ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu UNESCO mudur nedir Roma' ya Viyana' ya katedrallerin Collesiumların altına metro yapılırken nerede idi, hiç korkmadıklarmı kültürlerini doğuran eserlerin yıkılacağından? Doğma büyüme iki kuşaktan bir İstanbullu olarak kimse bana İstanbul' un bir tarih kenti olduğu yalanına inanmamı beklemesin hele ki Kültür Mirası falan, bunlar ancak belediyenin tanıtım filmlerinin jeneriğinde kendisine yer bulur geyiğin kralı başka bir şey değil.
- alabay
- Evliya Çelebi
UNESCO belki sandığı~kadar aptal değıl, işe çok bayat yanaşıyorsun. Yıkılmayacak teknik kullanılırsa, problem yok.
Sıcak haber: Şimdi Dresden, Elbauen (elp-auen) bölgesine köprüyü yaptığı için, listeden atıldı. Almanya ve Dresden şoktalar! Elbauen nedir? Elbe nehrinin etrafında uzunca bir bölge tabiî kalmış hâldeydi, dünyada nadiren görünen ve bulunan yeşil bir güzellik. İşte ortasına büyük bir trafik köprüsünü yapmak isteyenler vardı, ona karşı çıkan da çoktu, UNESCO "dünya mirası"nın buzulacağına dikkat çekti ... şimdi iş bitti.
Bu konuda UNESCO'ya ben %100 güveniyorum. ve onlar İstanbul'u senden de iyi bilir. Evvelden yazdığım o önemli "ne kimindir" soru fasetini unutuyorsun. veya es geçiyorsun
Şimdi bunu kaybetmek ne demek? Bana ne diyen bir kaç kişi çıkabilir. Ammaaa ... ne paralar gitti şimdi, nasıl rütbeler, nasıl turizm için önemli şeyler. Hepsi çüs.
B. Alabay
Sıcak haber: Şimdi Dresden, Elbauen (elp-auen) bölgesine köprüyü yaptığı için, listeden atıldı. Almanya ve Dresden şoktalar! Elbauen nedir? Elbe nehrinin etrafında uzunca bir bölge tabiî kalmış hâldeydi, dünyada nadiren görünen ve bulunan yeşil bir güzellik. İşte ortasına büyük bir trafik köprüsünü yapmak isteyenler vardı, ona karşı çıkan da çoktu, UNESCO "dünya mirası"nın buzulacağına dikkat çekti ... şimdi iş bitti.
Bu konuda UNESCO'ya ben %100 güveniyorum. ve onlar İstanbul'u senden de iyi bilir. Evvelden yazdığım o önemli "ne kimindir" soru fasetini unutuyorsun. veya es geçiyorsun

Şimdi bunu kaybetmek ne demek? Bana ne diyen bir kaç kişi çıkabilir. Ammaaa ... ne paralar gitti şimdi, nasıl rütbeler, nasıl turizm için önemli şeyler. Hepsi çüs.
B. Alabay
-
- Seyyah
Teknik olarak bakarsak, köprünün mevcut karayolu köprüsü revize edilerek hem raylı hemde kara araçların geçeceği bir köprü yapmakta tarihi eserlere zarar verebilir.
1-Azapkapı Camii iyice boğulur. Köprünün gölgesinde kalır. Köprü camiinin tepesine çıkar.
2-Yapılacak yeni konsept köprününde Süleymaniye Camiine siluet açısından gölge etmeyeceğimi kim garanti edebilir?
3-Köprü Unkapanı'na geçince orada da Zeyrek Sarnıcı var. Onu etkilemeyecek mi?
4-Unkapanı Bulvardan Veznevciler İstasyonuna girmesi için uzun viyadük gereekcek. Bu bölgede viyadük tarihi silueti etkilemez mi?
5-Viyadükten dolayı İMÇ'nin yıkılması lazım.
6-Vezneciler'e değil direk aşağı inmek istersen Bozdoğan Su Kemeri nasıl aşılacak? Kemerden metroyu nasıl geçireceksin. Tramvay geçer sanırımda metronun altyapısı çok farklı.
7-Bulvardan aşağıya Aksaray'a doğru tünel geçerken tarihi kalıntı çıkmayacağını nereden biliyoruz? Pertevniyal'in oralar.
Aksaray'da Valde Sultan Camii var. Meydanda. O meydana viyadük yapıp camiinin cadde seviyesinin 1 m aşağıda kalıp siluetinin bozulduğu zamanlarda UNESCO neredeydi?
Saraçhane'de kemerin ve camiinin karşısına kocaman İBB binası yapılırken UNESCO neredeydi? O koca kişiliksiz binaya neden müdahale edilemdi?
Odakule gibi çakma bina yapılırken neredeydi?
The Marmara Oteli gibi embesil bir bina yapılırken neredeydi?
Gökkafes olayında UNESCO'yu hiç duymadım.
Beşiktaş Barboros Bulvarının sağında Conrad Itel'de silueti bozuyor.
1. Köprü Ortaköy Camiinin siluetini bozmuyor mu?
Haliç Halıcıoğlu'nda caminin minare hizasından geçiyor. Nerede siluet.
2. Köprü Hisarların siluetini bozmuyor mu?
Yerebatan sarnıcının tepesinden geçen tramvay mı? Kağnı arabası mı?
Ya Ayasofyanın dibinden.
İETT otobüsleri akşama kadar suriçinde 1 milyon km yol yapmıyor mu? Buna neden ses yok? Asıl şehri bozan bu. Samimi olan biri metroyu yapında bu otobüsleri sura sokmayın derdi.
Dalan Tarlabaşı Bulvarını açmak için tarihi binaları yıkarken UNESCO ortalıklara yoktu
Bunlar asıl silueti bozuyor. UNESCO buralarda kayıp. Samimi bulmuyorum. Belli bir amaca yönelik kullanılan politik bir UNESCO.
Bu şehri benim kadar bildiklerini asla kabul etmiyorum. Hakaret kabul ederim.
1-Azapkapı Camii iyice boğulur. Köprünün gölgesinde kalır. Köprü camiinin tepesine çıkar.
2-Yapılacak yeni konsept köprününde Süleymaniye Camiine siluet açısından gölge etmeyeceğimi kim garanti edebilir?
3-Köprü Unkapanı'na geçince orada da Zeyrek Sarnıcı var. Onu etkilemeyecek mi?
4-Unkapanı Bulvardan Veznevciler İstasyonuna girmesi için uzun viyadük gereekcek. Bu bölgede viyadük tarihi silueti etkilemez mi?
5-Viyadükten dolayı İMÇ'nin yıkılması lazım.
6-Vezneciler'e değil direk aşağı inmek istersen Bozdoğan Su Kemeri nasıl aşılacak? Kemerden metroyu nasıl geçireceksin. Tramvay geçer sanırımda metronun altyapısı çok farklı.
7-Bulvardan aşağıya Aksaray'a doğru tünel geçerken tarihi kalıntı çıkmayacağını nereden biliyoruz? Pertevniyal'in oralar.
Aksaray'da Valde Sultan Camii var. Meydanda. O meydana viyadük yapıp camiinin cadde seviyesinin 1 m aşağıda kalıp siluetinin bozulduğu zamanlarda UNESCO neredeydi?
Saraçhane'de kemerin ve camiinin karşısına kocaman İBB binası yapılırken UNESCO neredeydi? O koca kişiliksiz binaya neden müdahale edilemdi?
Odakule gibi çakma bina yapılırken neredeydi?
The Marmara Oteli gibi embesil bir bina yapılırken neredeydi?
Gökkafes olayında UNESCO'yu hiç duymadım.
Beşiktaş Barboros Bulvarının sağında Conrad Itel'de silueti bozuyor.
1. Köprü Ortaköy Camiinin siluetini bozmuyor mu?
Haliç Halıcıoğlu'nda caminin minare hizasından geçiyor. Nerede siluet.
2. Köprü Hisarların siluetini bozmuyor mu?
Yerebatan sarnıcının tepesinden geçen tramvay mı? Kağnı arabası mı?
Ya Ayasofyanın dibinden.
İETT otobüsleri akşama kadar suriçinde 1 milyon km yol yapmıyor mu? Buna neden ses yok? Asıl şehri bozan bu. Samimi olan biri metroyu yapında bu otobüsleri sura sokmayın derdi.
