Mehmet, aynen!
Bu nasıl olmuş, ne olmuş, kim ne yapmış, aklım almıyor. Bu koca araç bu kadar kısa süredir burada da, o yüzden mi bocaladılar, bilmiyorum. ben Freiburgluları zaten sevmiyorum, neredeyse oh olsun diyeceğim, ama ayıptır

Bu şirketin üst düzey adamlarının bir tanesi burada komşum, ama aramız artık buz gibi, hehe
Gazetede yeni birşey bulamadım ama palavracı komentatörlerin bir tanesi komik bir şey yazmış, demiş ki, iyi ki Freiburgun metrosu yok, bunlar tüneli üstten acıp, vagonları teker teker vinçle çıkarırlardı, LOL, çok iyi. Ula, Freiburg burası.
Ama şaka bir yana, çok ilginç bir şey var, Almanya derken, biz daha çok öz Almanyayı kastederiz ya. Sen kuzeyi tanırsın, batısı Alman, ortası Alman, doğusu Rus (hehe), güneydoğusu de Bayuvar, Alman değil. Ama buraları, biliyorsundur, sonradan Almanyaya bağlandı, bizim burası Önavusturya idi (Vorderösterreich). Freiburgun arması hâlâ Avusturya renklerinde, bizim burada çok yerde kırmızı beyaz görebilirsin. Ayrılmak istememişlerdi de, koparıldılar. Ve buranın kültürü çok güney kültürü. Havası Antalya gibi, insanları da Fransız, İtalyan gibi
zaten burnumuzun dibinde güney. Dört beş saatte Milanodasın. Belki budur