İBB sitesinden alınan aşağıdaki haberde 68 adet daha metro aracının Alstom firmasından satın alınacağı bildiriliyor, bu aralar
Alstom Türkiye pazarında oldukça düşük fiyat vererek tabiri caiz ise piyasayı kırıyor, tramvay aracı ihalesinde de şahsen ben
Bombardierleri tercih ederdim ama Bombardier her ne hikmet ise yüksek fiyat ile girdi ve Alstom işi aldı tabii ki
Ansaldo Bredadan iyidir diye düşünüyorum,

bu alınacak 68 aracın Otogar-Bağcılar hattı için alınacağı söylenmiş bu hattında ben hala
Otogar-Bağcılardeğil Aksaray-Bağcılar çalıştırılması gerektiğini düşünüyorum bu şekilde daha verimli olacaktır ayrıca 68 araç rahatlıkla bu yükü sırtlar yıllarca Aksaray-Otogar(Esenler)-Havalimanı 60 araçla çalışmıştı, bazı yerlerde insanlar hala "aa bunun pantografı var" diyorlar

sonra zekaları ile ilgili yorum yapınca zorlarına gidiyor, evet resimdeki aracın pantografı var ve bu yer altında gitmesine engel değil

şaşırtıcı dimi
Benim takıldığım nokta bu 68 aracın bakım yeri neresi olacak sanırım İBB hala Esenler atölyeye yüklenmeyi düşünmüyordur yüklenecekse de arkada kalan araziyi de bakım atölyesi yaparak herhalde sorun çözmeye çalışacaktır yoksa ne Esenler atölyenin bu araçları park edicek sahası kaldı ne de bakım alanı, yine bir şeyleri eksik yapmazlar umarım burada en büyük sorun koordinasyon eksikliği bence İBB artık Ulaşım A.Ş. etkinliği ve yetkinliğine güvenmeli başka bazı kurumların köhne bürokratlarından İstanbulun Raylı Sistemlerini kurtarmalı, masada gazete okuyarak dirsek çürüten memurlara artık yer olmadığını anlamalıdır, bir ikinci soru Otogar-Bağcılar hattının ikinci etabı Kirazlı-Halkalı mı Kirazlı-Başakşehir mi? Bu soruya her yerde farklı cevap veriliyor, fakat hangisi olursa olsun sorun ikinci etap inşaata geçildiğinde ve sistem tamamlandığında Taksim metrosunda olduğu gibi biz buraya ilave olarak yeni araç alıcazmı diyecekler?

eğer böyle olacaksa bunlarıda almasınlar Viyanadan ABB leri ikinci el olarak alalım en azından birim ABB lerin abisi olarak benzeri araçlar belki kimse anlamaz.

dediğim gibi bence bu araçların çalıştırılacağı hat ilk etapta Aksaray-Otogar-Kirazlı, ikinci etapta Yenikapı-Otogar-Bağcılar-Halkalı olmalıdır o zamanda 68 araç asla yetmez yani ne yapmak lazım ileriyi görmek ve araç sayısını yol yakınken 100 e çıkartmak, bu süre içinde çürümez merak etmeyin kullanırız onları Havalimanı hattında destek olarak. İBB den alınan yeni metro araçları haberini bir alttaki mesaja giriyorum ve böylece yorumu ayrı mesaj atarak birde garip iş yapıyorum.