ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Mahmutbey Metrosu [İnşaat Süreci]

Mesaj gönderen Esat » 19 Şub Cum, 2016 16:55

Normalde oyle ama aradan bir istasyon siyrilmaz mi diyorsun?

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 19 Şub Cum, 2016 17:34

Esat yazdı:Normalde oyle ama aradan bir istasyon siyrilmaz mi diyorsun?
Yok hocam zannetmiyorum.

mutlui
Aylık Paso

Mesaj gönderen mutlui » 19 Şub Cum, 2016 18:09

Yukarıda onu yazmıştım, ama burada bahsettiğimiz alan Mecidiyeköy ve Darphane istasyonların arasında değil. Kusura bakmayın. Darphane istasyonunu çok daha aşağıda hatırlıyordum. Gerçekte Barbaros üzerindeki çıkış bahsettiğimiz alana gayet yakın. Metronun güzergahı (en azından birkaç sene önce; başka harita şimdilik bulamadım) bu şekilde planlanıyor(du):
Resim

Şu resme göre de metro güzergahı Barbaros Bulvarı ile kesiştiği yere Darphane istasyonu ya da en azından istasyonun bir çıkışı yapılacak.
Resim

Buna göre Gayrettepe'de yapılan şaft ile o Darphane istasyonu çıkışı arası ancak 500-600 m olur... yani başka bir istasyon oraya herhalde yapılamaz. Darphane istasyonu Barbaros'taki çıkışının yukarısında kalırsa, belki bir giriş verilecek?

Uğur
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Uğur » 19 Şub Cum, 2016 19:14

Hocam resimler gözükmüyor ama

mutlui
Aylık Paso

Mesaj gönderen mutlui » 20 Şub Cmt, 2016 16:35

Uğur yazdı:Hocam resimler gözükmüyor ama
Farklı bilgisayarlardan denedim. Resimler görünüyor. Bu resimleri göremeyen başka biri var mı?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Şub Cmt, 2016 17:12

Tablette goremiyorum pc de deneyemedim, linkte sorun yok gibi pazartesi ilgileneyim

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 21 Şub Pzr, 2016 11:50

Iphone 5'le bağlanıyorum, resimler (kroki ve uydu çekimi) gayet güzel gözüküyor hocam..

Uzun zamandır Mecidiyeköy'e gitmemiştim, hummalı bir çalışma var..
Bizim Kâzım Karabekir durağında da çalışmalar iyi gidiyor gibi gözüküyor dışarıdan bakınca.. Kapattıkları yolların birazını (Karayolları Mahallesi'ne dönüşü) açtılar..

İnşallah iki yıl sonra metroya binmek kısmet olur..

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 22 Şub Pzt, 2016 11:27

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile 13.05.2015 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre, şehrin en önemli arterlerinden biri olan 22.5 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında saatte bir yönde 70.000 Yolcu taşınması planlanmaktadır.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattının, yaklaşık 5,5 Km uzunluğundaki Kabataş-Mecidiyeköy tünelinin yapımı, TBM/NATM yapım tekniği ile gerçekleştirilecektir. Söz konusu hat üzerindeki 3 adet istasyonun kaba inşaat işleri, giriş-çıkış yapıları ile Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı üzerindeki 18 adet istasyonun ince işleri tarafımızca yapılacaktır.

Ayrıca güç temini ve dağıtımı, sinyalizasyon, haberleşme ve kontrol sistemleri, yardımcı tesisler, yürüyen merdiven, asansör, çevresel kontrol sistemi, demiryolu işleri depo ve bakım sahasının inşaat işleri, ince işleri, elektromekanik sistemlerinin temin, montaj ve işletmeye alma işleri de sözleşme kapsamı içindedir.

24 ay süreli işletme ve bakım gözetimi hizmeti verilmesi, işletme ve bakım el kitaplarının hazırlanması, 2 yıllık yedek parça ve sarf malzemeleri ile özel alet ve teçhizatlarına temini, eğitimlerin işbaşında ve yurt dışında verilmesi işleri de diğer yükümlüklerimiz arasındadır.

Metro hattının, 2018 yılının ortasında işletmeye alınması öngörülmektedir.

Kaynak : http://www.alarko.com.tr/faaliyet_gruplari_tr.asp?id=1

Bu projede TBM kullanılması beni çok sevindirdi.Sonuçta 3 istasyonluk kazı işleri var firma TBM makinası olmadan sadece NATM yöntemi ile kazmak isteyebilirdi.Muhtemlen İBB ihalenin şartnamesinde bu maddeyi koymuş olduğunu düşünüyorum.Çok akıllıca bir hareket.

Sözleşme tarihi : 13.05.2015

İşin Süresi : 1080 gün

Bu hesaba göre 26 Nisan 2018 tarihinde açılması gerekmekte.Biz bu tarihe 4 aylık test sürüşlerini de ekleyelim.

30 Ağustos 2018 tarihinde ( illa bi bayrama denke gelmeli ) Kabataş - Mahmutbey hattı açılabilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Şub Pzt, 2016 18:30

decimus yazdı:Söz konusu hat üzerindeki 3 adet istasyonun kaba inşaat işleri, giriş-çıkış yapıları ile Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı üzerindeki 18 adet istasyonun ince işleri tarafımızca yapılacaktır.

Bilginin tarihine bakmadim ama bu bilgiye gore istasyon ilavesi yok. Arastiramadim su konuyu.

Uğur
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Uğur » 27 Şub Cmt, 2016 22:17

Kabataş'ta Petrol Ofisi ile Dolmabahçe Camii arasında kalan alan da kapatılmış. Alarko zamanında bitirmek için elinden geleni her şeyi yapıyor. Takdir edilesi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Şub Pzr, 2016 12:35

Alarkonun aldigi etaptaki 3 istasyon digerleri ile ayni surede bitmeli ki emk islerine ayni donemde baslabilsin. Zorlarsa once bile bitirip kendi istasyonlarinin ince islerine baslayabilir.

Bu arada, onumuzdeki haftalarda mecidiyekoy de yeni bir duzenleme olacak. Kapali bolum acilip yolun diger yarisi kapatilacak, bununla birlikte metro girisi de bir sure Ortaklar caddesi girisinden olacak. Metrobus metro arasi aktarma yapanlar bir sure disaridan yuruyecekler.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 03 Mar Prş, 2016 12:50

Esat yazdı:Bu arada, onumuzdeki haftalarda mecidiyekoy de yeni bir duzenleme olacak. Kapali bolum acilip yolun diger yarisi kapatilacak, bununla birlikte metro girisi de bir sure Ortaklar caddesi girisinden olacak. Metrobus metro arasi aktarma yapanlar bir sure disaridan yuruyecekler.
Hocam bahsettiğin konu ile ilgili haber yapılmış.Hakikaten Allah İstanbul'da yaşayanlara sabır versin.

http://www.hurriyet.com.tr/istanbul-tra ... i-40063018

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön