http://www.lojiport.com/haberdetay/ilk- ... -nda/32774
Aklın yolu birmiş demek ki, bence Bursa Belediyesi ve Durmazlar en doğru olanı yaptılar, çünkü diğer şekillerde sıfırdan bir aracı ortaya çıkartma öyle işkembeden atar gibi 3 ayda yaparız babbaaaa, 6 ayda hallederik gardaş ile olmuyor. Bu araç bant üretim aşamasını geçip hizmete alındıktan sonra diğer versiyon ya da modellerde aşama aşama yerlileştirme gerçekleşecektir. Diğer başlıkta yazdımmı bilmiyorum ama konunun uzmanları bu OSTİM in girişiminden de çok umutlular zaten bu işi yapan firmalar var diyorlar, ben karamsar olsamda üstadların sözüne ve güvenine saygısızlık etmem vardır bir bildikleri, ama şunu açıkça söyleyeyim şu an ortak olarak parmak ile gösterilen çalışma İpek Böceği.Siemens’in standında ayrıca Durmazlar ile birlikte geliştirdiği Türkiye’nin sertifikasyonu tamamlanmış ilk yerli tramvay da bulunuyor. Türkiye’nin demiryollarına ayrılan bütçesinin ilk kez karayollarına ayrılan bütçeyi geçtiği bir dönemde Durmazlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üretilen “İpekböceği” isimli tramvayda, Siemens’in tüm dünyada kendini kanıtlamış raylı sistemlere yönelik elektrik motoru ve teknolojik aksamları kullanılıyor.