ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Eyl Çrş, 2012 14:40

Bunlar galiba sergi için hazırlanıyor , arka alanda bir sürü tren seti parklanmıştı.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 13 Eyl Prş, 2012 21:39

-----------------------------------------------------------------------------------
The original plan was for the tunnel to be used exclusively by commuter trains during peak hours, with high-speed trains allowed to run though the tunnel at other times, and freight trains restricted to the night. However, TCDD has yet to make a final decision on whether high-speed trains will terminate in Haydarpasa on the Asian side or run under the Bosphorus to the European side and beyond. Clearly high-speed passengers would benefit from being able to join trains on the European side, but this could reduce the capacity of the commuter service.

Invensys Rail is responsible for removing the old signalling and telecommunications equipment, design and supply of a new system comprising ERTMS Level 1, CBTC for both the infrastructure and rolling stock, CTC, hot-axle detectors, a Scada system, telecommunications including GSM-R radio, public address, passenger information and CCTV, and staff training. Invensys will maintain the equipment for two years and has an option to extend the maintenance contract for another five years.

On the surface, train detection will be by jointless track circuits, and the two commuter tracks will be fitted with both CBTC and ERTMS, while the third track will only have ERTMS. The tunnel will have both types of train control but train detection will be by axle counters. Fall-back lineside signalling will be installed throughout the Marmaray line. Signals will be mounted on conventional lineside masts in the immersed tube as it is forbidden to drill holes in the walls for obvious reasons.

The Hyundai Rotem fleet will solely be equipped with CBTC and drivers will refer only to their cab displays. Initially, only maintenance vehicles will be fitted with ERTMS, but as TCDD's high-speed fleet is already equipped with ERTMS they will be able to use this on the Marmaray line. Freight trains are expected to use the lineside signalling, but will be able to switch to ERTMS as its use on the TCDD network expands over the next few years.

The interlocking will control the interface with both CBTC and ERTMS, and track circuits and axle counters will be able to detect all types of train, passing information to the block processor. The key principles behind the Marmaray train control system are that everybody can communicate with everybody else and safety is always guaranteed regardless of which system is being used. While CBTC uses a radio-based data transmission system, ETCS Level 1 does not.

As a train travels along the line, a so-called soft handover takes place between one block processor and the next during which time the train is communicating with both block processors. The handover must be long enough for it to take place without an interruption in communication, but handover does not take place in a fixed location as it depends which channel is transmitting.

Under CBTC operation, trains will operate automatically, with drivers monitoring the system and opening and closing the doors at stations. With CBTC, the line will function with moving block to achieve 90-second headways and a peak-time capacity of 90,000 passengers per hour per direction (pphpd), whereas under ETCS Level 1 only 2-minute headways will be possible. The off-peak capacity with CBTC will be 75,000 pphpd whereas the old railway had a capacity of just 10,000 pphpd.

The total number of trips per day in 2015 is estimated at 1,500,000 passengers and is expected to increase to some 1,700,000 passengers by 2025. An end-to-end journey time of 105 minutes from Gebze to Halkali is planned compared with a train-ferry-train trip of around 3 hours. Shorter cross-Bosphorus trips from Sögütlüçesme to Yenikapi will take 12 minutes and Üsküdar - Sirkeci 4 minutes.
http://www.railjournal.com/index.php/si ... FI0HrIdCv8
-----------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Eyl Prş, 2012 22:07

Sinyalizasyon ile ilgili güzel detaylar vermişler, bir kısmını tam anlamasamda özellikle karışık kullanım ile ilgili bir iki bilgi vardı, bir de yük trenlerininde ERTMS 1 tarafından tanınması için TCDD nin önümüzdeki bir kaç yılda çalışma yapacağı falan yazıyor ama bakalım, gerçi yük taşıma anlamında çok büyük bir filo zaten yok, bana enteresan gelen bilgilerden biride sinyal sisteminde aks sayma yöntemi ile trenlerin ayırt edileceği bilgisi oldu, bunun hakkında teknik bir bilgim yok ama muhtemelen cebreden geçen tekerlek sayarak olacağını düşündüm, bu biraz garip geldi bana, gerçi sistem zaten aracı tanıyorsa ekranda ne olduğunu gösterecek, aynı teker sayısında kendini tanıtmayan bir araç varsa ne olacak onu merak ettim :)

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 24 Eyl Pzt, 2012 15:41

Marmaray Projesi Ağustos 2012 Aylık İlerleme Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=WQJQ9RGH_aU

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Eyl Cum, 2012 15:28

Sayın Bakan Yıldırım 30 Eylül 2013 tarihinde Ankara-İstanbul arası hızlı tren hattı ile birlikte Marmaray'ın da devreye gireceğini açıklamış, bu hali ile yaklaşık 1 ay öne çekilmiş oluyor açılış, hayırlısı uğurlusu olsun diyorum. Gördüğümüz kadarı ile Yenikapı ve Üsküdar istasyonları anlamında bir sorun yok, Ayrılıkçeşme'ye göz atmadım hiç videoda bir de Sirkeci var tabii ki, çünkü açılacak bölüm muhtemelen bu ara olacak yani sadece tünel geçiş kesimi, bazılarına göre MARMARAY zaten sadece bu, o yüzden bu konuda da yorumlarımı yutuyorum.

