ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18156
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18156
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Şişhane tarafına istasyon yapmak anlamsız olurdu, kaynak israfından başka bir işe yaramazdı, orada bir hata varsa illa ortaya oturtmaya çalışmak, neden köprünün açılır tarafını diğer kıyıya yapıp Unkapanı tarafında yol üzerine biraz denize taşan bir istasyon yapmadılar bilemiyorum, belki de köprünün illa ki boynuzlu mahmuzlu olmasından kaynaklanmıştır.
- alabay
- Evliya Çelebi
- Mesajlar: 5585
- Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12
Şişhane tarafına belki anlamsız olurdu, peki. Ama, dediğin gibi, Unkapanı tarafına istasyon gerekirdi. Ki bence karşı tarafta da bir »hafif« istasyon iyi gelirdi, yani, şöyle bir taraftan tarafa geçemiyorsun, işe bak. İki, birbirine çok yakın istasyon da mümkün, gereken yere yapılır. Köprünün açılır tarafını elbet öyle istediğin tarafa yapamazsın, bu sudaki rotayla da, akıntıyla da, kurslarla da ilgili. Ama yine de istasyonu yapmanın bir yolunu bulmalıydı; olmazsa, dağın biraz içine dalarak da. Ama iş işten geçmiş. Bakalım bu çözüm şimdi çoh lökküs mü olacak, oltalı turist avı mı dogacak, yoksa orası pek kullanılmayan atıl bölge mi olacak. gerçekten merak ediyorum!
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18156
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
birbirine yakın 2 değil 3 istasyon ortaya çıkıyordu, ikincisi Unkapanı tarafında daha fazla istimlak yap(a)madılar galiba, bazı binalar koruma altındamı ne çıktı, sonuçta orası tarihi bir bölge ve en az zarar ile atlatılmak istendi anladığım kadarı ile. Bununla mutlu olacağız, güzel fotoğraflık bir şey olacak işte, işlevsel olacak mı bence bunu açılmadan anlayamayacağız, iki ihtimal var şu Perşembe pazarı mezbeleliliği yıkılarak orada halka açık, gidip gelinebilecek bir yeşil alan genişliği oluşturulur ise, bir tarafı tramvay bir tarafı metro olan bir düzlük kazanılır, başka türlü belki bir gün Taksim'e otobüs çıkması yassah hemşo, buradan dönecekler artık denilirse
o zaman işe yarayabilir.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18156
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
köprü çalışmaları nedeni ile Tersane caddesi bir süre trafiğe kapatılacakmış, konu ile ilgili İBB nin yayınladığı duyuru, Kaynak İstWeb TV
İstanbul Taksim-Yenikapı arasındaki Haliç metro köprüsünün ayak bağlantı inşaatı nedeniyle tersane caddesi (Perşembe Pazarı Caddesi) 30 saat süreyle trafiğe kapatılacak.
BEYOĞLU TERSANE CADDESİ,
09.02.2013 CUMARTESİ GÜNÜ
SAAT 24.00 DAN dan
İTİBAREN 30 SAAT SÜRE İLE
YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
Alternatif Güzergahlar:
- Karaköy’den Unkapanı, Balat yönüne gidecek araçların; Galata Köprüsü-Eminönü üzerinden,
- Şişhane yönünden Karaköy, Eminönü yönüne gidecek araçların; Unkapanı Köprüsü- Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden,
- Unkapanı, Balat Yönünden Karaköy yönüne gidecek araçların Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden seyretmeleri gerekmektedir.
-
- Aylık Paso
- Mesajlar: 53
- Kayıt: 08 Kas Prş, 2012 15:25
Yenikapı M2 istasyonunda toplam 260 metrelik konkors inşaatı doğu istikametinden batı istikametine doğru 150 metrelik kısmı tamamlanmıştır. Çapa (batı) istikametindeki kuyruk tünellerinden doğu istikametine doğru 60 metrelik alanda peron seviyesi beton dökme işlemleri yapılmaktadır. Mayıs sonuna kadar bu alanın M1 istasyon seviyesine ulaşması beklenmektedir. Bu seviyeden sonra M1+M2 istasyon imalatları paralel devam edecektir. Arkeolojik çalışma olarak M2 yi M1 e bağlayan yolcu geçiş holü olacak mevkiide eser kaldırma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18156
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37