Bugün bu hattı galiba ilk kez kullandım.. Yani eğer beş yıl önce falan ilk açıldığında kullandıysam da unutmuşum..
Sanayi Mahallesi'nde, Turing'e yakın bir yerde işim vardı.. 8:23'te oradan çıktım, 8:32'de yol seviyesinden inen yürüyen merdivenlerdeydim.. İniş toplam 1,5 dakika sürdü, 8:34'te perondaydım ve bekleyen trene bindim, 15-20 saniye sonra kapıları kapattı.. Evet, şanslıyım
Tren inanılmaz yavaş gitti, yolculuk 4,5 dakika sürdü.. Neden seferlerin 9 dakikada bir yapıldığını anlamış oldum; hatta bence 9 dakika bile iyimser, pratikte 10-11 dakika oluyordur seferlerin arasında.. 8:39'da Sanayi Mahallesi'nde indim ve diğer perona geçtim. Diğer perona trenle aynı anda vardık.. Evet, çok şanslıyım
Perona vardığımda 8:41'di, kalktık, 8:43'te 4. Levent'te indim.. 8:45'te yol seviyesine çıkan yürüyen merdivendeydim.. Yani yolculuğum çok şanslı olmama (peronlarda hemen hemen hiç tren beklemememe) rağmen toplam 13 dakika sürdü..
Eğer 30 saniye oyalanıp da ilk treni kıl payıyla kaçırsaydım, yolculuğum 23-24 dakika sürecekti.. Bu sürede 4. Levent'e kadar rahatça yürürdüm zaten..
Sabah iş saati olmasına rağmen ilk tren oldukça boştu; oturacak yer bile bolca vardı.. Sefer sıklığı 5 dakikaya düşürülebilse, çok daha fazla kullanan olur diye tahmin ediyorum..