ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Şub Cmt, 2009 01:44

Aman maşallah kitabeyi korumaya almışız :D Ne muazzam bir çalışma. Keşke metro bir iki sene daha gecikseydi kendiliğinden yıkılacakmış zaten bu taş öbeği, bunu hala kaldırmadılarmı hani başka yere taşıyacaklardı?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 28 Şub Cmt, 2009 10:26

Sen şimdi şu taşa bak, sonra bizim sokaklara. Hangisi yıkılıyor, hangisi nasıl duruyor. 600 yıllık denmiş. Eh, her nedense örnek olamamış :evil:

Tarihi camiye gelince – çok zor durumlarda bir binayı kaldırıp, başka yere taşımak da var. Onu da düşünebilirlerdi. Düşünmez kimse, tabiîki, o aralığa bak, değil cami, mendil bile temiz çıkaramazsın oradan. Ben o taş öbeğin güzelliğine biraz daha şaşa kalayım. :x

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Mar Pzr, 2009 14:19

Bahsettiğin tarihi camii burada değil ki. Unkapanı tarafında kalıyor. Sen hangisinden bahsediyorsun? Emekyemez Camii mi?

Ayrıca firmaya yer teslimi yapılalı tam 2 ay oldu. Çok yavaş ilerliyorlar sanırım. Hala şantiye kurmaya çalışır br halleri var. Hızlanmalılar. Yoksa 18 ayları kaldı. Köprüyü yetiştirmeliler.

Bu arada edindiğim bilgiye göre metronun YENİKAPI'ya inmesi için kaba inşaatın 2010 sonunda biteceği ve 2011 ortasında hizmete girmesi hedefleniyormuş.
Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 01 Mar Pzr, 2009 16:26

Cami nerde olursa olsun. Neden taşınmıyor? Hani üstte bir resimde işte minaresi denmemiş miydi? Gördüğüm kadarıyla fazla büyük bir cami değil.
Öte yandan ... bu cami tarihi ise, metro plânlamaları başladığında herhâlde inşaatı bitmişti. Ee? Neden şimdi problem beliriyor?! :shock:

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Mar Pzr, 2009 17:07

Tarihi eserlerin taşınmasına Anıtlar Kurulu izin vermiyor. Kurul bu konuda son sözü söyleyen kurum. O camiiyi de taşıtmazlar. Yoksa bana göre hava hoş. Toptan sil gitsin :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Mar Pzt, 2009 14:58

Bizde bu konuda i-na-nıl-maz bir kültürsüzlük var!
Şimdi gördüm de ... kemal'in ilk resinde sağda hafif sarımsı bir harabe duruyor ya. Düşünün, onun ne biçim ahım şahım bir mimariye sahip olduğunu acaba gözlerinizin önünde canlandırabilir misiniz? Ne olmuş? Harabe olmuş, boksuyu gibi sigara kutu evleri sıkıştırmışlar. O "surlar" Almanya'da olsaydı, onları ne yaparlaradı? Mukaisesi zor olsa da, Rothenburg ob der Tauber kentinde surlar nasıl ne hâle getirilebilir, görülebilir bugün (Bavyera eyaletinin batısında).

Şaşıyorum. 2005'te Muğla'yı gezmiştim (ara sokaklarını), orada da kültürsüzlük hafif belirse de, tarihe ve tarihîye daha büyük saygı ve benimseme vardı.

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Mar Pzt, 2009 20:57

alabay yazdı:Bizde bu konuda i-na-nıl-maz bir kültürsüzlük var!
Şimdi gördüm de ... kemal'in ilk resinde sağda hafif sarımsı bir harabe duruyor ya. Düşünün, onun ne biçim ahım şahım bir mimariye sahip olduğunu acaba gözlerinizin önünde canlandırabilir misiniz? Ne olmuş? Harabe olmuş, boksuyu gibi sigara kutu evleri sıkıştırmışlar. O "surlar" Almanya'da olsaydı, onları ne yaparlaradı? Mukaisesi zor olsa da, Rothenburg ob der Tauber kentinde surlar nasıl ne hâle getirilebilir, görülebilir bugün (Bavyera eyaletinin batısında).

Şaşıyorum. 2005'te Muğla'yı gezmiştim (ara sokaklarını), orada da kültürsüzlük hafif belirse de, tarihe ve tarihîye daha büyük saygı ve benimseme vardı.B. Alabay

Alabay arkadaşımız için bir kültür sitesi açmak lazım :) Abi metrodan bahset yavv..

What about metro meeen; metro :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Mar Pzt, 2009 21:02

Valla Mehmet onu da açtık kendisine ama orada da kültür diyorsun gidiyor kuştan böcekten bahsediyor :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Mar Pzt, 2009 21:30

O zaman içindeki kültür tutkusuna metroyu alet ediyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Mar Pzt, 2009 23:14

Hed len ikiniz de ... :wink:
Bir kaç gün evvel bir arkadaşım Kore'den geri döndü, orada Busan'da bir süre kaldı. Siz şimdi gidip oranın metrosuna bir bakınız. Hem de kütüphaneli metro, ohhah. 57 km'lik bir hattı var (toplam 3 hat). Seoul'u hiç anlatmayayım. Ama yeri gelmişken ... Pyöngyang metrosu 100 m dipte, Berlin araçları çalışıyor. Eee? Metro meeen ve költörr? Biz una kapanmışık.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Mar Pzt, 2009 23:19

Bak kültür mültür dedin adam sana kütüphaneli metro hattı buldu, kardeşim bizde aynı sistem iki yıldır var, Kültür A.Ş. nin seyyar kitapları var hatta Taksim de Aksaray da denendi ama kimse aldığı kitabı ne araçta ne de istasyonda bırakmıyor. :) Halbuki çok güzel bir seri bende set olarak var :D :D :D ama istasyonlardan almadım ha günahımı almayın.

100 m dipteki istasyona yolcuları nasıl taşıyorlar, funiküler mi yapmışlar :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 03 Mar Sal, 2009 00:53

Koreliler bu kitapları neden çalmıyor, ben de merak ettim, ama onların "kültürü" korkunç tutucu, her ne kadar modern görünse de. Ama iyi bir tutuculuk. Dillerinde başlıyor. Saygı falan sırf bir söz değil, koskoca bir gramer.

Elektrikler kesik olmadığında yürüyen merdivenlerle yapiyorlardır :-) Prag'ta da merdivende bir iki dakika duruyorsun (veya oturuyorsun). Bu eski "doğu tip" metroları işte. Aynı anda hep siperlik :-)

B. Alabay

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön