ist-B.04:01 » Marmaray Halkalı-Gebze Banliyö Hattı

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 16 Kas Cmt, 2013 16:46

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 18 Kas Pzt, 2013 21:24

decimus yazdı:Sirkeci istasyonun açılma tarihi 18 kasım Pazartesi olduğu tahmin edilmektedir.
Bugün saat 10.00'da açılması planlanan ve açılış için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı Sirkeci istasyonu açılışı tekrar ertelenmiştir. Ne zaman açılacağı konusunda tarih vermek doğru değil. Çünkü verilen tarihler çeşitli aksilikler sebebiyle tutmuyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Kas Pzt, 2013 22:17

Bu istasyon açıldığında, aktarma durumu nasıl olacak? Bilhassa tramvayla?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Kas Sal, 2013 07:36

alabay yazdı:Bu istasyon açıldığında, aktarma durumu nasıl olacak? Bilhassa tramvayla?
Wikimapia ya gir bak, nasıl tarif edelim şimdi sana? Akbil ya da İstanbul kart ile olacak, hayret bir şey.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 19 Kas Sal, 2013 13:51

Neyle olacak değil, *nasıl* olacak. Yani, sizlerce plânlanmış bir şey var mı ortada. Kısa parkurlar, özel aktarma yolları, yönlendirme, tramvayda duruma göre özellikler. Atatürk Öğrenci Yurdu diye bir istasyona bazen kısa parkulra görmüştüm meselâ eskiden. Niye ille oraya, bilmiyorum, ama vardı. Bunun gibi özellikler düşünülüyor mu?

Ve, bundan ayrı, o bizim düşlediğimiz Cankurtan atıl ray yolunu acaba tramvay veya metro sistemine eklemeyi eninde sonunda akıl edebilecekler mi? :shock:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Kas Sal, 2013 14:25

Öyle bir şey yok işte, sende biliyorsunda sorup duruyorsun, boşuna nefes tükettiriyorsun. Yenikapı' ya bir tramvay girmesi Zeytinburnu istikametinden gelen bir hat için mantıklı olabilir M1 uzatmasından sonra anlamsız olacak, Sirkeci yönünden gelenin bir anlamı var mı? Ya işin aslı bana göre 5 yolcu da taşısa oraya tramvay girip çıkmalı, gerekirse Cevizlibağ kalkışlı olsun ki o da bana göre Topkapı Kaleiçi kalkışlı olmalı, böyle bir hat yapılıp Topkapı - Yenikapı - Sirkeci gibi işlemeli, tabii bunun için Topkapı Kaleiçi ve Sirkeci gar yanına hat çekilmesi gerekiyor.

Banliyö hattının Yenikapı - Sirkeci arası ne olacağı belirsiz, tramvay mı, banliyö mü, hiçbir şey mi?

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 20 Kas Çrş, 2013 09:52

Sur içi dediğimiz bölgede bu türlü bir işletme çok zor, bölge sit alanı yani çivi bile çakılmasına müsade etmiyor hesapta anıtlar yüksek kurulu. Habipler tramvayını bile Veznecilere uzatamadılar bu yüzden, Edirne kapıda surların önünde kaldı. Bizans surlarını geçirtmem dedi anıtlar yüksek kurulu. &0 lı yıllarda elin Alman mimarı yıktırtmış surları kimsenin gıkı çıkmamış, şimdi yıkılmış yerden yada altından Fatihe bir tramvay bile yapılamıyor!
Yap tramvayı, sokmayacaksan otobüsleri sokma surdan içeri...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Kas Cum, 2013 09:41

Başar bak bu da senle aynı kafada, sular 60 metre yükselecek, hepimiz ölücez, dünya kedilere köpeklere kalacak.

http://www.mynet.com/haber/guncel/taksi ... k-868598-1
Türkiye’deki deniz seviyesinin 2100 yılında bir metre artabileceğini öngören Kurnaz, “Deniz seviyesinin bir metre artması İstanbul veya İzmir gibi deniz kenarındaki şehirleri ciddi anlamda etkilemiyor. Ancak bu durumda beklememiz gereken, bir lodos fırtınası olduğunda, Karaköy, Kadıköy, Üsküdar veya Eminönü gibi deniz seviyesine yakın bölgeleri su basması. Buralardaki alt geçitlerin ve metro girişlerinin de bu su basmalarına karşı korunaklı duruma getirilmesi gerekecek” diye konuştu.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 22 Kas Cum, 2013 10:09