Dalan Tarlabaşı Bulvarını açmak için tarihi binaları yıkarken UNESCO ortalıklara yoktu
Bunlar asıl silueti bozuyor. UNESCO buralarda kayıp. Samimi bulmuyorum. Belli bir amaca yönelik kullanılan politik bir UNESCO.
Bu şehri benim kadar bildiklerini asla kabul etmiyorum. Hakaret kabul ederim.
- alabay
- Evliya Çelebi
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Kim vermiş ona o görevi? Gitsinler piramitleri korusunlar senin bilimselliğin İstanbul da Türk ve Osmanlı eseri yokturda diyor zaten. Dolayısı ile yine tekrar ediyorum bana ne benden öncekinden. Ayasofya dökülüyor, her bir köşesinden çürüyor kimse ses etmiyor, koskoca bir saray göğsümüzü gere gere gösterdiğimiz saraylar bulaşık deterjanı ile temizlenirken UNESCO niye ses etmedi, gelde aynı temizliği onların bir eserine yap, kesinlikle Miraç' a katılıyorum samimiyetsiz, gayri ciddi ve ilerlemenin önünü kesmek için çalışan bir klüptür aynen United Nothing gibi.
- alabay
- Evliya Çelebi
Allah Allaaah, ne biçim soru yahu? UNESCO'yu *kuranların* bir tanesi kendi vatanın Türkiye yahu! Sen ne sandın? Yine dünya komplosu mu? Haha ...
Kısacası, o görevi veren Türkiye de.
UNESCO başka şeylere niye ses vermedi, onu bilmiyorum. İlgileniyorsan, git araştır veya soruştur. Ya, UNESCO ilgi alanında değildi, ya kimsenin umrunda değildi ve UNESCO paraları ödenmiyordu, ya da ya da ya da. Yani. UNESCO kartal gibi gelip kafana dikilmiyor ki, SEN gidip, başına oturtuyorsun, kısacası, SEN UNESCO'sun. Sen eşittir Türkiye eksik Esat ve Miraç
B. Alabay
Kısacası, o görevi veren Türkiye de.
UNESCO başka şeylere niye ses vermedi, onu bilmiyorum. İlgileniyorsan, git araştır veya soruştur. Ya, UNESCO ilgi alanında değildi, ya kimsenin umrunda değildi ve UNESCO paraları ödenmiyordu, ya da ya da ya da. Yani. UNESCO kartal gibi gelip kafana dikilmiyor ki, SEN gidip, başına oturtuyorsun, kısacası, SEN UNESCO'sun. Sen eşittir Türkiye eksik Esat ve Miraç

B. Alabay
-
- Seyyah
Biz Türkiye olarak Osmanlı ve Selçuklu medeniyetinin devamıyız. Kültürümüz bu. Atamız soyumuz bu. Osmanlı ve Selçuklunun yaptırdığı muhteşem eserlere gerekli hassasiyeti göstermeyip, hatta hiç ilgilenmeyip eski Bizans eserlerinin çanak çömlek buluntularını gözümüze sokmalarını kabul edemeyiz. Bunun altında yatan niyeti çok iyi biliyoruz. Bize "siz Bizansın çocuklarısınız" diye empoze etmeye çalışıyorlar. Bize Osmanlı ve Selçuklu ile olan bağlarımızı, kültürümüzü unutturmaya çalışıyorlar. Dünyadan izimizi silmeye çalışıyorlar. Eğitim sisteminde de bunu apaçık görüyoruz. Anlattıklarım yaşadıklarımızla bire bir örtüşüyor. Unesco kurnaz ise biz daha kurnazız. Yemeyiz. Bir taşla n tane kuş vurmaya çalışıyorlar. Hem bizim geri kalmamızı hemde geçmişimizle bağlarımızı koparmaya çalışıyorlar.
*For siyzıns bizans eseri
*Yenikapı'dakiler de
*Vezneciler'deki de
Buralara ehemmiyet veriyorlar. Ama aynı proje kapsamında Üsküdar'da Osmanlı Bedesten Çarşısı çıktı. Ondan bahseden yok. Kazılarla ilgili dakka başı yayın yapan HÜRRİYET, MİLLİYET GİBİ UCU DIŞARIDA, SÖMÜRGE KAFALI, UŞAK GAZETELER bu bedesten hiç bahsetmiyorlar.
