ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Tem Pzr, 2012 22:27

O sıklık yakalanamasa bile ilk etapta otobüsleri minibüsleri hemen kaldırmayacakları için 4 dakika, 5 dakika çok da farketmez. Sefer sıklığı otobüs hatlarını düzenlediklerinde önemli hale gelecek, yoksa öyle sıkışıklık falan olmaz, zaten yaz olduğundan okullar falan da kapalı sayı ister istemez düşük kalır...

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Kartal Merkez ile Kartal Metro İstasyonu arasında

Mesaj gönderen Kamil16 » 16 Tem Pzt, 2012 21:37

Kartal Merkez ile Kartal Metro İstasyonu arasında ulaşım nasıl olacak?

Kartal'dan her minibüse binince geri sayım yapıyorum, ne zaman kurtulacağız diye. Hele dolu minibüs ile güzergahta, yeşil ışıkta bir yolcu daha daha diye yatmaları yok mu, insanı çıldırtıyorlar!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Tem Pzt, 2012 21:41

Kartal merkez ile metro arasında minibüslere talim edeceksiniz. Gönlümden geçen bu değil tabii ama öyle olacağını düşünüyorum. Gerçi Hakan'ın otobüsler ile ilgili öngörüsünede güveniyorum. Bu kadar otobüsün servise verilmesi minibüsleri baltalıyor ister istemez, Kartal merkez ile Kartal metro arasında İETT bir hat kurarsa ve düzgün sıklıkta işletir ise minibüslerden ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum. Raylı sistem ile ilgili yazılan her şey şu anda hava cıvadır, yapıcaz edicez, gerçek olan bu hattın Kadıköy-Kartal arasında işletmeye açılacağı.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 19 Tem Prş, 2012 18:46

Benim İETT nin kurması gerektiğini düşündüğüm hat sizinkinden biraz daha geniş kapsamlı. Toplam 12 otobüs ile;
Pendik Merkez-Pendik Köprüsü-Yanyol-Kartal Metro-Kartal Merkez-Sahilyolu-Pendik Merkez

ve tam tersi şeklinde işleyen 2 ring hat, 10 dk sıklıkla çalışacaklar ve kesinlikle metroyu en iyi besleyen hat olurlar...

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Mesaj gönderen Kamil16 » 19 Tem Prş, 2012 20:59

Hakan yazdı:Pendik Merkez-Pendik Köprüsü-Yanyol-Kartal Metro-Kartal Merkez-Sahilyolu-Pendik Merkez
Pendik ve Kartal IDO iskeleleri kesinlik ile düzenli otobüs bağlantısı ile Kartal Metro istasyonuna bağlanmalı.

Kartal'da IDO'dan inip minibüs ile Maltepe - Küçükyalı'ya mı gidersiniz yoksa minibüs ile Metro istasyonuna mı?

Metro'nun ciro ve tiraj yapması için İstanbul Kartı ile ring otobüsüne binen kişi 30 dak. içinde Metro'ya geçtiğinde, Elektronik Kart okumamalı ki İnsanlar bu güzergahı tercih etsinler. Yoksa çoğunluk için minibüs'e devam olur. 8)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 Tem Pzt, 2012 18:18

İBB tweeter hesabından hattın bayrama ya da bayramdan sonraya yetiştirilmeye çalışıldığı bilgisi geçildi. Ağustos ayından daha ileri sarkmayacak galiba, bugünü saymazsak 8 gün bu ayda var 31 günde öbür ayda. 40 dan az yani...

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 23 Tem Pzt, 2012 18:54

Hat bayramda bedava taşıma yapılarak açılmaya çalışılıyor.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Mesaj gönderen Kamil16 » 23 Tem Pzt, 2012 18:58

Mehmet keleş yazdı:Hat bayramda bedava taşıma yapılarak açılmaya çalışılıyor.
Bu bedava işi gereksiz bir populizm. Hangi medeni ülkede var?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 Tem Pzt, 2012 19:07

Genel olarak »bayram« esnasında Almanya’da da bedava var. Ama dinî bayramlar değil, daha çok şenlikler esnasında. Ama yok değil.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Tem Pzt, 2012 19:51

Bencede bedava işi gereksiz, bayrama denk getirince ne oluyor, alın şeker verdik gibi bir şey :) ben hiçbir zaman taraftar olmadım ama ben gerçek fikrimi beyan edince de kızıyorlardı, fakir fukara geziyormuş işte o sayede ne istiyormuşum :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 Tem Pzt, 2012 20:00

Bu fakir fukara doğru olabilir. Bir bakış açısı. Tabiîki bizdeki daha çok bereket düşüncesidir. Yoksa?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Tem Pzt, 2012 20:16

alabay yazdı:Bu fakir fukara doğru olabilir. Bir bakış açısı. Tabiîki bizdeki daha çok bereket düşüncesidir. Yoksa?
Ben doğru değildir demiyorum, doğrudur fakir fukara geziyordur, daha doğrusu çok çocuklu ve arabasız aileler geziyordur tamam da, gereksiz işte ya 15 milyonluk kent sorsan herkes fakir, bedava yaptın mı olanda olmayanda yığılıyor sonrada bir yandan saydıranlar diğer yandan sana ne beğenmiyorsan binme diyenler :) bayram günü toplu taşıma aracı ile bir yere gitmek kadar nefret ettiğim başka bir şey yoktu sırf bu bedava olayı yüzünden.

Ben belediyelerin, ki bunu hangi görüşten belediye yaparsa yapsın popülizm yaptığına inanıyorum, neyin bereketi, kimin malıyla kime bereket dağıtıyorsun, hadi bakalım bu da bir bakış açısı o mal zaten benim, vergi verdim sende bana idareci olarak toplu ulaşımı taahhüt ettin o zaman hep bedava yap :) malum Avrupalı komünistlerin ütopyası bedava ulaşım, hadi ver. Yok olmaz, o komünist işi, ama sevaap :D:D yani şahsen öyle kimsenin bereketi falan düşündüğünü sanmıyorum. Ha açılışı 1 sene gecikmiş hattı açıp, aha bayramda ya da bayrama kadar bedava demeyide bulmuyorum, yani zaten kimsenin tepki gösterdiği yok, zaten açılınca öyle ya da böyle alkışlayacağız burada gaz alma gayesi gibi geç oldu ama bak 2 hafta bedava oldu diye iş yapmayıda idarecilik anlamında doğru bulmuyorum.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön