hanhasan yazdı:Bu aciklamanin neresini düzeltsek acaba
1 Hizli tren hatlari zaten sifirdan yapiliyor ne demek "Yeni altyapı ve yüksek standartlı yeni hat yapımına dayanmayan 'yüksek hızlı tren' projeleri durdurulmalı. " yeni hat olmadan eski hattan 250 ile nasil tren calisacak
2.TCDD nin limanlari tabiki özellesmeli.Yeni yatirim icin para nereden bulunacak.
3. Avrupada Demiryolu sirketleri Yolcu tasimaciligi, Yük tasimaciligi ve Yatirim seklinde üce bölündü ve bu sayede eski verimsiz hallerinden kurtuldular.
4TCDD nin kadrosu su anda yeterli kaitede degil.Su andaki durumuda bunu gösteriyor.Kafalrin degismesi kalitenin helmesi icin"Uzman kadro"ya biraz kiymak lazim
1. Eh işte bizim de zaten eleştirdiğimiz söylemleri bunlar

isimleri ile çalışan bir açıklama, teknik olarak baktığımızda mevcut konvansiyonel hatların iyileştirilmesi ve lokomotiflerin yenilenmesi ile 180km/s hızlar mümkün ve bu hiçte azımsanmayacak bir hız ama nedense TMMOB bunu biraz farklı ve anlayamadığımız bir şekilde maksatlı dile getiriyor, en azından biz böyle anlıyoruz

Yüksek Hızlı Tren projeleri neden durdurulsun aslında durdurulsun demek yerine ortalama hızı daha yüksek hatlar neden yapılmıyor deseler bunu daha anlamlı bulacağım, çünkü bir örnek burada yeni çalıştırılmaya başlanan bir tren var (Avusturya' da) yakın Avrupa ülkelerine gidiyor ve bu tren seti için bazı yerlerde yeni ray hatları yapıldı bazı yerlerde de iyileştirmeler yapıldı ve 200km/s hıza çıkabiliyor fakat bu bir YHT değil, dolayısı ile aslında hız bazında bakarsak bizim ki de pek YHT gibi kalmıyor artık yani bence de biraz geriden gidiyoruz gibi.
2. Buna bende karşı değilim özelleşme olmalıdır ama burada tasarruf sadece işçiden yapılmamalıdır, TCDD nin atıl durumda çöplük gibi kalmış bir sürü yeri var madem devlet malı koruyun korumuyorsanız satılmasına da ses çıkartmayın dimi.
3. Evet, yani şöyle evet yine bildiğim Avusturya örneğinden yola çıkarsak Devlet Demiryollarının bakım onarım, işletme ve planlama olarak ayrı ayrı şirketler gibi çalıştığını söyleyebilirim, bir nevi holding yapısı gibi.
4. Aslında TCDD nin kadrosu bence yeterli, en azından eski kadrosu aslında teknik olarak çok ama çok bilgili, fakat fakat fakat

Fakat kısmı şu, siyasi kadrolaşmalar, kadro kanunu ve benzer pek çok dayı yeğen ilişkisi korumacılığı nedeni ile memur konumdaki yönetici işçiye iş yaptıramıyor, bazı yerlerde işçi yatmayı çalışmaya tercih ediyor, bu yüzden bakım ve onarımlar yavaş yürüyor, ama tabii bunu sağlayan da aslında TCDD nin ve kanunların hantal yapısı, bir araç alabilmek için 6 ay yazışıp 6 ay karar bekler 2 senede para beklerseniz işçi ne yapsın? Dolayısı ile işlemeyen demir paslanıyor diye de düşünüyorum.
Başar bırak bu komünist kafasını, özelleştirme iyidir ama haklı olduğun tek nokta kimse özelleştirmeyi doğru amaçlar için istemiyor ve de yapmıyor.