Tesadüf mü bu?
*For siyzıns bizans eseri
*Yenikapı'dakiler de
*Vezneciler'deki de
Buralara ehemmiyet veriyorlar. Ama aynı proje kapsamında Üsküdar'da Osmanlı Bedesten Çarşısı çıktı. Ondan bahseden yok. Kazılarla ilgili dakka başı yayın yapan HÜRRİYET, MİLLİYET GİBİ UCU DIŞARIDA, SÖMÜRGE KAFALI, UŞAK GAZETELER bu bedesten hiç bahsetmiyorlar.
Tesadüf mü bu?
En son Mehmet Kasım tarafından 26 Haz Cum, 2009 10:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Aynen öyle, Avrupa Helen ve Roma' dan geldiğini apaçık kabul eder, onlara göre Helenistik ve Roma kökenli her şey korunmalıdır, bize diyorlar ki Avrupa' nın bir parçası iseniz kökünüz bu olmalı, ama Başar' ın aklı bunu almaz, o Almanya' da mutlu mesut hayatında komplo denilen şeylerin sadece filmlerde olduğuna inanarak yaşar, onun için benim ve benim gibi düşünenlerin fikirleri sadece aptallık ve zihnini boş yere meşgul etmek.
- alabay
- Evliya Çelebi
Komploya tamamen kaptırmışınız maşaallah, fazla Illuminati melekler ve bilmemneler mi seyrettiniz yine ...
Tabiîki Helen ve Roma kültürü burayı "yapan". Unuttuğunuz bir de Keltik kültür var. Asya'ya bakarsak da, Helen ve Roma bir yana, Çin esas kalıyor.
Ve bir daha yazayım da, aklınıza işlesin ... UNESCO'yu *biz* de kurduk. Amma da zormuş anlatmak yav ...
Esat, sen de artık biraz ayıklan, Viyana hayranı mı, ezilmişi misin diye ... bi ööle, bi bööle olmuyor. Al işte mukaisesini kendin yap. Ben burada mutlu mesut falan gırgırıyla hiç alâkası olmayan bir şey.
B. Alabay

Tabiîki Helen ve Roma kültürü burayı "yapan". Unuttuğunuz bir de Keltik kültür var. Asya'ya bakarsak da, Helen ve Roma bir yana, Çin esas kalıyor.
Ve bir daha yazayım da, aklınıza işlesin ... UNESCO'yu *biz* de kurduk. Amma da zormuş anlatmak yav ...
Esat, sen de artık biraz ayıklan, Viyana hayranı mı, ezilmişi misin diye ... bi ööle, bi bööle olmuyor. Al işte mukaisesini kendin yap. Ben burada mutlu mesut falan gırgırıyla hiç alâkası olmayan bir şey.
B. Alabay
-
- Seyyah
En büyük komplo "komplo yok" demektiralabay yazdı:Komploya tamamen kaptırmışınız maşaallah, fazla Illuminati melekler ve bilmemneler mi seyrettiniz yine ...![]()

Buranın imalatı bize ait. Biz yaptık. İstanbul'u İstanbul yapan Osmanlıdır. Biznas'ı aldık fethettik ve mührümüzü vurduk. O mühür bi daha çıkmaz. Çıkması için "kan" gerekir. Burası batı medeniyetine ait değil. Türk-İslam Medeniyetine aittir. 1453'ten bu yana.alabay yazdı:Tabiîki Helen ve Roma kültürü burayı "yapan".
Ya tamam onu anladık. Bizimkiler kurmuş. Ama bizim kurduğumuz bir organizasyon neden BİZe ait eserlere gerekli hassasiyeti göstermez. Yoksa bizimkiler dediklerimiz aslında ONLAR mı? Onlarlarmış bizimkiler.alabay yazdı:Ve bir daha yazayım da, aklınıza işlesin ... UNESCO'yu *biz* de kurduk. Amma da zormuş anlatmak yav ...

En son Mehmet Kasım tarafından 26 Haz Cum, 2009 11:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.