Antakya Belediyesi kentin turistik potansiyelinden faydalanmak amacı ile giriştiği bu projede bana göre daha çok yol almak zorunda. Kent merkezindeki Uzunçarşıdan Habibi Neccar dağına çıkacak olan teleferik tabii ki güzel bir kent panoraması sunması açısından hoş olur ama genellikle bu tip teleferiklerde çıktığınız uçta da bazı şeyler olması lazım, hiçbir şey olmayan yerlerde en azından kar ya da yemyeşil dağlar buralarda gezi yolları falan oluyor. Antakya'daki durum nedir bilmiyorum bu açıdan yorum yapmayayım ama yukarıda dinlenme ya da vakit geçirme anlamında şimdilik bir şey yok haberden anladığım kadarı ile, umarım daha ilgi çekici bir takım geliştirmeler ile birlikte teleferik projeside beklendiği gibi tamamlanarak hayata geçer. Her ne kadar binmesini sevmesemde teleferiklere karşı ilgim var, uzaktan

http://networkedblogs.com/A7hOe
Antakya’da Habib-i Neccar Dağı ile Uzunçarşı arasına kurulacak olan teleferik, yıl sonuna kadar hizmete girecek. Bin 100 metre uzunluğundaki teleferik ile şehir havadan görülebilecek. Teleferik ile dağın zirvesine çıkacak olan ziyaretçiler, buralardaki seyir teraslarını da kullanma imkanı bulacak. Antakya’nın tarihi evlerinin üzerindeki güzergahı takip edecek olan teleferik saatte ortalama bin 200 kişi taşıyabilecek.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dağda bulunan bazı tarihi kalıntılar sebebiyle Anıtlar Kurulu’ndan karar beklendiğini, kuruldan engel çıkmaması durumunda yıl sonuna kadar teleferiğin çalışmaya başlayacağını söyledi. Teleferiğin, tarihi doku içinde Uzun Çarşı’nın başlangıç bölümüne ineceğini anlatan Başkan Savaş, “Amacımız, orada insanları yürüyerek gezdirmek ve esnafa biraz katkı sağlamak.” dedi. Teleferiğin uzunluğunun bin 100 metre olacağını kaydeden Savaş, “6,5 dakikada çıkacak, 6,5 dakikada inecek. Yani seyahatin toplamı 13 dakika olacak. Ama yukarıda güzel kafeteryalar, çocuk oyun grupları, lokantalar yaparsak, oraya çıkan misafirlerimiz biraz eğlenme, biraz para harcama fırsatı bulmuş olacak.” diye konuştu.