ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Mahmutbey Metrosu [İnşaat Süreci]
Evet gerçekten beklenmeyecek hamleler bunlar
bu hat niyeyse M5 ten daha çok ilgimi çekiyor, ikisini de büyük ihtimal ile çok ama çok nadir kullanacağım ama sistem içerisindeki yerleri önemli.

-
- Seyyah
Bildiğim kadarıyla, Mecidiyeköy-Kabataş etabının müteahhidi, aynı zamanda Mahmutbey-Kabataş arası tüm hattın elektrifikasyon işini de üstlendi..
Peki diyelim ki Mahmutbey-Mecidiyeköy arasındaki kaba inşaat 2017 başlarında bitti, ama Mecidiyeköy-Kabataş arasında henüz çok iş var.. Bu durumda, Mahmutbey-Mecidiyeköy arasında elektrifikasyon işleri başlar mı? Yoksa, tüm etabın kaba inşaatının tamamlanması beklenir mi?
Diyelim ki başlandı.. Mahmutbey-Mecidiyeköy şeklinde kısmi bir açılış olur mu?
Peki diyelim ki Mahmutbey-Mecidiyeköy arasındaki kaba inşaat 2017 başlarında bitti, ama Mecidiyeköy-Kabataş arasında henüz çok iş var.. Bu durumda, Mahmutbey-Mecidiyeköy arasında elektrifikasyon işleri başlar mı? Yoksa, tüm etabın kaba inşaatının tamamlanması beklenir mi?
Diyelim ki başlandı.. Mahmutbey-Mecidiyeköy şeklinde kısmi bir açılış olur mu?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Gerek var mi? Sozum sana ozel degil, senin nezdinde toplumaEngin Y yazdı:Mahmutbey-Mecidiyeköy şeklinde kısmi bir açılış olur mu?

Bu geceki metro ve felsefe tiyatrosu sona erdi

-
- Seyyah
Abi, kendi açımdan şöyle kritik bir nokta var..
Evim, Kâzım Karabekir durağına 10 dakika yürüme mesafesinde..
İşim, 4. Levent durağına 5 dakika yürüme mesafesinde..
Mahmutbey-Mecidiyeköy kısmını açarlarsa, sabahları 45 dakikada metroyla işe gitmek gibi bir hevesim var..
Arabayla da 50-55 dakika sürüyor, ama TEM'de mal gibi direksiyon başında oturacağıma metroda kitabımı okuyarak işe gelmek istiyorum abicim..
Hatta akşamları arabayla 20-25 dakika sürüyor, ama metroyla 45 dakikada dönmeye razıyım..
İşe gidip gelirken günde toplam 11-12 TL civarında benzin yakıyorum, metroya 3,95 TL x 2 = 7,90 TL ödeyeceğim, ama aradaki 3-4 TL'de de değilim..
Aktarma sırasında falan da yürüyeceğim için spor da yapmış olacağım, göbek biraz küçülür..
İşte bu yüzden, beni Beşiktaş tarafı çok ilgilendirmiyor, ama Mecidiyeköy çok yakından ilgilendiriyor abi..
Bencillik gibi düşünmeyin, sadece Beşiktaş tarafı yüzünden bizim burada kaba inşaatı bitmiş bir metroyu kullanamamak üzücü olacağı için soruyorum
Evim, Kâzım Karabekir durağına 10 dakika yürüme mesafesinde..
İşim, 4. Levent durağına 5 dakika yürüme mesafesinde..
Mahmutbey-Mecidiyeköy kısmını açarlarsa, sabahları 45 dakikada metroyla işe gitmek gibi bir hevesim var..
Arabayla da 50-55 dakika sürüyor, ama TEM'de mal gibi direksiyon başında oturacağıma metroda kitabımı okuyarak işe gelmek istiyorum abicim..
Hatta akşamları arabayla 20-25 dakika sürüyor, ama metroyla 45 dakikada dönmeye razıyım..
İşe gidip gelirken günde toplam 11-12 TL civarında benzin yakıyorum, metroya 3,95 TL x 2 = 7,90 TL ödeyeceğim, ama aradaki 3-4 TL'de de değilim..
Aktarma sırasında falan da yürüyeceğim için spor da yapmış olacağım, göbek biraz küçülür..
İşte bu yüzden, beni Beşiktaş tarafı çok ilgilendirmiyor, ama Mecidiyeköy çok yakından ilgilendiriyor abi..
Bencillik gibi düşünmeyin, sadece Beşiktaş tarafı yüzünden bizim burada kaba inşaatı bitmiş bir metroyu kullanamamak üzücü olacağı için soruyorum

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ya bildiğin bencillik işte
niye kılıf arıyorsun 

-
- Aylık Paso
Bencillikle alakası yok bence. Eğer yüzbinlerce kişinin faydası olan bir metro hattı hazır ise veya yakında hazır olabilecek durumda ise, neden uzatmasını senelerce beklesin? Diyelim ki Kabataş'ta arkeolojik kalıntılar bulunur, bu etap 2020'de hazır olacak. İlk etabı niye 2017 veya 2018'de bitmesin ki?
Yöneticiler bu mantığa katılmazsa, bu hattın niye iki ihalesi yapıldı?
Yöneticiler bu mantığa katılmazsa, bu hattın niye iki ihalesi yapıldı?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bilmem niye yapıldı? Bilenler bildiğini paylaşırsa bizde öğrenirizmutlui yazdı:Yöneticiler bu mantığa katılmazsa, bu hattın niye iki ihalesi yapıldı?

Benim sorduğum şey anlaşılamadı galiba
asansörün, yürüyen merdivenin yarısı çalışmasın, sağı solu eksik olsun da aman açılsın mı? Bunu soruyorum.Yarim hatta bazen yamalak acilsinda acilsin dusuncesi artik terk edilmeli
-
- Aylık Paso
Bunu hepimiz istemiyoruz diye düşünüyorum. Ama eğer Kabataş etabı hazır olmadan Mecidiyeköy-Mahmutbey kısmının açılışı düzgün bir şekilde yapılabilirse, niye olmasın?Esat yazdı:asansörün, yürüyen merdivenin yarısı çalışmasın, sağı solu eksik olsun da aman açılsın mı? Bunu soruyorum.Yarim hatta bazen yamalak acilsinda acilsin dusuncesi artik terk edilmeli
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Bence Mecidiyeköy'e kadar açılmasında bir sıkıntı yok,
yolcusu olur, boş kalmaz.
Ama olumsuz olarak Kabataş etabında rehavete neden olabilir. (Bkz. M4)
yolcusu olur, boş kalmaz.
Ama olumsuz olarak Kabataş etabında rehavete neden olabilir. (Bkz. M4)
-
- Serbest Geçiş
Benim ilgimi çeken de ikinci etap ilk etabı boş verip ikinciyi açsınlar 
Şaka bir yana şu anda Türkiye'de doğru dürüst giden nadir işlerden biri. Bütün yüklenicileri takdir etmek lazım. Ben inanıyorum ki hedefler tutturulacak ve zamanında -hadi bilemedin 6 ay sonra
- açılışları yapılacak.

Şaka bir yana şu anda Türkiye'de doğru dürüst giden nadir işlerden biri. Bütün yüklenicileri takdir etmek lazım. Ben inanıyorum ki hedefler tutturulacak ve zamanında -hadi bilemedin 6 ay sonra

-
- Seyyah
Hedef ne?
Levhalarda 2017, demeçlerde 2018 ise realitede 2019 olabilir mi?
Erken seçim olmayacaksa, 2019 başı mantıklı..
Levhalarda 2017, demeçlerde 2018 ise realitede 2019 olabilir mi?
Erken seçim olmayacaksa, 2019 başı mantıklı..
- Esat
- Pir-i Seyyâh
2018 de açılacağını düşünüyorum, sonuçta 12 ay 52 hafta 365 günü var