http://www.ekotrent.com/ekonomi/haber/9 ... ene-alindi

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 28 Eyl Cum, 2012 22:07

Ulaştırma Bakanımız son derece kararlı konuşmuş tabii işin ucunda üst üste gelen seçimler ve prestij kazanmak da var. Açıkçası Bilecik-Sapanca arasının akıbeti halen netleşmemiş gibi. O aradaki tünellerin bir kısmı daha tamamlanmamış. Ayrıca İzmit-Haydarpaşa arası net değil. Halen Pendik-Haydarpaşa yenilenmedi. Gebze-Pendik arası ise sadece eski istasyonların yıkıldığı ve hafriyat yapıldığı anlaşılıyor. İzmit-Gebze arasını ise bilmiyorum.
Öte yanda Kazlıçeşme-Halkalı ve devamında ne olacak netleşmedi.
Açıkçası belki Eskişehir-İstanbul arasında tren falan bir gider gelir tozunu attırır rayların ama ben kesin ve düzenli seferlerin 2 seneye kadar sarkabileceğini düşünüyorum.
Ama en büyük etki Söğütlüçeşme-Kazlıçeşme arasında işletmenin açılması olacak ki zaten medyada duyurulacak ve altı çizilecek olan da bu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Eyl Cum, 2012 22:27

kenanmar yazdı:Açıkçası belki Eskişehir-İstanbul arasında tren falan bir gider gelir tozunu attırır rayların ama ben kesin ve düzenli seferlerin 2 seneye kadar sarkabileceğini düşünüyorum.

Ama en büyük etki Söğütlüçeşme-Kazlıçeşme arasında işletmenin açılması olacak ki zaten medyada duyurulacak ve altı çizilecek olan da bu.
Aynen katılıyorum, noktasına kadar. Seferler düzenli olsa bile İstanbul bir süreliğine Gebze olabilir, en iyi ihtimal Pendik :) ya da bir gaz ile işe girişip Haydarpaşa'ya bir SON SEFER düzenlerler kapatılması anısına.

Bu arada CR3 kapsamında Pendik bölgesinden fotoğraflar var, gerçi kafa karışık biraz Pendik istasyon bölgesi olduğu kesinde Kaynarca da oradamıydı, değilmiydi çorba oldu bende. Fotolar Kent ve Demiryolu grubundan alıntıdır.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 28 Eyl Cum, 2012 22:47

Marmaray'da Halkalı ve Gebze yönündeki çalışmalar. Ağustos 2012

http://www.youtube.com/watch?v=MGQIwigZJZQ&feature=player_embedded

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Ayrılıkçeşmesi

Mesaj gönderen Kamil16 » 29 Eyl Cmt, 2012 22:54

Marmaray ile M4 Kadiköy-Kartal Metrosunun kesişim noktası, Ayrılıkçeşmesinde Haydarpaşaya doğru kıvrılan eski köprünün yanına bu kez Üsküdar yönüne doğru kıvrılan yeni Demir Köprü yapılmış. Haydarpaşa'ya artık Tren gitmeyecek ise muhtemel eski Köprüyü kaldırırlar. 8)

Altta yeni Marmaray Ayrılıkçeşmesi Köprüsü, onun arkasında ise eski Köprü.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Eyl Cmt, 2012 23:01

Bu gidişle Haydarpaşa'ya tren falan gitmez, hemen yıkmazlar tabi en azından 1 senesi var daha, sonrada bir süre kalır herhalde çünkü bizde adettendir, metro yaparız 10 yıl bir istasyonu bakım atölyesi olarak kullanırız, metro yaparız bakım atölyesini yaklaşım tünellerine kurar bir de modern bakım atölyesi yaptık deriz, hızlı tren yaparız geçtim bakım atölyesini bir garajı bir yıkama tesisi bile olmaz, GAR ı hiç olmaz. Dolayısı ile adına Marmaray dediğimiz şey sadece bir tüpe sığdırılıp açılır, ha depo sahası olmaz, atölyesi olmaz, sorun yok, devam.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Eki Pzr, 2012 01:17

Eylül videoları yayınlanmış, bu sefer hızlı davrandılar

Eylül 2012 BC1 inşaat süreci videosu
http://www.youtube.com/watch?v=CIjRsR9Hqhw

Eylül 2012 CR3 inşaat süreci videosu
http://www.youtube.com/watch?v=DVW-FfkocZI

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Sandy, New York, metrosu ve Marmaray

Mesaj gönderen alabay » 31 Eki Çrş, 2012 21:12

Ben hep şöyle arada sırada vıdı vıdı yapıyorum ya, yok Marmaray, yok boğaza yakın metro, yok set kapıları, yok su seviyesi falan diye … bilmiyorum, sizler şöyle New York’ta Sandy sayesinde neler oldu oluyor takip ediyor musunuz. Metrolar hepsi sualtında. Tünelleri tamir etmek zor olacak, belki belki yarından itibaren yavaş yavaş yine bir kaç hat işlemeye başlayabilir, belli değil.

Aslında ilginç, şöyle bir düşündüm, bu sualtı kalma durumları için rijit katener daha avantajlı gibi geldi bana. Üçüncü ray tuzlu su altında kaldı mı, pek güzel olmaz herhâlde.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön