Bu hattın bu şekilde uzatılması için resmi olarak böyle fikirlerin olduğunu hiç hatırlamıyorum? Sürekli olarak Havalimanından ileri uzatılabilirmi düşüncesi vardı, sanırım Havalimanın' dan Yeşilköy istikametine uzatılarak Marmaray ile bağlanması ile ilgili etütde yapılmıştı fakat pistin altından geçtiği için bunun mümkün olmayacağı belirtildi, bu yüzden de Marmaray' dan bir bağlantının Havalimanına ikinci bir hat olarak gelmesi proje edildi, bunu daha önce bir kaç sefer Sn. Rafet Bozdoğan dile getirmişti, bunun dışındaki tüm düşünceler sizler bizler gibi kişilerin düşüncelerinden ibaretti diye biliyorum

yani yukarıda bizim de yaptığımız gibi şöyle olsaydı böyle olsaydı tarzı.
Diğer taraftan tabii ki Marmaray ile direkt bir bağlantısı olsa bence de bu çok iyi olurdu, bakalım bir gün hayata geçerse şu ikinci havalimanı bağlantısı ile göreceğiz, çünkü bir hatta kuzeyden Havalimanına gelecek fakat benim bildiğim bunların hiçbirisi arasında bir birleşim söz konusu değil, tabii ki birbirine yakın ve aktarma imkanlı ama birbirinin devamı değil. Ben illa bir ayrım olacaksa ve bu hat ile birlikte işletilecekse, ki sanırım bu konuda kafalardaki soru işaretleri artık ortadan kalktı çünkü M3 ve M1 in ortak işletilmesi söz konusu, dolayısı ile İncirli' den inşaatı düşünülen Beylikdüzü hattına bir bağlantı olabilirdi, bu konuyu daha önce İncirli' den Aktarma isimli başlıkta Mehmet bir kaç kez dile getirmişti, ben genel olarak karşıyım, metro hatları kısa aralıklar ve yüksek süratler ile çalıştığı için banliyö hatları gibi bu kadar karmakarışık pek işletilmiyorlar, bunu bir zamanlar bir yolcu grubuna bir yetkili de söylemişti, onlarında bu tip fikirleri oluyordu ama bu metro işletmesinde tercih edilen bir şey değil, sanırım bunu da bir tek yapan Japonlar ve New York var, başka varsa da ben bilmiyor olabilirim.
Şu anki planlamalar ve sisteme baktığımız da M1 hattının Havalimanında bulunduğu noktadan ileri gitmesi teknik olarak imkansız diye yetkili kurumlarca belirtilmiş, o zaman gerisi düşünce olarak kalıyor, en iyi ayrım birleşim noktası da Yenibosna istasyonudur fakat bu istasyonunda Ataköy tarafından bu istasyona yaklaşacak tünelleri inşa edecek alanlar varmıdır bilmiyorum, eğer varsa oradan ya da diğer başlıkta Mehmet' in önerdiği gibi İncirli' den başka hatlar olarak ayrılması daha mantıklı görünüyor.