Haritayı dikkatle incelersen NATM kazıları Mecidiyekoy'den Yenimahalle istasyonu kadar işaretli olduğunu göreceksin.Yani daha iyi anlatmama gerekirse 3. TBM yeni mahalleden Alibeykoy'e kadar kazacak ama aynı zamanda Yeni mahalleden Alibeykoye'e doğru NATM kazılarıda devam edecek.Belki daha basit anlatmak gerekirse Yeni mahalle-Mecidiyekoy arası NATM + Viyadük olarak yapılacak. Nerde viyadük yapılacağını bu güzergahta yaşıyorsan bilirsin.Haritaya baktığımız zaman anlaşılır ki 8km NATM kazısı Mecidiyeköy'den Alibeyköy'e kadar değil, en az Veysel Karani kadar uzaması demek. Projenin resmi sitesinde de Veysel Karani'den resimler bulunuyor. Orada bayağı NATM çalışması varmış.
TBM kazı yaptktan sonra dönmesini nerden çıkardın anlamadım.Buna göre Yeni Mahalle'den doğuya doğru kazan TBM çok kısa bir tünel açacak. Haritaya göre takriben 2,5km. Oradan dönerse de toplam 5km olur.
Bu harita kendi tahminlerime göre değil.Proje planmasına göre hazırlanmıştır. Bilmiyorum bu foruma ne zaman üye oldun ama ben daha projenin hazırlık çalışmalarında proje için 3 TBM kullanılacağını forumda yazmıştım. Belki harita kafana uymaya bilir.Bildiğinin birşey varsa lütfen paylaş ben öğrenmek isterim.Bence bu harita yanlış olmuş:
Bu arada 1. TBM tünel içine giriş yapmış 100-150 metre ilerleme yaptıktan sonra 2. TBM göndermeyi planlıyorlar.Bildiğinizi gibi 2 TBM aynı anda birbirine paralel şekilde kazı yapması uygun değil. 1. TBM mesafeyi açtıktan sonra 2. TBM başlayacak.