ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-Kaynarca Metrosu [İnşaat Süreci]
Ben bir ara sana ozel vereyim buna cevabimi
simdi okuyan misafirler cok alinirlar

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Tam 7 tane metrobus tabelasinin ortasinda gelip soruyor "metrobus burdan mi?"Özgür Türkler yazdı:Okuma kültürümüz yok malesef! Kitap okumadığımız gibi kullanım kılavuzu ya da uyarı levhalarını da okumuyoruz, işin kolayına kaçıyoruz, sor birine söylesin...

-
- Seyyah
Abi,
Misafir, umduğunu değil, bulduğunu okur..
2016 yılında M5 açılmazsa, galiba da açılmayacak, tek açılış bu hatta olacak gibi gözüküyor..
O yüzden bu projeye iyi bakalım, koruyup kollayalım
Başlığı revize edip (SG Metrosu başlığından anladığım kadarıyla) Kadıköy-Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı olarak değiştirmek gerekir mi Esat Abi?
Misafir, umduğunu değil, bulduğunu okur..

2016 yılında M5 açılmazsa, galiba da açılmayacak, tek açılış bu hatta olacak gibi gözüküyor..
O yüzden bu projeye iyi bakalım, koruyup kollayalım

Başlığı revize edip (SG Metrosu başlığından anladığım kadarıyla) Kadıköy-Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı olarak değiştirmek gerekir mi Esat Abi?
-
- Seyyah
Bitmeyen senfoni gibi bitmeyen metro inşaatı da diyebiliriz başlığa..
Önce Kartal'dı son durak, bu yol Tavşantepe olacak inşallah, sonra Sabiha Gökçen olacak; bir de Tuzla'ya kol uzanırsa, 2023'e ancak tamamlanır bu metro.. İstanbul il sınırı orada Allah'tan, yoksa daha Gebze'ye uzardı..
Önce Kartal'dı son durak, bu yol Tavşantepe olacak inşallah, sonra Sabiha Gökçen olacak; bir de Tuzla'ya kol uzanırsa, 2023'e ancak tamamlanır bu metro.. İstanbul il sınırı orada Allah'tan, yoksa daha Gebze'ye uzardı..
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bir toparlama yapmakta fayda var aslinda, bakalim ne zaman olacakEngin Y yazdı:Başlığı revize edip (SG Metrosu başlığından anladığım kadarıyla) Kadıköy-Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı olarak değiştirmek gerekir mi Esat Abi?
-
- Seyyah
Bugün bu hatta bindim.. Duvardaki haritanın resmini çektim, ama şimdi telefonda olduğum için yükleyemiyorum; sabah yüklerim inşallah..
Haritadaki son sekiz durağı aşağıya yazıyorum..
Kartal (şu anda açık zaten)
Yakacık
Pendik
Tavşantepe
Hastane
Şeyhli
Sanayi
Sabiha Gökçen Havalimanı
Yani yedi duraklık bir uzatma söz konusu, ama Kaynarca adını göremedim bu hat üzerinde.. Hangi durağın adı Kaynarca'ydı eskiden? Hastane mi?
Haritadaki son sekiz durağı aşağıya yazıyorum..
Kartal (şu anda açık zaten)
Yakacık
Pendik
Tavşantepe
Hastane
Şeyhli
Sanayi
Sabiha Gökçen Havalimanı
Yani yedi duraklık bir uzatma söz konusu, ama Kaynarca adını göremedim bu hat üzerinde.. Hangi durağın adı Kaynarca'ydı eskiden? Hastane mi?
-
- Serbest Geçiş
-
- Seyyah
Şimdi anladım abi..
Ben de daha önce okumuştum Tavşantepe'ye kadar açılacağını..
Başlık Kaynarca olunca, bir sonraki durak Kaynarca ve uzatma da adını o duraktan alıyor sanmıştım..
Şimdi anladım, çok teşekkürler Anatolian..
Ben de daha önce okumuştum Tavşantepe'ye kadar açılacağını..
Başlık Kaynarca olunca, bir sonraki durak Kaynarca ve uzatma da adını o duraktan alıyor sanmıştım..
Şimdi anladım, çok teşekkürler Anatolian..
-
- Serbest Geçiş
Google'daki görüntülerde SGH uzantısından sonra Tuzla uzatmasına başlanacak ve Kaynarca İstasyonu da Tuzla uzatması üzerinde "Kaynarca'da" olacak. Biliyorsunuz Kaynarca İstasyonunun Kaynarca'da olmaması çok eleştirilmişti. İBB eleştirileri dikkate almış ki istasyonun adını bölgenin kendi ismi olan Tavşantepe'ye çevirmiş.

Kaynak: Pendik Belediyesi

Kaynak: Pendik Belediyesi
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH Metro Hattı [İnşaat Süreci]
Mehmet Kasım yazdı:http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/IhaleVeIlan ... aleId=9267
İHALE TARİHİ : 25 ARALIK 2007
İŞ SÜRESİ : 4 SENE
KAPSAM : İNCE İŞLER
Kadıköy - Kartal Metrosu yaklaşık 21.7 km. uzunlukta çift hatlı ve üzerinde 16 adet yolcu istasyonu bulunan bir raylı toplu taşıma sistemidir. Kadıköy - Kartal Metrosu mevcut inşaat işleri yüklenicisinin kapsamı dışında kalan tüm inşaat işleri bu sözleşmenin ikmal inşaatı işleri kapsamını oluşturmaktadır. Elektro - Mekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Kapsamı ise tüm istasyonların (toplam 16 istasyon) ve tüm hattın, ince işleri, çevre düzenlemeleri, demiryolu işleri, elektrik temini ve dağıtımı, sinyalizasyon, telekominikasyon, aydınlatma, yürüyen merdiven, asansör, havalandırma, sıhhi tesisat, drenaj işleri, Acıbadem İstasyonunda trafik kumanda merkezi kurulması ve donanımının temini ile ilgili bütün sistem için ve sistemin parçaları için sistemin asgari bakım gerektirecek şekilde tasarım hizmetleri, yapım, temin, montaj, test etme ve işletmeye alma işleri ile sistemle ilgili 24 ay süreli işletme ve bakım gözetimi hizmeti verilmesi, işletme ve bakım el kitaplarının hazırlanması, 2 yıllık yedek parça ve sarf malzemeleri ile özel alet ve teçhizatların temini, iş başında ve yurt dışında eğitim verilmesidir. Bu kapsam içinde ana kalemler olarak, güç temini ve cer gücü, sinyalizasyon, kontrol ve haberleşme, havalandırma ve klima, istasyon yardımcı tesisleri, yürüyen merdiven ve asansörler, istasyon mimari ve ince işleri, demiryolu işleri bulunmaktadır.
Ek: Hattın istasyon noktalarını bir arada görüntüleyebileceğiniz İBB Trafik Merkezi Kamera görüntüleri eklenmiştir. -Esat-
Kameraları görüntülemek için bu linke tıklayınız.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yeni bir başlık açmaya gerek olmadan M4 hattının uzatması olarak inşaatı devam eden SGH kesimini de ekleyerek başlığın ismi Kadıköy-SGH Metro Hattı [İnşaat Süreci] olarak değiştirilmiştir.
-
- Seyyah
Re: ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH Metro Hattı [İnşaat Süreci]
Aşağıdaki haritayı dün M3 treninde çektim.. M4 ve M1'deki haritalarda görememiştim bu uzantıyı sanki ya da dikkatimden kaçmış olabilir..
Bu haritada, Kartal'dan Sabiha Gökçen'e kadar inşa edilmekte/edilecek olan duraklar gösterilmiş..

Bu haritada, Kartal'dan Sabiha Gökçen'e kadar inşa edilmekte/edilecek olan duraklar gösterilmiş..