Elimden geldiğince güzergahta işim olduğunda fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Zaten fotoğraf makinem her zaman yanımda. Henüz geçtiğimiz hafta içinde Kartal, Hastane ve Huzurevi istasyonlarından fotoğraflar eklemiştim. Bugün de ekleyeceğim Acıbadem, Kozyatağı ve Bostancı fotoğrafları ile 6 istasyonun durumunu son bir hafta içinde görmüş olacağız.
Esenkent, Gülsuyu, Maltepe, Küçükyalı, Yenisahra, Göztepe, Ünalan istasyonlarında ise işler tamamlandı diyebileceğimiz için dışarıdan fotoğraf çekmek anlamsızlaştı yani dışarıdan bakılınca hiç bir şey değişmemiş görünüyor.
Geriye 3 istasyonumuz kalıyor ki bunlardan Ayrılıkçeşme'de zaten henüz bir çalışma yok, Kadıköy istasyonu ise Top-Down metodu ile inşa edildiği için ana yapı tamamlanmış gibi bir şey ama giriş çıkış yerleri ayrı noktalarda olduğu için onlardaki hareketliliği bekliyorum, Temmuz başında eklediğim fotoğraflardan pek fazla değişiklik yok, olduğunda hemen deklanşöre basacağım. Son olarak Soğanlık istasyonu ne yazık ki eski köy hizmetleri hizmet binasının bahçesinde ve içeri giremiyorum, aslında oradaki çalışna güvenlikçiden rica edeyim mi etmeyeyim mi diye düşünüyorum. Olmadı bir arkadaştan bu konuda ricada bulunacağım, beni kırmayacağinı umuyorum.
Neyse Acıbadem ile başlıyorum.
3 numaralı girişin olacağı yerde gördüğünüz gibi şaft var ama hemen vincin sol tarafında girişe ait olacağını düşündüğüm yan duvar var.
1 numaralı girişin olacağı kısım burası Acıbadem köprüsü tarafı.
2 numaralı girişin olacağı kısımda burası, burası krokide görünen üst geçidin olduğu taraf.
2 ve 3 nolu girişler arasında yaya alt geçidi de inşa ediliyor muhtemelen istasyon işi bitince üst geçidi oradan kaldırılar.
He bu arada istasyon aç-kapa yöntemiyle inşa edilmediği için ana yapıyı göremiyoruz. Delme tünel metodu kullanıldığı için sadece giriş-çıkış yerleri kazılarak istasyon yapısına ulaşılacak, içeride işler %50'ler seviyesindeymiş.