Antalya ili ve çevresinde teleferik projelerinde ciddi atılım var ve zaten teleferik firmalarının yakın ilgisinide bizzat inntrans ta gördük, adamlar nerede ise tüm projelere hazırlanıyor ve bir şekilde ihalelere giriyorlar. Antalya'da coğrafyası gereği teleferik hattı imalatı için en uygun bölgelerimizden birisi fakat habere konu olan Alanya Kalesine Teleferik projesini açıkçası anlamadım daha doğrusu anlamlandıramadım, Alanya kalesi öyle ahım şahım bir yükseklikte değil, kaldı ki bulunduğu yer de zaten ancak kale kadar yer yok mu? Bir kere gittiğim bir yer ve çok dikkatli gezip incelemedim ama pek öyle teleferiklik bir iş var gibi de gelmedi bana

neyse yine de bir şeyler yapmak isteyenler ve buna bazı sebepler ile karşı gelenler varmış habere bakalım.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aday Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi’nin hazırladığı ‘Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi’nin ihalesi gerçekleşti.
Alanya Belediye Encümeni’nde 27 Eylül 2012 tarihinde yapılan ihale ile Teleferik ve yürüyen bantın yapımı ve işletilmesi ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye Leitner Ropeways Taşımacılık Mühendislik Ltd. Şti. katıldı. Alanya Kalesi’nin trafik ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferiğin işletmesini Alanya Belediyesi 2032 yılında devralacak. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, firmanın yıllık 60 bin TL + %2,75kira bedeli teklif ederek 20 yıl işleterek Alanya Belediyesi’ne devredeceğini söyledi.
İHALEDE SORU İŞARETLERİ
1-Tek firmanın katıldığı bir ihalenin güvenilirliği veya doğruluğu konusunda kamuoyunda şimdiden acaba? Sorusu oluştu…
2-Teleferiğinin yapılış amacının Alanya kalesine katkıda bulunacağı kabul edilirken, neden iskeleden değilde Damlataş’ tan kalkıyor? Sorusu dillendirilmeye başlandı. Esnaflar yer seçiminin yanlış olduğunu, Sipahioğlu’nun geçtiğimiz 13 yıl içinde Damlataş’a her türlü yatırımı yaptığını, fakat diğer bölgeleri ihmal ettiğini ifade ediyor…
3-Alanya Ticaret Odası(ALTSO)’nın Alanya’nın geneli için hazırladığı “Koza Proje”sinde, Damlataş için yapılan öneriler Sipahioğlu tarafından kabul görmezken… Nedeni “uygun değil” denirken! Teleferiğe nasıl izin verildiği sorusu ALTSO üyeleri tarafından konuşulmakta… Cevapı aranmaktadır…
4-Teleferik zaten iyi bir pozisyona getirilen ve Sipahioğlu’nun da oteli olan Damlataş’ı daha doğrusu “Alanya’nın Parisi” diye adlandırılan bölgeyi daha da güzelleştirecek ve değerini artıracak… Turizmciler bunun hakkaniyete uymadığını, Alanya’nın diğer bölgelerine 13 yıl boyunca mevcut Alanya Belediyesinin hiçbir yatırımda bulunmadığını ifade ediyorlar…
5- Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aday Alanya Kalesi’nin ulaşım sorununun iyileştirilmesi adına yapıldığı söylenen, Alanya Belediyesi’nin hazırladığı “Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi” için… İhale sonrası Belediyenin resmi sitesinde yapılan açıklamada” Bundan sonraki süreçte, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilecek bir proje yapılacak. Gerekli işlemleri takip eden süreçte teleferik projesi Alanya’mıza kazandırılmış olacak.” İfadelerini kullandı.
http://www.rayhaber.com/alanya-kalesi-t ... sizlik-var