İstanbul geneli yeni araç alımı,

https://www.ibb.istanbul/Tender/RefIdIndex?refId=15443
? İlk defa duyuyorum, elektrik ile ilgili çok bilgim yok ama bildiğim kadarı ile AC ile bu iş olmuyor, aracın içinde konvertör vasıtası ile araç iç aksamının kullanacağı AC çevrim işlemi yapılıyor, hareketi veren cer motorları her halükarda DC ile çalışıyor.Engin Y yazdı:Bu araçların voltaj türleri nasıl?
Her ikisi de enerjisini raydan alıp, biri DC ve diğeri AC olan setler olduğunu okumuştum bir ara yanılmıyorsam..
Görsel görünmüyor sanırım,Esat yazdı:Bunu geçen ay duymuştum fakat detayını bilmiyorum, ihale dokümanı aşağıdaki hatlar için diyor ama aşağıda bir yerde o hatların hangileri olduğu bilgisini vermiyor, ya da ben mi göremiyorum? Bir de bir den fazla hat için olduğu ama bir yere ilave mi, ikame mi, ne? Bilgi yok, eurasiarail de bununla ilgilenen bazı firmalar M1 için olabilir mi diye soruyorlardı. Ama ihaleyi yapan Anadolu yakası raylı sistemler dolayısı ile m1 için olamaz diye düşünüyorum.
Bu konuyu biraz araştırdım..Engin Y yazdı:Bu araçların voltaj türleri nasıl?
Her ikisi de enerjisini raydan alıp, biri DC ve diğeri AC olan setler olduğunu okumuştum bir ara yanılmıyorsam..