Konuyu hatırlamak gerekir ise, güzergah şu şekilde olacak;

şimdi ihaleyi kim aldı onu bulamadım başlıklarda

Aylardır kendi internet siteleri "yapım aşamasında" görünüyor.Uğur yazdı:İhaleyi Bakırköy Kirazlı hattını kazanan Aga Enerji firması kazandı.
Proje en başta AHL de sonlanıyordu, sonrasında AHL yi geçip Ataköy' e mi gitmeli yoksa Marmaray' mı Ataköyden ayrılıp AHL ye gelme tartışmaları olmuştu, nihayetinde AHL nin akıbeti sıkıntıya girince proje direkt Ataköy' e yönlendi, bu saatten sonra bir proje değişikliği olmayacaktır.ozgurturkler yazdı:Orada Havalimanı bağlantılı bir çalışma olsa daha iyi olmazmı, Ataköy deki istasyon ile Bakırköy İDO arasında ciddi mesafe vardır, bağlantıyı Marmaray ile sağlarlar diye düşünüyorum...
Evet, projenin temeli Olimpiyat-Ataköy o yüzden de öyle yazıyor, yarın bir gün birileri Seyrantepe başlığında yazdığım gibi ordan oraya burdan buraya farklı işletmeler yaparsa harita da renkler ve numaralar artar (artması gerekir, normal şartlardaki modern bir raylı sistem işletmesinde olması gerektiği gibi) şu an için Olimpiyat-Ataköy diye tanımlamak doğru.Uğur yazdı:Abi orda hat Ataköy - Olimpiyat olarak gözüküyor. Onu soracaktım ben de sana