http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?p=912#912 linkinde verdiğin bilgi edinme başvurusuna bakılırsa 2008 sonunda Oto sanayii deneme seferleri çok iyi bir hedef, burada deneme seferleri mevcut araçlar ile yapılacaksa tabii ki iyi de bir hedef, rottem araçları beklenecek ise iyimser bir tahmin diyorum, hattın tamamlanması ile ilgili Seyrantepe de zaten otoyol kenarından Seyrantepe tünel ağızları görünüyor sanırım bu ağızların olduğu bölgede bakım ve triyaj alanı olarak kullanılacaktı, umarım her şey yolunda gider,
hattın genişlemesine gelince, Mehmet in düşüncesi ne yönde bilemiyorum ama ben bu hattın bittiğinde böyle Sarıyer-Bağcılar gibi bir şey olmasına biraz anlamsız bakıyorum, hattın yerleşimine baktığınızda Yenikapı ucu K.M.Paşa istikametinde kalıyor yani uzamaya müsait planlanıyor, fakat bu kadar uzun bir metro hattı böylesi bir yapı ile bence doğru değil, burada yolculuk talebinden bahsetmeyeceğim yani kalkıpta "ya Bağcılardan kaç kişi Seyrantepe ye gidecekki" gibi bazı ağızlardan çıkan basit kelimeler kullanmıyorum, hat kendi içinde muhakkak ki bir yolcu potansiyeli ve yolculuk talebine sahiptir, ama İstanbul önümüzdeki 5-10 yıl arası Ulaşım planlarında raylı sistemleri bu kadar etkin düşünüyor ise Zone sistemine geçmelidir diyorum, zone sistemi ile de bu metro hattı asla Darüşşafaka-Bağcılar gibi bir hedefi olmamalıdır çünkü o zaman zone içerisindeki aktarma sorunları ve ücretleri ile boğuşmak zorunda kalırsınız, bu konuya çok fazla kafa yormadım açıkçası ama bana göre 2.zone olan Şişli' nin kuzeyinden, 1. zone olan taksim-suriçi bölgesine girip 3. zone zeytinburnu-bağcılara çıkan bir hattın aktarmalarının çok iyi planlanıp ücretlendirilmesi lazım, bu sadece bürokratların değil birazda toplumbilimcilerin işi olmalı diye düşünüyorum, yolculuk hareketleri yolcu profili çok iyi değerlendirilmeli, bu bölgede neler yapılmak isteniyor tam olarak ortaya konulmalı