brs-M.04:01 » M1 Arabayatağı-Geçit/Balat Metro Hattı
-
- Müdavim
Bilindiği üzere YHT Bursa garı Balat'ta olacağından Bursaray'ın buraya uzaması gündemde ve bu konu hakkında yerel seçimlerden hemen sonra bir netlik kazanıp çalışmalara başlanır düşüncesindeyim. Emek'te son bulan hat buradan devam edip önce Geçit'e ardından Balat'a ulaşıp burada son bulacak ve ilave edilecek olan bu hattın uzunluğu tahminen 1000-1500 metre arasında
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Müdavim
YHT garı için akşama bir resim yüklemeye çalışırım. Malum şuan iş yerinden internete girdiğim için biraz sıkıntılı durum. Bursaray YHT ile entegre olacak ve artı bir plan olarak ise YHT garı ile Mudanya arasında metrobüs sisteminin kurulması planlanıyor ama bu plan uygulanır mı bilmem. Çünkü karayolları en son bu metrobüs sistemine karşı çıkmıştı.Esat yazdı:Buna bir karar verildi mi en sonunda? Yani YHT gar kesin olarak nerede konumlanacak, buraya başka raylı erişim olacak mı? Verdiğin bilgiye göre inşallah olacakbu bahsettiğin şu Bursa' ya giriş yapılan geniş yolun ortasındaki proje mi? Onun tramvaya çevrilmesi sözkonusuydu ya o yüzden soruyorum.
Tramvaya çevrilme konusuna gelirsek evet doğru. Normal de Bursaray Osmangazi İstasyonu'ndan sonra yönünü kuzeye yani Yalova yoluna çevirip Terminal'e gitmesi planlanıyordu ama aşırı maliyetli bulunması nedeniyle trafikten arındırılmış tramvaya yöneliş oldu ve bu şekilde planlar hazırlanıyor. Bu hattın adı T2 Kent Meydanı-Terminal olacak, daha sonra ikinci etabın yapılmasıyla Terminal'den sonra Demirtaş Organize Sanayi'ye (DOSAB) ve Demirtaş'a uzayacak.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Müdavim
Balat uzatmasının görseli Altepe tarafından sunulmuş:

Bursaray hızlı tren ile entegre haline geliyor. Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama Bursa'ya banliyö hattı yapılacak. Balat-Mudanya-Gemlik. Ayrıca bu hatta yük taşımacılığı da yapılacak. Gemlik limanının yükü daha da artacağa benziyor. Banliyö hattını BBB ve TCDD ortaklaşa yapacakmış
Millet şehir içi metro hatlarını bakanlığa devrediyor biz ise kendi başımıza veya ortaklaşa yapmaya çalışıyoruz...

Bursaray hızlı tren ile entegre haline geliyor. Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama Bursa'ya banliyö hattı yapılacak. Balat-Mudanya-Gemlik. Ayrıca bu hatta yük taşımacılığı da yapılacak. Gemlik limanının yükü daha da artacağa benziyor. Banliyö hattını BBB ve TCDD ortaklaşa yapacakmış

-
- Serbest Geçiş
Bursa gerçekten ulaşım konusunda çok iyi çalışıyor.Millet şehir içi metro hatlarını bakanlığa devrediyor biz ise kendi başımıza veya ortaklaşa yapmaya çalışıyoruz...
Kestel uzatması açıldıktan sonra batıda 2-3 tane daha yeni istasyon yapılacak bunlarla birlikte Bursaray kentin bir ucundan bir ucuna ulaşmış olacak. Geriye yeni araçlar alıp sefer aralıklarını arttırmak kalıyor tek.
Deniz otobüsü, uçağı, helikopteri, metrosu, tramvayı(çift hat olarak yapılmış farzediyorum

Ama ben otogar tramvayının da Bursaray'ın bir uzatması olarak yapılması taraftarı olsam da o yönden gelen hattı tünele sokmak ve diğer yönlere giden seferlerle de uyumlu hale getirmek zor iş gibi sanki.
Tramvay mantıklı gibi duruyor
-
- Müdavim
-
- Müdavim