştıralım bakalım, zaten normalde hat 21,7*2 dir o zaman, yani 43,4 km zaten işletme tünelleri var, bunun dışında makas bölgelerinde acaba üçüncü tüneller varmı, yoksa natm ile açılmış galerilerde direkt makas geçişlerimi var, kaldı ki dediğim gibi geçiş tünelleri olsa bile bunlar bir dizi boyundan çok fazla uzun değildir, yani 3 tane olsa 1 km toplamaz :) acaba hattın bir tarafında parklanma için projede bazı alanlar mı mevcut, belki bunlar ile birlikte olabilir diyorum aklım başkasına yetmedi şimdilik ;)

Son çare uçuyorum, birinin işi gücü yok toplam inşaatta metreküp cinsinden yapılacak kazıyı hesaplamış hergün yapılan kazıyı hesaplayıp km ye çevirip toplam metrekübün km ye çevriminden düşüyor :D:D ohohoohoo o zaman istasyon yapıları falan da işin içine girer ondan diyorum.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Mar Cum, 2010 21:44

Açıkçası sitede kazı hızını en aktif takip ettiğimiz hat inşaatı da Kadıköy-Kartal oldu.
istanbul'da başka hatta tünel kazısı yok şu anda marmaray hariç.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 08 Mar Pzt, 2010 15:26

Tüm hatla ilgili kısa bir değerlendirme yapalım;

1) Kadıköy'de 2 nolu giriş hariç tüm girişlerde çalışma var, ana istasyon yapısı temel seviyesinde çalışmalar devam ediyor.

2) Ayrılıkçeşme'de henüz çalışma görünmüyor.

3) Acıbadem'de 1 nolu girişde henüz çalışma görünmüyor, istasyon delme tünel inşa edildiği için istasyon hakkında dışarıdan bilgi alamıyoruz.

4) Ünalan'da 2 nolu girişde kazılar sürüyor, 1 nolu giriş hazır. İstasyon yapısı dışarıdan göründüğü kadarıyla bitmiş durumda.

5) Göztepe'de 3 nolu girişde kazı galiba henüz yok, diğer tarafta 2 giriş de bitmiş durumda, aynı zamanda istasyon ana yapısıda bitmiş gibi görünüyor. Teknik personelin kalacağı yapı hemen üst geçidin yanında ve inşa sürüyor..

6) Yenisahra'da ana istasyon yapısı bitmiş durumda, üzerinin kapatılması için hazırlıklar yapılıyor, 2 nolu giriş için çalışmalar henüz başlıyor, diğer giriş çıkışlar ise bitmiş durumda.

7) Kozyatağı'nda 4 nolu giriş de çalışmalar yeni başladı, diğer taraftaki 4 giriş için bir şey söylemek güç, henüz inşaat temelinin oturacağı alanda kazılar tam anlamıyla bitmedi.

8) Bostancı'da 2 nolu girişin olacağı yerde herhangi bir çalışma yok, diğer giriş çıkışların olacağı yerlerde uzun zamandır çalışmalar devam ediyor, ana istasyon yapısının olacağı alanda kazılar sonlanmak üzere.

9) Küçükyalı'da 1 nolu girişin olacağı yerde şaft var, geçenlerde kazanın yaşandığı şaft. Bunun dışında diğer giriş çıkşlar ve ana istasyon yapısı işler bitmeye yakın.

10) Maltepe'de ana istasyon yapısında temel betonu işi başladı, bir iki ay içinde yapı ortaya çıkar. 4 bolu girişde çalışmalar devam ediyor, 1 numaralı girişde de çalışmalar başlıyormuş, diğer giriş hakkında ise henüz bilgi yok.

11) Huzurevi'nde 2 numaralı girişde çalışmalar yakın tarihte başladı, diğer yandan ana istasyon yapısında temel betonu aşamasına gelindi, diğer giriş de bu yapı kapsamında.

12) Gülsuyu'nda 1 nolu giriş için çalışmalar başladı, diğer tarafta 2 nolu giriş ana istasyon yapısı dahilinde ve burada da ana istasyon yapısı çalışmaları devam ediyor 1-2 ay içinde sonlanma aşamasına gelinir diye düşünüyorum.

13) Esenkent en kompleks istasyon yapısı, burada 2 nolu girişde çalışmalar uzun zaman önce başladı ancak bir süredir öylece duruyor, diğer girişler ana yapı kapsamında ve burada da 2 ay içinde sonlanma aşamasına gelir.

14) Hastane istasyonu son başlayan istasyon, 1 nolu giriş ana yapı içerisinde, 2 nolu girişde çalışmalar yakın zamanda başladı, diğer giriş çıkışlar adliye tarafında ve o bölge betonlanmış gibi görünüyor dışarıdan, ana yapıda ise henüz kazılar devam ediyor.

15) Soğanlık'da 3 nolu girişde çalışmalar yeni başladı, diğer girişler ana yapı kapsamında ve burada temel betonu aşamasındayız. yaz sonuna doğru çalışmalarda son aşamalara geçilir.

16) Kartal'da 4 nolu girişin iptal edilmesi ihtimali var, galiba kamulaştırma problemleri var. 1 ve 2 nolu girişlerin olacağı alanlarda kazılar eş zamanlı yürütülüyor ve bu iki girişi bağlayacak tünel işi de bitmek üzere, istasyon ana yapılarında ise temel betonu aşamasındayız.

17-18-19) Yakacık, Pendik ve Kaynarca'da istasyon inşa edilecek alanlar ve bazı farklı bölgelerde sondajlar çok uzun zaman önce yapıldı, tünellerle ilgili kazılar devam ediyor, istasyon yapılarının yer alacağı alanlarda henüz çalışma görünmüyor.

Tugrulhan
Transit Yolcu

Mesaj gönderen Tugrulhan » 09 Mar Sal, 2010 17:30

Sevindirici haberi ben vermek istedim. Kazılarda bugün itibariyle 50. kmye girildi.Hatta 36 metre kadar da geçildi :D

Dün 77metre kazılmıştı ve toplam kazı 49844m idi.
Bugün ise 74 metre kazılmış ve 50036m'ye ulaşılmış.

Çoğu gitti azı kaldı :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Mar Sal, 2010 17:36

50 binin geçilmesi güzel, bunun bir eşik rakam olduğunu düşünüyorduk, en azından psikolojik bir eşik.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön