ist-T.10:04 » KTA Tramvay Araçları - Düwag B100
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Mehmet bu innotrans ta sergilenen revize edilmiş araç Bonn muydu Köln mü? B80C araçları vagon bası 1,5mio gibi. bir rakama yenilemişler ve yeniden sertifikasyona sokmuşlar ve 25 yıl kullanım ömrü verilmiş diye duydum. Yani adamlar 3 mio verip yeni alacağına bu araçlara yatırım. tercih etmişler, Onlar mı çok cimri, biz mi çok müsrifiz bilemedim
-
- Aylık Paso
-
- Moderatör
Esat ne 10-15 yılı, abartmıyorum 50-60 yıl. Bu araçların retrofiti, sadece kapılar elektrikli, motorlarda, chopper'lı yapılırsa hepimizi mezara gömer. Aracın saç arkaları püskürtme bitümenik koruma. Saç kalınlıklları şase gibi. Yine heyecanlandım...
..
Bojileri, kuplaj'ı mükemmel. Adamlar bu aracı yaparken, mekanik zirvesi eletronik başlangıcındaymışlar. Köln sağmayacağı inek'e ot vermez. Almanyanın en cimri gariban belediyesi. Bu araçları ve Bombardier'i karşılaştırıp öyle yatırım yapıyorlar. Emekli olunca bu araçlardan bir bahçeye götürüp yerleştirecem, sadece hergün göreyim yeter.
Bu arada bu araçların kapıları elektrikli yapılacaktı olarak biliyorum. Kapıları elektrikli yaparlarsa bu araçlaradan daha çok ekmek yenir.

Bojileri, kuplaj'ı mükemmel. Adamlar bu aracı yaparken, mekanik zirvesi eletronik başlangıcındaymışlar. Köln sağmayacağı inek'e ot vermez. Almanyanın en cimri gariban belediyesi. Bu araçları ve Bombardier'i karşılaştırıp öyle yatırım yapıyorlar. Emekli olunca bu araçlardan bir bahçeye götürüp yerleştirecem, sadece hergün göreyim yeter.
Bu arada bu araçların kapıları elektrikli yapılacaktı olarak biliyorum. Kapıları elektrikli yaparlarsa bu araçlaradan daha çok ekmek yenir.
- Esat
- Pir-i Seyyâh

Bu sefa ben biraz şekilcilik yapacağım ama:) ben ön görüntüsünü beğenmiyorum, keşke kupa değiştirilebilse de görüntüsü de modernleşse, Antep in araçları gibi artistik bir şeye gerek yok

-
- Moderatör
Esat kapı yenilemesi avrupalalılara yaptırırsan tabiiki çok para tutar. Yerli bir firmaya yaptırmaları lazım. Hatta bir aracı verip yaptırsınlar başarılı olması halinde diğerlerini yaptırsınlar. Önce denenir, artıları eksilerine göre, düzeltilir. Bu tür elektrikli kapıları yapabilen çok firma var. İlle ife dersen elbette olmaz. Biraz yoğrulmak lazım, zahmetsiz rahmet olmaz....