Türkiye’deki veya özel Fatih’teki, belki belki Viyana’daki bile, durum nasıl bilmiyorum; ama »burada« şu deniz seviyesi yükselmesi ciddiye alınan bir şey. Ve orta zekaya kadar herkesin artık anlamış ve benimsemiş bir şey. Tabiîki Akkuyu’ya adom-sangdrali düşünen kafa çakmaz, ama sen? Alo? Buzullar eşşekoğlueşşşşek gibi eriyorlar. Nereye akıyor o sular? Zemzem kuyusuna mı? Mars’a mı bim-mi-ap-sıkotti? :x

Adamcağız 2100 demiş, ki bu bugünden şöyle bir 80, 80 senecik, nedir ki. Bence sen, ben, bizim kuşak çok daha önceden en az bir kaç on santimlik yükselme farkedeceğiz, ve 10 cm bile küçük görünse de, 1. miktarını küp olarak alana hesaplarsan, acaip bir fark doğuyor ve 2. suyun hareket ve reaksyon durumunu değiştiriyor. Bunu bugünün bilimi ve bilgisiyle pas geçen bence delidir.

Ahhh … şimdi Turkuaz0000 gibi üstün hıyarların yazdıklarını okudum da, eksi otuzzz derece, hay bismillah maymundan değiliz hicap kafalı sersem enayiii … daha bundan üç ay evvel şahsen tanıdığım iki arkadaş kuzey kutubun yakınlarına seyahat ettiler, buz dağları burunların önünde, etraf +16 derece! Bilinçsiz ne kadar insan var :evil:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Kas Cum, 2013 11:43

alabay yazdı:Ve orta zekaya kadar herkesin artık anlamış ve benimsemiş bir şey.
Ha ben gerizekalıyım yani? Çokta tınnnnnnnn 100 yıl sonra suların yükselmesi bana ne.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 22 Kas Cum, 2013 12:21

Yüz sene sonra sular yükselmeyecek, ŞU AN yükseliyorlar. Yüz sene sonra hâlen yükselen sular o miktarda yükselmiş olabilirler. Zekânı bilmiyorum, bi ööle, bi bööle oluyor işte. İnanç meselesinde çok tın değil de betong olduğun noktalar var. Meselâ klimatik konu. Ve Turmstraße durağı :P

He, ve de, sen boşverebilirsin, nitekim EN medro yapan sen değilsin. Ama kamu hizmetine vız gelip gitmemeli. Der(d)im.

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 22 Kas Cum, 2013 17:39

İnsaoğlunu hiç anlamamışımdır. Yakından tanıdığım insanların kahir ekseriyeti dünyadaki planlarını en az 200-400 sene arası yapıyorlar. Yatırımlarını, tavırlarını düşünceleri hep en az 200 yıllık. Lakin şahsımıda katarak söylüyorum. Yahu, bizi bir yaradan var bizim yapmadığımız hesapları o bile yapmıyor. Bize cüzi bir irade vermiş ve bir alan vermiş, bu alanda debelenip duruyoruz. O da bizi kendi dairemiz içinde imtihan ediyor. Sular yükselecekmiş, küresel soğumaymış, ısınmaymış.... aslında herkesin 10 ila 20 metre çapında bir dairede denize çöp atmayıp etrafı kirletmeyip. Fazla gaz yaymayıp yaşasak yetecek. Fakat biz hep komşunun dairesinde gözümüz. Çöpü atan hep başkaları hep yaramaz başkaları yalan söyleyen başkaları, halbuki kendimizden reforma başlarsak iş çözülecek dünya ahir ömrümüzde hep aynı kalacak fakat, ... fazla felsefe oldu fakat ne yapayım bende biraz başar gibi felsefe yapayım dedim. Bu arada başar önümüzdeki hafta nerdesin seni göreyim.... Almanyaya gelme ihtimalim var.

“Banliyö Hatları” sayfasına dön