İstanbul için konuşuyorum; bir tıkanma olduğunu düşünmüyorum. M6 nın hızlı açılması yanıltıcı oluyor bir kere, sonuçta tek tüpte 4 km bir kazı, büyük bir iş değildi, küçük peronlar, küçük erişim ve bağlantılar.
M4 doğu uzatması gecikti bu konuda hemfikiriz çünkü tüneller zaten bir şekilde eski iş içerisinde kazılmıştı, geriye sadece istasyon inşaatları vardı ama bizim beklediğimiz hızda gitmediği bir gerçek ve şimdi bu hat SGH ya uzuyor, oradaki inşaat işleri ne zaman başlar ne zaman biter göreceğiz.
M5 geriden geliyor ama neye göre? 36 ay sözüne göre, bu sözün en başında verilmemesi gerektiğini hepimiz yazdık söyledik, gerçekçi yaklaşırsak ben "olağan dışı" bir gecikme görmüyorum ama bir ara decimus un bahsettiği gibi taşeron kaynaklı sarkan işlerde var, bu gecikmeye etkili.
M7 de senin de dediğin gibi sanırım şu anda en yolunda giden proje, çok net bilgim benim de yok ama çalışmalar devam ediyor, şantiyeler bayağı aktif.
M3 ün uzatması konusunda da bence haklısın, bu bölüm açılmadan ne yolcusu artacak ne de kendini bulacak bir hat. 2019 hedefi ile 4,5 sene gibi bir inşa süresi hedefi var, ihale verileli bir kaç ay oldu ama AYGM nin işlerinde böyle yer teslimi töreni, temel atma töreni, makine indirme töreni, cart töreni, curt töreni olmuyor

bakalım 4,5 yılda bitmeyecek bir proje olduğunu sanmıyorum.