ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Tem Sal, 2012 21:06

kemal yazdı:Gergi vardır yahu , mesela Unkapanı tarafındaki görülüyor ama Galata tarafındaki daha yok.Bilmem artık... :P
Tamam abi buldum resmi, doğru var. Ben normal köprülerdeki gibi direk arkası gergileri karaya kadar hayal ettim bir an :) daha kısa, açılan kesimde bu gergi alanı ile kara arasında kalıyor.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Tem Cmt, 2012 20:16

Haliç köprü inşaatından görüntüler, fotolar Kent ve Demiryolu grubundan alıntıdır.

Resim

Resim

Resim

Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Ağu Pzr, 2012 16:04

Bugün hava bulutlu ve karanlık olduğundan ancak bu kadar düzgün çekebildim. Görüldüğü üzere ilk kulenin momtajı başladı. Bu kule yapıları bitecek ki tabliyeler bağlansın.
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Ağu Pzr, 2012 16:50

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Ağu Pzr, 2012 17:23

Çok sağolasın. Güzel, birşeyler oluyor. Ama valla korkutucu bir boyutta bu ayaklar, yani bu köprü bittikten sonra hepimiz biraz şok olacağız, bugüne dek yapılan Haliç köprüleriyle pek alâkası olmayan kocaman bir şey olacağa benziyor.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 12 Ağu Pzr, 2012 18:36

Ben hala inanamıyorum, bu Sişhane-Yenikapı'nın ayak sesleri mi?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Ağu Pzr, 2012 18:44

Valla ayak sesleri orası kesinde Başar da bayağı bir haklı, öyle animasyonlarda sanki olayı biraz ufaltmışlar mı ne? :) Daha bu kulenin tepesi gelecek :D olsun ya, bana ne bana göre siluete etkisi falan yok ve bu köprü bu kentin acil ihtiyaçlarından birisi, yapın kardeşim.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 12 Ağu Pzr, 2012 18:56

Bugün okuduğum bir şeyden yola çıkarak olsun diyeceğim bende. İstanbul'da bir müze kurulacak yanılmıyorsam sene 1948. Bir şehir plancı bu müze için en uygun yerin bizim Dolmabahçe dediğimiz, Bezmialem Valide Sultan Camii olduğunu söylüyor, Lütfi Kırdar'da olmaz demiyor. Sonra 60 darbesinden bir müddet sonrasına kadar o cami cami olarak değil müze olarak kullanılıyor.

O cami Sultan Abdülmecit'in(19.yüzyılın ilk yarısı) annesi adına yaptırdığı, yine kendi yaptırdığı Dolmabahçe sarayının yanındaki muhteşem eser bizim için kıymetsiz ve içini istediğimiz amaçla kullanabiliyoruz, ama Süleymaniye'yi değil onun 2 km aşağısındaki denizin üzerindeki köprüyü kullanamıyoruz.

O köprünün yapılmasında ben hiç bir sakınca görmüyorum, İstanbul'daki her tarihi eserin görünüşünü bozan bir görüş açısıyla isteyene fotoğraf çekip yollayabilirim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Ağu Pzr, 2012 19:05

Hakan yazdı:İstanbul'daki her tarihi eserin görünüşünü bozan bir görüş açısıyla isteyene fotoğraf çekip yollayabilirim.
Kesinlikle katılıyorum, ortalıkta bir sürü ucube bina varken bu köprü hafif bile kalır, hatta estetik buluyorum.:)

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 12 Ağu Pzr, 2012 19:35

Yahu köprü gayet güzel.Bitince de çok daha iyi olur. Şu Galata tarafındaki rezil binalara baksanıza , orası karşıdan bile beter.Cehennem gibi bir yer nesini koruyacağım bunun ,o pis yapılar Galata kulesinin görüntüsünün içine etmiyor mu . Bir laf edilecekse önce onlara edeceksin. Köprü İstanbul için müthiş bir nimet. Kaç tane otobüsü, minibüsü, dolmuşu, arabayı trafikten uzak tutup, kaç zavallı vatandaşı kanserden , dünyamızı da bir nebze küresel ısınmadan petrol belasından kurtaracak. Bu köprü benim başımın tacıdır arkadaş :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Ağu Pzr, 2012 11:51

Başkan Kadir Topbaş Yenikapı istasyonu ile ilgili güzel bir haber vermiş, Ağustos sonu itibari ile burada metro istasyonunun kazısına başlayacaklarını belirtiyor, daha önce Mehmet'in videolardan ayıkladığı fotoğraflarda zaten doğu ucunda aşağı doğru bir iniş vardı, sanırım batı tarafındaki çalışmalarda bitmiş olacak ki artık "istasyon kazısı yapmaktan" bahsedilir hale geldi. Güzel, projeyi bayağı bir sekteye uğratmış olsa da arkeolojik kazılar sona erdi, çok ciddi ilgimi çekmesede, hatta çanak çömlek yüzünden işin bu kadar gecikip esktra masraf çıkmasına kızıyor olsamda bir şekilde yapıldı, pek çok tarihi bilgi edinildi bu anlamda ilgilileri için çok önemli olduğu da ortada. Umarım bundan sonrasında bu çıkanlar doğru düzgün sergilenir de bir de adam gibi İstanbul Tarih Müzesi ne sahip olmamızın önü açılır.
Marmaray'da çalışmalar belirli noktaya geldi, ağustos sonu itibarıyla istasyon kazılarına başlıyoruz. Şu anda Haliç Köprüsü'nün montajları devam ediyor. Levent istikametinden Taksim'e geçecek metronun Yenikapı'ya inmesi için o istasyonun bitmesi gerekiyor. Çünkü o bölge İstanbul'da raylı sistemlerin düğüm noktası. Günde yaklaşık 2,5 milyon insan oradan geçecek. Düğüm noktası olarak kabul ettiğimiz bu bölge, doğu-batı, kuzey-güney aksının buluşma noktası ve önemli bir nokta. Bu nedenle Marmaray'ın bitirilmesi lazım.''
http://www.haberturk.com/yasam/haber/76 ... deyi-verdi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Ağu Prş, 2012 23:20

Köprü inşaatından yeni çekilmiş kareler, bir hafta içerisinde bir değişiklik olmamış gibi :)

Resim
Resim

Kent ve Demiryolundan alıntıdır.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön