ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 10 Şub Sal, 2015 08:47

Arkadaşım merhaba,

Haritaya baktığımız zaman anlaşılır ki 8km NATM kazısı Mecidiyeköy'den Alibeyköy'e kadar değil, en az Veysel Karani kadar uzaması demek. Projenin resmi sitesinde de Veysel Karani'den resimler bulunuyor. Orada bayağı NATM çalışması varmış.
Haritayı dikkatle incelersen NATM kazıları Mecidiyekoy'den Yenimahalle istasyonu kadar işaretli olduğunu göreceksin.Yani daha iyi anlatmama gerekirse 3. TBM yeni mahalleden Alibeykoy'e kadar kazacak ama aynı zamanda Yeni mahalleden Alibeykoye'e doğru NATM kazılarıda devam edecek.Belki daha basit anlatmak gerekirse Yeni mahalle-Mecidiyekoy arası NATM + Viyadük olarak yapılacak. Nerde viyadük yapılacağını bu güzergahta yaşıyorsan bilirsin.

Buna göre Yeni Mahalle'den doğuya doğru kazan TBM çok kısa bir tünel açacak. Haritaya göre takriben 2,5km. Oradan dönerse de toplam 5km olur.
TBM kazı yaptktan sonra dönmesini nerden çıkardın anlamadım.
Bence bu harita yanlış olmuş:
Bu harita kendi tahminlerime göre değil.Proje planmasına göre hazırlanmıştır. Bilmiyorum bu foruma ne zaman üye oldun ama ben daha projenin hazırlık çalışmalarında proje için 3 TBM kullanılacağını forumda yazmıştım. Belki harita kafana uymaya bilir.Bildiğinin birşey varsa lütfen paylaş ben öğrenmek isterim.

Bu arada 1. TBM tünel içine giriş yapmış 100-150 metre ilerleme yaptıktan sonra 2. TBM göndermeyi planlıyorlar.Bildiğinizi gibi 2 TBM aynı anda birbirine paralel şekilde kazı yapması uygun değil. 1. TBM mesafeyi açtıktan sonra 2. TBM başlayacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Şub Sal, 2015 09:29

Ya da şöyle mi diyelim;

Alibeyköy > Yenimahalle - TBM
Yenimahalle > Alibeyköy - NATM

olarak mı kazılacak.

mutlui
Aylık Paso

Mesaj gönderen mutlui » 10 Şub Sal, 2015 15:30

decimus yazdı:Haritayı dikkatle incelersen NATM kazıları Mecidiyekoy'den Yenimahalle istasyonu kadar işaretli olduğunu göreceksin.
Hakikaten! Onu görmedim.
decimus yazdı:Yani daha iyi anlatmama gerekirse 3. TBM yeni mahalleden Alibeykoy'e kadar kazacak ama aynı zamanda Yeni mahalleden Alibeykoye'e doğru NATM kazılarıda devam edecek.
Anlaşıldı.
decimus yazdı:TBM kazı yaptktan sonra dönmesini nerden çıkardın anlamadım.
Eğer Yenimahalle ile Alibeyköy arası tamamen TBM ile kazılacaktı (ben de böyle anlamıştım), o zaman başka bir olasılık olamazdı.
decimus yazdı:Bu harita kendi tahminlerime göre değil.Proje planmasına göre hazırlanmıştır. Bilmiyorum bu foruma ne zaman üye oldun ama ben daha projenin hazırlık çalışmalarında proje için 3 TBM kullanılacağını forumda yazmıştım.
Yeni üye oldum ama çoktan bu başlığı takip ediyorum. Size bu kadar bilgi verdiğiniz için teşekkür etmem lazım. Başka hiçbir yerde bu kadar netlikle bulunmuyor.
decimus yazdı:Bildiğinin birşey varsa lütfen paylaş ben öğrenmek isterim.
Maalesef bildiğim bir şey yok. Eksik bilgi yüzünden (daha doğrusu haritanızı yanlış okuduğumdan) bir çelişki görup mantıklı bir sonuca varmaya çalıştım.

decimus yazdı:Bu arada 1. TBM tünel içine giriş yapmış 100-150 metre ilerleme yaptıktan sonra 2. TBM göndermeyi planlıyorlar.Bildiğinizi gibi 2 TBM aynı anda birbirine paralel şekilde kazı yapması uygun değil. 1. TBM mesafeyi açtıktan sonra 2. TBM başlayacak.
Tekrar teşekkürler!

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 11 Şub Çrş, 2015 10:18

Tekrar teşekkürler!
Rica ederim arkadaşım.

Amacımız bilgi paylaşımı ve merak ettiğimiz projeleri takip etmek.Bende teşekkür ederim.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 11 Şub Çrş, 2015 16:32

decimus yazdı:
Tekrar teşekkürler!
Rica ederim arkadaşım.

Amacımız bilgi paylaşımı ve merak ettiğimiz projeleri takip etmek.Bende teşekkür ederim.
Her ne kadar işlerin aşırı yoğunluğu nedeniyle son dönemde hiç mesaj yazamasam da yazılanları okuyarak takip ediyorum..

