ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Üsküdar'dan fotoğraf çekme imkanı olan varmı? Tarif ettiğiniz yer ilk plandaki yere uygun gibi, yani Mihrimah Sultan ile ile İskele arasına ya da iskelenin oraya, bakalım.fearenes yazdı:üsküdar meydanında şantiye kurulumu başlanmış.Marmaray inşaat sahasının kuzeyinde kalan ve Valide Camiinin önüne denk gelen bölümde kuruluyor...
Hakan ileriye dönük planlamalar için haklısın, böyle bir hat gerekli olabilir ve Kadıköy'e erişimi konusunda da katılıyorum, bir şekilde Anadolu yakasının merkezi ya da toplu ulaşımda transfer merkezi Kadıköy'dür bence de, en fazla öyle bir hattın Üsküdar istasyonu biraz daha doğudan geçebilir ama erişim tünelleri ile falan meydana insanlar ulaştırılabilir.
-
- Abonman
-
- Seyyah
Çok mantıklı bir fikir, ancak ne Üsküdar'daki ne de Kadıköy'deki metro durağı, devam etmeye izin verecek tarzda projelendirilmiş/inşa edilmiş. Bu nedenle, her iki durak da metro hatları için birer kör nokta. Her ikisinin de karşıya geçip Beşiktaş'taki ortak durağa varıp sonrasında da birisinin Taksim'e, diğerinin Levent'e çıkarak M2 ile birleşmesi ile rüya gibi bir sisteme sahip olurduk, ama olmayacak.Bu metro hattının ilerki zamanlarda, marmaray gibi avrupa yakasına geçmesi hiç gündeme gelmişmidir acaba? Hattın Üsküdar'dan devam edip, Beşiktaş'a geçip ve sonrada Zincirlikuyu'da M2 bağlanması gibi.
-
- Aylık Paso
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Açıkçası bu fikre katılıyorum, lüks demek belki yanlış anlaşılabilir ama o kadar büyük bir maliyet ve zaman kaybına gerek olduğunu düşünmüyorum.keyifadami yazdı:sanırım bu hattı kullanarak m2'ye bağlanmak isteyenler için en uygun çözüm altunizade'den metrobüs ile devam etmek. öbür türlü daha iyi olurdu ancak aradaki o maliyet farkını düşününce biraz lüks olur gibi geliyor.
Diğer taraftan Engin Bey in açıklaması yeterince doyurucu, her iki hattında son istasyonları Avrupa yakasına geçişe izin verecek şekilde konumlandırılmış işler değil, düşünce olarak bunları dile getirenler sizler bizler gibi kişilerdi, ben bunların proje aşamasına geldiğini hiç duymadım, görmedim, sitede daha önceki yıllara ait metro proje haritalarınıyayınlamıştım hatta Boğaz geçişli hatlar diye bir başlığımızda vardı, orada bu iş için yetkililer tarafından dile getirilmiş ya da mantıklı görülmüş diyelim, güzergahlar var ve hiçbiri de bu iki hat ile ilgili değildi diye hatırlıyorum yine de kontrol ederim. Ben İstanbul boğazının fiziki yapısı ve bölgenin depremselliği açısından kendimizi çok fazla boğaz geçiş tünellerine bağlamayı da doğru bulmuyorum. Bunu da geçen Marmaray başlığında kısaca kurcaladık, 100 yılda bir meydana gelme ihtimali olsa da bu bir risk.
Tabii ki daha doğru planlamalar ile en azından Marmaray' ı daha verimli kullanabilecek şekilde bir yapı ortaya çıksaydı, yoksa sizlerin yazdığı gibi bir güzergah neden tadından yenmesin ki? Ümraniye'den bin Taksim'de in

Bir düzeltme, eski dönemlere ait metro proje haritalarında her iki hatta denize dik resmedilmiş, resmedilmiş diyorum çünkü bunların çoğu belediye ya da işletmecinin basına servis ettiği ya da basının çiziktirdiği şeyler kabilinde yani resmi proje çizimleri değil, yakın döneme ait böyle haritalarım var ama onlarda burada yüklü hali küçük

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Burası tam olarak Marmaray istasyonunun neresinde kalıyor, deniz tarafı değil anladığım kadarı ile, şu resimde solda görünen eski bina, daha önce bahsettiğim Marmaray istasyon kutusu inşa edilirken ölçüm cihazları takılmış olan tarihi binaya benziyor, yani bu resim çekilirken arkanızda Marmaray istasyonun kalmış olması lazım doğru mu?
Bu arada fotoğraflar için teşekkürler, resimleri mümkünse daha büyükte yükleyebilirsiniz, benim size gönderdiğim başlığı referans aldı iseniz o eski bir mesajdı
bilgiler çok eski olabilir, yanıltmış olmayayım.
Bu arada fotoğraflar için teşekkürler, resimleri mümkünse daha büyükte yükleyebilirsiniz, benim size gönderdiğim başlığı referans aldı iseniz o eski bir mesajdı