Hastane istasyonu hakikaten çok güzel bir yerde konumlanıyor. İstasyon çevresinde Kartal Eğitim Araştırma, Kartal Yanık, Kartal Koşuyolu Kalp, Suzan Yazıcı Özel hastaneleri, Marmara Üniversitesine ait bir Sağlık Meslek Yüksekokulu, inşa halindeki anadolu yakası adliye sarayı bulunuyor, kuzeyde ise Turkcell genel müdürlüğünün anadolu yakası şubesi var. Yani çok yoğun bir hareketliliğin ortasındaki istasyon.
3 ve 4 nolu girişler adliye saraına, 1 nolu giriş ise hastaneler bölgesine hizmet edecek...

Soğanlık, özellikle prestijli tabir edilen konut projeleriyle adı duyulan(adı genelde geçmiyor hep Kartal diye geçiyor), lüks olmasada nezih semtlerden biri. İBB nin önemli bazı binalarıda bölgede, istasyonun hemen batısından bir de köprülü kavşak projesi var 1-2 yıl içinde inşatı başlar herhalde.

Hattın plnalandığında son istasyonu olan Kartal, Kartal ilçe merkezine 2,5 km mesafede, bu sebeple daha ziyade aktarmayla gelecek yolcuların kullanacağı bir istasyon olacak, özellikle Yakacık,Uğur Mumcu, belki Samandıra, Kurfalı, Topselvi, Pendik, Şeyhli, Kurtköy, Kaynarca, İmeler, Tuzla, Şifa ve şehir dışı yolcuların toplanacağı nokta burası olacak. Tabi daha sonra bu yük Kaynarca'ya devrolacak. Bu noktadan güneye bir havaray projesi var ama ben gerçekçi bulmuyorum ve yapılacağını da zannetmiyorum, amaç güneydeki yolcuyu bu hatta taşımaksa Pendik öprüsü ile Pendik garı arası 900m yani hemen hemen yürünecek bir mesafe.

Elimde Topselvi,Yakacık,Pendik ve Kaynarca istasyonlarıyla ilgili autocad çizimleri var ama giriş çıkış yerleri belli değil, başkanın Soğanlık'daki tünel birleşiminde 3 istasyon daha ilave edeceğiz demesi üzerine bendeki bilgilerin realitesini sorguladım, elimde evrak var ama başkan başka söylüyor dedim ve bilgi edinmeye başvurdum, çelişkili bilgilerin cevabını istediğimde gelen cevapta çelişkili idi ne yazık ki, cevap olarak 4 istasyon ilavesi olacak şeklinde gönderdiler ama bu cevap, bana 4-5 ay önce gönderilenle noktası virgülü dahil aynı.
Bu sebeplerle hatta 3 istasyon ilave edileceğini düşünüyorum, Yakacık, Pendik ve Kaynarca, bunların yerleri de
Yakacık istasyonu, Kartal'ın Pendik caddesi ile Pendik'in başkent caddelerini birleştiren köprü civarında,
Pendik istasyonu Pendik köprüsünde
Kaynarca istasyonu ise ne yazık ki Kaynarca'da değil 1,2 km batısındaki Tavşantepe'de.