Böyle kibar ve bilgili insanlarla aynı ortamda bulunmak çok güzel, onu belirtmek istedim..

mutlui
Aylık Paso

Mesaj gönderen mutlui » 20 Mar Cum, 2015 15:15

decimus yazdı:Umarım en kısa sürede kurularak 3.TBM kazı yapmaya başlar.
http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ web sitesindeki resimlere bakıp birkaç tane indirdiğimde hem üçüncü TBM'yi gördüm, hem de resimlerin tarihlerini fark ettim. Tarihlerine göre Yeni Mahalle'deki son haftalar böyle olmuş:

Bildiğimiz gibi ilk TBM 30 Ocak'ta tören sırasında kazmaya başlamış. Bkz. https://twitter.com/istanbulbld/status/ ... 6110587904

Aşağıdaki resme göre, 9 veya 10 Şubat'ta ikinci TBM başlamış olmalı. Kendisi birkaç metre kazmış ve kaybolmak üzere.

Resim

Üçüncü TBM'yi çok merak ediyorduk. Yukarıda belirttiğim gibi o da başlamış. Resimlerin tarihine göre, 10 Şubat'ta TMB yerine konmuş idi, fakat TBM'nin destek sistemleri resimlerde daha görünmüyor. Onların kurulması da zaman alır.

Resim

Bunda sonra siteye birkaç hafta hiçbir resim eklenmiyor. 17 Mart'ta çekilen ve yeni yüklenmiş bir fotoğrafa göre, üçüncü TBM o tarihte çalışıyordu ama destek sistemleri daha kaybolmamış. En az dört gün, en fazla bir hafta önce başlamıştır diye tahmin ediyorum.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Mar Cum, 2015 17:16

Çevremde bir kaç grubun teknik gezileri oldu aslında ama hiçbirine katılamadım, bakalım takip etmeye devam ediyorum denk getirirsem gidip bir iki foto çekmek istiyorum.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 20 Mar Cum, 2015 19:24

Mecidiyekoy- Mahmutbey Metrosu TBM başlangıç tarihleri ;

1. TBM : 30 Ocak 2015

2.TBM : 10 ŞUBAT 2015

3.TBM : 15 MART 2015 (tahmini)

Proje yönetimini 3.TBM kurulumunu hiç zaman kaybetmeden diğer TBM'ler arkasından yaparak ciddi anlamda umut verdi bana.Çünkü biliyorsunuz üsküdar-çekmekoy'de:

1.TBM : ŞUBAT 2013

4.TBM : AĞUSTOS 2014

TBM kurulumları arasında 18 aylık bir zaman kaybı vardı.Eğer aynı anda TBM'ler kurulsaydı ki kurulum alanları depo sahası yani için herhangi bir engel yoktu.Plan, program çok iyi değildi.Tabi haliyle kazılar beklenilen hızda yapılamadı.Ama burda durum oyle değil zamanlama mükemmel.Bu canavarlar üzerlerine düşeni inşallah bir aksilik çıkmazsa yaparlar.

Bu projenin en büyük handikapı şuan için kamulaştırma olarak görünüyor.Nurtepe istasyonu üzerinde bulunan yapılar ile ilgili bir gelişme yok.Mal sahiplerini zor durumda bırakmadan karşılıklı memnuniyet sağlanarak istasyon çalışmaları başlatılmalı.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 26 Mar Prş, 2015 14:13

Merhaba arkadaşlar,
Dün akşam Kağıthane merkezde istasyonun yapılacağı kısımda Nurtepe tarafındaki tünel ağzı portalinde akşam saat 8 de yoğun bir harfiyat çalışması yapıldığını gördüm ve sonunda çalışmalar bağladığı için çok sevindim.
Yapılan yıkımlardan anladığım kadarıyla , viyadük üstünde yapılacak istasyonun Kaymakamlık binasının yanından çıkacakacak şekilde Çağlayandan gelen tünelin sonrasında merkezdeki meydanı evlendirme dairesi ve karakol binasının arasından geçerek çapraz bir şekilde kesecek şekilde konumlanacağını düşünüyorum. İstasyon kotu ne olacak bilmiyorum ama portal ağzı olabilecek Bölgenin yerden yüksekliği 15-20 metre gibi görünüyor...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Mar Prş, 2015 20:12

Ben bu hatta işlerin olumsuz gideceğini düşünmüyorum. Bugün Sn.Dursun Balcıoğlu UITP konferansında 2.etap için firmaların teklif hazırladığını önümüzdeki ay tekliflerin alınacağını söyledi. Biliyorsunuz buna E+M işleri de dahil, Şuan tek hatırlamadığım araç ihalesi? Yani verilen tarihleri bir kenara bırakırsak ben 2018 de bu hat işler diyorum.

Uğur
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Uğur » 26 Mar Prş, 2015 22:30

30 Martta idi 16 Nisana sarkmış.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 30 Mar Pzt, 2015 16:28

Bu projede çalıştırılan 3. TBM yani Yeni Mahalle - Alibeykoy arası tünel açacak olan makina Alibeykoy'den çıktıktan sonra tekrar Alibeykoy'den tekrar Yeni Mahalle istikametine doğru gönderilecekmiş. Daha önce bu alanın NATM kazıları ile TBM'e paralel şekilde yapılacağını duymuştum ama şimdi boyle bı durum var.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön