Bende onu diyorum ama kimse dinlemiyor, ellerinde hazır bir tutamak var. Zeytinburnun' da binaların %70 hi haşat, dışından sağlam olsa da içinden haşat, orasını burasını güçlendirdiler ama bilmiyorum artık o da ne kadar doğru yapılıyor. Zaten bu ilçenin kentsel dönüşüm planı gereği pek çok yerde aslında yıkım gerekiyor ama maalesef bu yıkımla birlikte ilçeyi dört bir yandan saran tramvay hatları inşa ederek, minibüslerden arındırmak otobüsleri azaltmak ve Zeytinburnu ilçesini hakikatten daha yaşanır bir yer haline getirmek düşünülmüyor, tek proje yıkalım bir yandan TOKİ girsin bir yandan KİPTAŞ dikelim abi binaları gitsin. Ya prestij projelerine bakıyorum TOKİ nin evleri dökülüyor, KİPTAŞ a bakıyorum anca yukarı doğru ev diksin, Başakşehir ortada işte, 4 bina ya 200 daireye bir çocuk parkı maşallah orada çocuk ortalaması da 1,5 un altında değil, ee nasıl olacak, Sosyal konut denilen kavramın sadece konut kısmını anlayabilmiş bir zihniyet nasıl gerçekten sosyal kentler inşa etsin ki? Ve her biri birbirinden habersiz, alakasız, bir yazışmayı 3 ayda yapan, ona da adam gibi cevap vermeyen özel çalıştığı halde devlet memuru zihniyetini benimsemiş köhne yönetim tarzları tramvayı bu evlerin arasına nasıl soksun? Yazık değil mi kimbilir kaç daire zarar edecekler.
Zamanında hem bu ev yapıp satma modelinin yanlışlığı ve sosyal devlet mantığı hemde İstanbul tramvay hatları planlaması ile ilgili İBB ye mail atmıştım, tabii ki bir başkanın bu mailleri okuyup cevaplamasını beklemiyoruz, milyonlarca insanın yaşadığı bir kentin başkanı bireysel şeyler ile uğraşamaz ama danışmanlar ne iş yapar? Bu maillere adabı muaşeretten dahi, aldık okuduk ama uygulanabilir bulmadık demez mi adam? Demiyor işte, ama kenara koyuyor yarın bir gün konjuktür bu işleri gerektirirse "Fikrim Geldi" diyerek sunuyor, bunu arkadaş dediğimiz adamlar bile yapıyor, ben de burada gerizekalı gibi bön bön bakıyorum işte.