ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 29 May Prş, 2008 20:12

Yani, rezil olduk yine ha! Tünelde (!) araçlarını yıkıyan başka bir şehir tanımıyorum. Yıkama yolları var, ama hat üzerinde miler?! İnşallah tuvaletleri ve dürümcüleri de öyle istasyonların arasına sıkıştırmayız ...
Yatakhane? Ha, Osmanbey'den 200 metro ileri.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 May Prş, 2008 23:02

Yok be niye rezil olalım alla alla? Kim görüyor kim biliyor ben çizmesem sende bilmiyordun bak :D :) ne yapalım biz kısıtlı imkanları ile mutlu olmayı bilen, aza kanaat eden, cefakar ve vefakar bir milletiz, daha iyilerine layığız ama işte o da Allah tan bizide böyle yaratmış :P :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 May Cum, 2008 10:03

O yüzden se "yoh, bombardiyeh istemeyük" deriz. Ne güzel. Ama "biz" derken, bu kim oluyor? Hani, "ne taşıyordukkk?"

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Cum, 2008 15:04

BİZ kelimesi gerek bu forumda gerekse diğer forumlarda ve tartışma ortamlarında sadece beni ifade eder, sözlerim hiç bir kurum ya da kuruluşun resmi söylemi değildir, düşüncelerim beni bağlar ve ben mesulum ve genellikle ben değil biz derim, o bahsettiğin şeyi taşıyanlar kim bilmiyorum ben bu topraklarda hiç öyle bir şey görmedim.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 30 May Cum, 2008 15:27

Dank diye meseleyi başka yere çekeyim. ŞEHZADEBAŞI istasyonundan haberi olan var mı? Tarihi kazılar vardı? Ne oldu?

En son ne zaman gidip gördünüz?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Cum, 2008 16:01

Son gördüğümde yani 2 ay kadar önce pek bir değişiklik yok gibiydi ama dikkatli bakmadım açıkçası

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 May Cum, 2008 19:43

Esat, anlamadın. Biz derken, bizde olmayan, biz istemeyiz ... derken, bu "biz" kamu-bizi değil, demek istediğim oydu. "Biz insan taşıyoruz"a dokunmuştum. O zaman git, en iyisini al ve kur, derim ben.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 May Cum, 2008 20:13

Bende sana demedim de senin şahsında dokundurdum çaktırma :) Tabi burada biz eğer kamu anlamında halk ise evet biz en iyisine layığız, en iyisi demek en ucuzu demek olmamalı ama işte buradaki kamuya hizmet eden biz in neyi kriter aldığı öne çıkıyor, kriter sadece ucuz olmasımıdır? Peki ucuz diye aldığımız şey acaba gerçek biz yani senin dem vurduğun insana ne kadar uygun, üreticiler "ne kadar ekmek o kadar köfte" mantığı ile üretir, mesela almak istediğiniz bir aracın içinden çok rahatlıkla koltuk eksilttirerek fiyatta küçük düşmeler yaptırabilirsiniz, tramvay hatlarınızı doğru planlamış iseniz çift taraflı makinist kabinine ihtiyacını yoktur, işte bende burada kamu hizmeti veren bizi sorguluyorum, neden 500-600 metre fazla ray döşeyerek bir dönüş alanı oluşturmaz ve tek kabinli tramvay araçları almayız, ya da bir tramvay aracının frenlemesi ile bir metro aracının frenlemesi arasındaki farkları ne kadar biliyoruz, bu farkları bilenler muhakkak var ama burada yine bir üste çıkınca para devreye giriyor parayı veren düdüğüde çalmak istiyor :) Beni araçların teknik kriterleri daha çok ilgilendiriyor açıkçası, ben yıllarca ter içinde Aksaray metrosunda gidip geldim şimdi klima var 5 dakika çalışmasa şikayet telefonlarından durulmuyor, bence bu bilinçli kullanıcılık değildir yani kötü bir araç olsa da klimalı olsa bize yetecek bu bana saçma geliyor, işte birazda tepkili mesajım bu yüzden di ben ne o BİZ den ne de bu BİZ den olmak istemiyorum :) nevii şahsıma münhasırım.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Haz Pzt, 2008 07:20

Mehmet Pazar günü Şehzadebaşı dan geçtim, buradaki alanlarda hiçbir çalışma yok, özellikle ilk açılan Öğrenci Yurdu yanındaki alan Amazon kıvamına gelmiş o kadar ormanlık :) korkum burasını en sona bırakacaklar köprü falan yapılacak sonra 2 senede buradaki arkeolojik kazıları bekleyeceğiz.

Diğer taraftan Cuma günü İstiklal' den tramvay ile Tünel' e kadar indim, Tarık Zafer Tunaya kültür merkezinin oradaki şey eğer yolun ağzındaki boşluğu kast ediyorsanız şaft ağzı ben orada açılmış ya da yapılmış başka bir giriş göremedim ama aşağı doğru da inmedim, Tünel istasyonunun yanına ise Belediye tarafına bir asansör inşaatı var aşağı bakmaya çalıştım ama hem düşme korkum hemde karanlık nedeni ile pek bir şey göremedim fakat bayağı bir yüksekte kalıyor bu asansör, çalıştığında tünel metro arasında iyi bir erişim sağlayacak ama neden 1 tane? Ben bunu anlamıyorum orada yerde var, neden iki asansör inşaa edilmedi, ben metro ile gelen yolcuların Karaköy ya da Karaköy üzerinden Tophane Eminönü ne gitmek istediklerinde tüneli kullanacaklarını düşünüyorum ve bence yapılan asansör yetersiz kalacak, yoksa bununda kapısına "Özürlü Asansörü" yazıp kimseyi bindirmeyecekmiyiz? İlginç bence iki asansör olmalı idi, çapraz çalışması sağlanmalı ikisi aynı anda aynı yerde olmayacak şekilde planlanmalı idi, neyse bir gün birinin kafası basar ama o zamanda yanına asansör yapamazlar :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Haz Pzt, 2008 08:31

Ama Esat, aramızda, buralarda genelde asansörler hep engelliler için. Geri kalan kısım zaten bekleyeceğine yürüyen merdivene gider.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Haz Pzt, 2008 08:35

Öyle bir şey söz konusu değil, asansör herkes içindir öncelik engelli, yaşlı, bebek arabalı ve bebeklilerindir, zaman zaman benimde dizimden dolayı yürüyen merdiven ile dahi çıkasım olmuyor, ama beni asansör kapısında gören öküz gibi bakıyor suratıma bilmiyor çektiğim sancıyı bende hiç sallamıyorum çünkü benimde hakkım, ikincisi sanırım bahsettiğim yeri sen gözünde canlandıramadın? Bahsettiğim asansör ile en yakın yürüyen merdiven arasında dikeyde 5 katlı bina kadar fark var, yürüme yolu kaç metre bilmiyorum google earth üm olmadığı için ölçemiyorum ama o yokuşu yürüyerek çıkmak istemem, kimsede istemez zaten.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Haz Pzt, 2008 10:27

http://www.arkitera.com/h29507-istanbul ... sonra.html

Yenikapı'da arkeolojik kazılar TEMMUZ'da bitiyor.

Alıntı:

Çalışmalar Tarihi Yarımada içinde yapıldığından ilk aşamanın tamamen arkeolojik kazılara ayrıldığını, yaklaşık 3,5 yıl önce başlayan kazıların halen devam ettiğini söyleyen Özmen, Anıtlar Kurulu’ndan alınan onaylar sonucunda kısmi inşaatın başladığını ve Temmuz ayı sonlarında bölgedeki arkeolojik kazıların bitmesinin beklendiğini belirtti. “Proje alanı tamamen kamulaştırıldı ve çalışmalar bittikten sonra yüzeydeki inşaatın uygulanması için belediyeye devredilecek.” diyen Özmen, alanın batısında bir müze ve arkeolojik park kurulmasının planlandığını söyledi.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön